In aceasta carte, Zece de baghete, este prezentat un barbat care poarta o incarcatura grea de busteni, sub forma de zece bete legate intre ele, apropiindu-se de un oras. Aceasta imagine de pe Zece de Baghete face aluzie la o persoana care a luptat deja in viata si a reusit si care acum aduce recoltele la destinatia lor finala. Desi nu este aproape de destinatie, arata ca a terminat cea mai grea parte a luptei din viata sa si are nevoie doar de un loc unde sa se relaxeze si sa se bucure de succesul sau.

Aceasta carte arata ca ati completat deja cercul de lupta. Dupa ce ai cheltuit multe resurse si multa energie in cautarea succesului, ai depasit in sfarsit obstacolele . Transpiratia de pe fruntea ta a meritat – eforturile tale au fost in sfarsit rasplatite. S-ar putea sa te trezesti traind intr-o lume plina de belsug, in care saracia si suferinta nu au locul.

Desi suna minunat si satisfacator, scrisoarea reprezinta multe responsabilitati din partea ta.

Acum esti singurul care rezolva problemele din cercul tau de familie si prieteni, care ar putea chiar sa te impinga in alte tipuri de provocari. In acest moment, si tu esti impovarat cu responsabilitati pentru a-ti mentine succesul. Afacerile pe care le-ati inceput sunt infloritoare. Problema principala este ca aceste probleme te pot coplesi daca pierzi controlul, ceea ce necesita sa te asiguri ca stii sa prioritizezi si sa rezolvi problemele relevante.

In lumea reala, Zece de Baghete exprima modul in care oamenii incearca sa-si asume responsabilitatea dupa ce au obtinut succesul initial. Este ca si cum ai absolvi facultatea , ai obtine un loc de munca si apoi ai incepe sa o faci in lumea reala.

Mai multe provocari continua sa vina, s-ar putea sa te trezesti ca ai grija de parintii tai, iti faci o familie si, in acelasi timp, ai grija de ceilalti , ceea ce te poate face sa simti ca nu ai inca succes. Aceasta devine o povara pentru ca la un moment dat se descopera ca nimic nu este suficient pentru a indeplini toate aceste obligatii.

Lectia generala a celor Zece de Baghete este ca oamenii trebuie sa fie moderati, sa prioritizeze si sa inteleaga ca nu pot rezolva totul, unele lucruri trebuie lasate, date altora, sarcina impartita.

Pe cartonas vedem un barbat care poarta zece bastoane grele, nu poate face fata incarcaturii, nici macar nu poate vedea unde merge. Nimic nu exista pentru el mai mult decat sarcinile si responsabilitatile sale . Uneori suntem ca el, incercam sa facem totul in aceeasi zi. Credem ca daca ne descurcam totul intr-un weekend, intr-o vacanta sau la sfarsit de semestru, ne putem relaxa in sfarsit. Dar acele zile se termina si sarcinile continua.

In lecturi, Zece de Baghete poate fi un semn ca punem prea multa presiune asupra noastra . Daca zilele noastre sunt zile de lucru nesfarsite, trebuie sa ne acordam o scurta pauza pentru a ne recapata energie si sanatate.

Faceti doar acele activitati care sunt cu adevarat importante, avansati in celelalte, dar nu incercati sa terminati totul deodata . Trebuie sa ne echilibram vietile in alte interese, nu este doar munca.

Zece de baghete in pozitie normala

Cluburile lui l-au implicat in multe situatii si acum, in mod paradoxal, ca mare parte din energia lui a fost descarcata de problemele pe care le are, este atunci cand si-ar dori sa fie liber sa calatoreasca , sa caute aventura si noi provocari; dar mai crede ca acest lucru nu poate fi, din cauza responsabilitatilor sale economice, a familiei si a locului de munca pe care el insusi si-a creat-o. Nu a planuit asta, a aparut in jurul lui.

Se vede marea problema a cluburilor. Energia Focului actioneaza fara mila, intrand in noi probleme pur si simplu pentru a concura. Dar acele situatii si responsabilitati nu duc nicaieri atunci cand persoana se plictiseste si vrea sa mearga la ceva nou. Ei incearca sa aprinda un foc nou cand cel vechi inca arde.

La nivel emotional, acest card ne arata persoana care isi ia greutatea pentru sine intr-o relatie. Apar probleme, conflicte, nemultumiri , el sau ea incearca sa le atenueze. Te lupti sa mentii relatia , in timp ce cealalta persoana poate sa nu fi realizat ce se intampla.

Semnificatiile acestei scrisori

  • A fi supraincarcat sau a solicita prea mult de la sine
  • Trebuie sa delege ceva
  • Poate ca trebuie sa usurati sarcina pentru propria sanatate si bunastare
  • S-ar putea sa fii nevoit sa lupti pentru o vreme
  • „Musca mai mult decat poti mesteca”
  • Povara succesului. Cand ai succes, oamenii incep sa ceara mult de la ei insisi

Zece de baghete in pozitie inversata

Cand cardul Zece de Baghete este inversat, indica faptul ca esti cu adevarat impovarat de circumstante care nu sunt necesare in viata ta . Priveste in jurul tau si vei vedea ce te deranjeaza care nu te va avea un impact pozitiv chiar daca il remediezi.

Lasa-i pe toti sa plece si sa devina o persoana libera care poate gandi sobru si poate face lucrurile cu acuratete. Orice lucru care nu adauga valoare in viata ta nu merita timpul tau, asa ca da-i drumul.

La fel ca multe carti, mai ales cand sunt rasturnate, sunt posibile mai multe semnificatii . In functie de lectura, va trebui sa alegem una sau alta.

Cea mai simpla lectura indica faptul ca, pe cele Zece de Baghete inversate, sarcinile de munca au crescut in greutate si numar pana la un punct in care o persoana se poate deteriora, fizic sau moral . In acelasi timp, poate insemna ca persoana a reusit sa se elibereze de poverile pe care le avea (poate pentru ca acestea au devenit mult mai usoare).

Din aceasta situatie problemele rasar din nou. Ai aruncat toate betele deodata pentru ca ai stiut sa le intelegi sau ai fi putut sa-ti folosesti energia pentru ceva mai bun? Sau persoana a fugit pur si simplu de responsabilitatile sale fara a face nimic constructiv?

Daca nu am rezolvat inca problemele majore, inseamna ca urmeaza si mai rau. Daca reusim deja sa le evitam, ne spune ca vom merge din nou in aceeasi directie si ca vom ajunge sa intalnim acelasi lucru in viitor.

Datorita Tarotului va putem avertiza ca trebuie sa va schimbati modul de gandire.

Simbologia celor zece de baghete

Zece de baghete din Tarotul Rider Waite ne arata, la suprafata sa, imaginea unei persoane ingreunate si asuprite pe viata, si mai ales din vina proprie.

Puteti vedea cum omul duce cele zece cluburi la piata. Nu lasa pe nimeni sa-l ajute, fie pentru ca are neincredere in ceilalti, fie din propria sa mandrie. Cluburile lui sunt pline, nu le poate duce pe toate, face un efort titanic pentru a face aceasta sarcina atunci cand ar fi putut cere ajutor.

Imaginea de pe aceasta carte a celor Zece de Baghete implica faptul ca consultantul detine controlul complet asupra tuturor lucrurilor pe care doreau sa le controleze . El este liderul, seful. Dar asta inseamna ca toate sarcinile sunt si ale tale.

Adesea vedem asta in viata. Cineva vine cu o idee grozava si incepe o miscare. Miscarea are energie, impuls si creativitate. Creste si prospera. Apoi devine foarte popular, ceea ce am putea crede ca este un lucru bun, dar se dovedeste a fi ruina proiectului, care poate ajunge sa fie impovarat de birocratie, reglementari legale…

Acelasi lucru este valabil si pentru o afacere mica care devine prea corporativa sau o familie in care mama, tata si copiii se inscriu pentru prea multe activitati. Toata energia este destinata mentinerii unui status quo si a unei rutine ocupate, mai degraba decat pentru a permite sau incuraja schimbarea si inovatia.

Mesajul cardului este un pic asemanator cu vechea zicala „Mori dintr-o supradoza de succes”.

Cand apare aceasta carte, este timpul sa-i faceti clar consultantului ca sunt coplesiti de prea multe responsabilitati. Mai presus de orice, trebuie sa va amintiti de ce ati vrut sa faceti acest lucru in primul rand. Trebuie sa-ti redescoperi pasiunea pentru ceea ce faci in loc sa fii coplesit de ea.