Pentru unii parinti, numarul perfect de copii este perecherea un baiat si o fata, pentru altii, familiile numeroase sunt ideale, dar cum ramane cu calea de mijloc? Se pare ca la trei copii poti gasi echilibrul intre putin si mult, totusi pentru mame poate fi invers.

Stresul generat de dezechilibru la femeile cu trei copii este mult mai mare decat la 1, 2 sau mai mult de 4 copii.

Matematica simpla: ai doar doua maini, asa ca atunci cand iesi cu cei trei copii ai tai s-ar putea sa-ti lipseasca una pentru strangerea mainii, ceea ce nu s-ar intampla daca ar fi doi. Daca ai trei copii sau astepti un al treilea, s-ar putea sa fii surprins sa afli ca stresul creste atunci cand ai trei copii, potrivit unui studiu. fiind o mama a trei copii

Daca ai trei copii te poti simti identificat.

In plus, cu doi copii ai putea cu usurinta sa ai grija de un mic si de sotul tau de altul cand ii ai grija, totul este mai echilibrat, lucru care se schimba odata cu venirea celui de-al treilea.

Nu numai asta, deoarece exista un studiu care afirma aceasta teorie. Acest lucru a fost demonstrat de un sondaj aplicat la 7.000 de mame din Statele Unite, care a aratat ca mamele de trei copii sunt mai stresate decat mamele cu unul, doi, patru sau mai multi copii.

Studiul a mai aratat ca 60% dintre mame au fost stresate de faptul ca nu au suficient timp pentru a-si indeplini pe deplin sarcinile zilei. 46% au marturisit ca partenerii lor le-au provocat mai mult stres decat copiii lor  . Va simtiti identificat?

TREI este numarul de copii care este probabil sa va provoace cel mai mult stres

S-ar putea sa fii putin curios sa stii ca a avea trei copii genereaza atat de mult stres, dar daca ti se intampla acelasi lucru , nu esti singur! Stresul mediu experimentat de mamele participante la sondaj a fost de 8,5% pe o scara de la 1 la 10, cu mamele cu trei copii la cele mai inalte niveluri.

Procesul de adaptare cu al treilea copil poate fi mai obositor, deoarece atunci cand treci de la unul la doi copii, echilibrul este echilibrat si acum pur si simplu trebuie sa iti imparti atentia in mod egal. Cu al treilea, uneori, nu este acelasi lucru:  „Trecerea de la unu la doi a fost o tranzitie usoara si plina de vant ”, a spus fondatorul Scary Mommy Jill Smokler pentru Today, si a continuat sa spuna „Dou la trei, totul a fost invers”.

stresata mama a trei copii


Trei copii si acum? Incearca sa vezi partea pozitiva si bucura-te de maternitate.

Stresul lui Smokler a crescut cand al treilea copil a intrat in viata lui si si-a dezvaluit experienta personala. Ea si-a amintit ca a fost coplesita de tot ceea ce i-a provocat sa aiba trei micuti si a spus ca atunci cand va merge sa traverseze strada cu cei trei copii ai sai se va stresa „extrem de” de faptul ca nu-si poate tine fizic toti copiii de maini.

Intensitatea stresului va depinde si de diferenta de ani dintre fiecare copil. Cand ai cei trei copii ai tai unul dupa altul, adica foarte apropiati si cu o mica diferenta de varsta, totul poate fi mai haotic, din moment ce cei trei copii vor putea trai etapele copilariei lor aproape simultan.

De ce a avea patru sau mai multi copii reduce stresul?

Probabil, cu cat sunt mai multi copii, cu atat este mai mare stresul. Treburile casnice devin din ce in ce mai mari si ramai repede fara timp in ziua ta, dar asta se intampla de obicei normal pana cand ai al treilea copil.

De ce? Pentru ca avand un singur copil, toata atentia si energia ta este concentrata in acelasi focus. Cu doi stii deja ce inseamna sa fii mama si acum pur si simplu trebuie sa repeti procesul cu dubla dificultate.

In plus, incepi sa suferi de stres din incercarea de a creste perfect ambii copii, care se tripleaza la sosirea celui de-al treilea bebelus si scade cand numarul copiilor creste la 4 sau mai mult, deoarece avand mai multi copii, facultatile tale de mama cresc, deoarece dobandesc mai multa experienta.

Nu esti singur! Sunt 7 mii de mame in Statele Unite care trec prin acelasi lucru ca si tine

Apoi efortul tau de a face lucrurile perfecte scade. Ai mai multa incredere in tine ca mama si in educatia pe care o oferi copiilor tai. Acest lucru se intampla dupa nasterea celui de-al patrulea copil. „Doar ca nu exista suficient loc in capul tau pentru perfectionism atunci cand ajungi sa ai patru sau mai multi copii”, a explicat psihiatrul dr. Janet Taylor. Taylor sustine ca „cu cat ai mai multi copii, cu atat vei fi mai increzator in abilitatile tale de parinte ” .

Pentru a avea o familie numeroasa trebuie sa te inarmezi cu rabdare.

Pe langa faptul ca este adevarat ca toate obligatiile tale pot fi inmultite in functie de numarul de copii pe care ii ai, dar creste si gradul de autonomie individuala a copiilor din familiile numeroase. Asadar, vei avea un ajutor in plus in acel aspect, care contribuie la o sarcina mai usoara acasa.

Curiozitati pe care doar mamele care au trei copii le vor  intelege

Asa cum obligatiile se tripleaza, dragostea se tripla! si sunt aspecte curioase cand ai trei copii pe care cu siguranta le-ai observat. Daca da, spune-ne cu care te identifici.

mamele a trei copii sufera un stres mai mare

Cu trei copii, copiii tai nu se vor simti niciodata singuri.

  • Uneori atentia este concentrata mai mult pe primul si ultimul copil, cel din mijloc este lasat putin deoparte, de aceea este sarcina fratilor sai sa-i insufle mai multa incredere.
  • Incep luptele pentru cine ia geamurile laterale ale masinii, deoarece sunt doar doi si unul dintre cei trei trebuie sa mearga in centrul scaunului.
  • A urca intr-un taxi sau a lua o masa intr-un restaurant este mai complicat cand sunteti trei plus tu si sotul tau, pentru ca mereu trebuie sa iei pe cineva in poala cand mergi cu taxiul si in locurile de mancare mesele de 4 sunt mai multe. comun, de aceea trebuie sa trageti un alt scaun de la masa alaturata.

Al treilea copil este ca o rampa de lansare catre calea unei familii mai mari, de aceea schimbarea va genera stres, dar apoi il vei indura si vei putea face fata situatiei.Daca ai putea cu trei poti cu mai mult. !