Am mentionat cateva animale care sunt folosite ca toteme, dar inca nu ne-am obosit sa vorbim mai profund despre acest termen. Este un obiect natural sau o fiinta animata, cum ar fi un animal sau o pasare, asumat ca emblema unei persoane, clan, familie sau grup. Orice lucru care serveste ca simbol sau emblema distinctiva, adesea onorat si venerat. Totemurile sunt esenta simbolica a unei fiinte vii. Este o pictograma la care ne putem adresa pentru multe memento-uri importante. De exemplu, unii oameni se uita la totemul ursului cand trebuie sa li se reaminteasca ca sunt puternici.

Totem-urile pot fi, de asemenea, un logo pentru o persoana sau un grup de oameni. Arunca o privire la vulturul plesus – este in esenta un totem pentru oamenii din Statele Unite ale Americii. Acelasi concept pentru oamenii din Tara Galilor care prezinta un dragon ca totem, care apare pe steagul tarii lor.Totemurile sunt esenta simbolica a unei fiinte vii. Este o pictograma la care ne putem adresa pentru multe memento-uri importante.

De exemplu, unii oameni se uita la totemul ursului cand trebuie sa li se reaminteasca ca sunt puternici. Altii pot considera stejarul ca pe un totem pentru a stimula cresterea personala sau a-si aminti radacinile.

Un totem capteaza spiritul unei fiinte vii si simplifica amploarea acelui spirit intr-un singur pachet ingrijit. Un totem este mai usor de digerat pentru psihicul nostru. Un totem contine toate atributele a ceva important pentru tine intr-un singur simbol.

Deci, ce este un pol totem in ceea ce priveste reprezentarea? Un totem trebuie sa fie o efigie (ca o statueta)? Nu. Acesta este adesea cazul. In mod obisnuit, un stalp totem este sculptat din piatra sau lemn. Totemurile sunt un exemplu excelent in acest sens. In mod normal, fiecare animal stivuit pe bat reprezinta puterea si personalitatea clanurilor respective.

Dar un totem nu trebuie sa fie ceva tangibil

Luati in considerare un tatuaj totem. Un tatuaj cu ceva care iti ridica moralul si iti aminteste de lucrurile pe care aspira sa le realizezi sau pe care le ai deja. Tatuarea unui totem este la fel de profund ca o figura totem.

Si cum ramane cu inima, mintea si sufletul nostru? De ce nu ne putem pastra totemul in spiritul si in constiinta noastra? Invocati acea imagine si primiti puterea pe care totemul nostru inseamna pentru noi. Nu exista nicio carte de reguli care sa spuna ca un totem trebuie daltuit dintr-o bucata de marmura.

Doar animalele pot fi totem?

Nu copaci, insecte, pasari, plante, creaturi marine… practic orice traieste pe aceasta planeta care inseamna ceva special special pentru tine indeplineste definitia unui totem. Desigur, majoritatea totemelor se manifesta ca animale, dar asta nu este exclusiv.

Intreband „Ce este un totem?” Raspunsul nu este exclusiv pentru Regatul Animal

De exemplu, anumiti copaci erau un fel de totem pentru vechii celti. Luati in considerare celtic Ogham. Este o lista de copaci si plante care au fost o afacere mare si groasa pentru druidii celtici. Unii erau considerati „sefi” (cum ar fi stejarul) si reprezentau marele juju.

Luati in considerare frunza de artar canadian. Credeti sau nu, este un totem. Este un simbol care reprezinta Canada. Este pe steagul tarii tale, frunza apare pe unele dintre monedele tale… chiar identifica echipa ta de hochei!

De ce ar fi o planta un totem peste un animal? Adica, un animal ca un totem este destul de clar. Putem antropomorfiza cu usurinta animalele. Acesta este un mod ridicol de fantezist de a spune ca adesea atribuim caracteristicile umane animalelor, deoarece animalele manifesta adesea calitati umane. Dar o frunza? o floarea soarelui? Un copac? Cum putem atribui calitati lucrurilor din regnul vegetal? Destul de usor, intr-adevar. Este vorba despre observatie. Asa cum observam caracteristicile animalelor, acelasi lucru se poate face si cu plantele. Observarea este cheia.

De exemplu, arborele de artar (si prin asociere, frunza de artar) se afla intr-o stare constanta de reinnoire si transformare. Se produce si o marfa care a fost esentiala pentru oameni inca din cele mai vechi timpuri: seva. Un tip special de seva care a umplut nevoile de la vindecarea ranilor pana la indulcirea alimentelor. Deci, am putea spune ca frunza de artar este un totem care reprezinta: Reinnoire, Transformare si Aprovizionare.

In esenta, indiferent de ceea ce esti atras, orice reprezinta ceva extrem de important pentru tine… este candidatul principal pentru totemul tau.

In lumea semnificatiilor totemului, exista putine reguli, sau chiar deloc. Tu si totemul tau sunteti doua spirite conectate.