Unul dintre avantajele pe care compania Cupertino le acorda tuturor utilizatorilor sai este ca le pune la dispozitie intreaga sa suita de lucru in mod gratuit, adica toate aplicatiile pe care Apple le-a conceput si dezvoltat pentru a indeplini sarcinile de birou. Printre aceste aplicatii se numara Keynote, axat pe realizarea de prezentari.

Prin urmare, in aceasta postare, dorim sa va spunem cum puteti adauga imagini si videoclipuri la prezentarile dvs. prin intermediul acestei aplicatii.

Importanta utilizarii videoclipurilor si fotografiilor in prezentarile tale

Intr-o lume in care oamenii citesc din ce in ce mai putin, puterea imaginii a crescut considerabil, de fapt, cu siguranta ati auzit sintagma „o imagine valoreaza cat o mie de cuvinte” , este vital sa folositi ea. si, mai presus de toate, sa poti profita de impactul pe care il poate avea o fotografie sau un videoclip.

Pentru a face o prezentare corecta si a atrage atentia publicului cat mai mult timp posibil, este vital sa atrageti atentia , iar o modalitate de a face acest lucru este printr-o imagine sau un videoclip impresionant. In plus, daca va umpleti toate diapozitivele cu text, veti face oamenii sa fie atenti la ceea ce ati pus si nu la explicatia pe care o dati, asa ca este mult mai potrivit sa va puteti completa discursul cu o imagine buna decat cu multe cuvinte Pentru a desfasura aceste actiuni, acum va vom spune despre diferitele modalitati prin care aveti posibilitatea de a adauga imagini si videoclipuri la prezentarile dvs. cu Keynote.

Modalitati de a adauga imagini cu Keynote

Daca software-ul Apple iese de obicei in evidenta pentru ceva, este pentru ca incearca sa faca lucrurile cat mai usor posibil pentru toti utilizatorii care il folosesc. Atat in ​​sistemele de operare ale diferitelor dispozitive, cat si in aplicatiile sau programele dezvoltate de compania Cupertino, iese in evidenta uzabilitate si intuitivitatea utilizarii lor de zi cu zi. Acest caz nu este o exceptie, mai jos veti putea verifica cat de usor si confortabil este sa introduceti diferite imagini in diapozitive .

Adauga-le de oriunde

Una dintre cele mai usoare moduri prin care trebuie sa poti adauga orice imagine de pe Mac-ul tau este sa folosesti obisnuita copiere si inserare. Pentru a face acest lucru, trebuie doar sa copiati imaginea pe care doriti sa o introduceti pe diapozitiv, prin comanda „cmd”+”c” sau pur si simplu facand clic dreapta pe imagine si facand clic pe „ Copiere ”. Apoi plasati-va pe slide si executati comanda „cmd”+”v” sau apasand butonul „ Editare ” si apoi „ Lipire ”.

O alta modalitate pe care o aveti la dispozitie pentru a adauga o imagine la diapozitiv este prin tragerea acesteia din locatia in care se afla. Pentru a face acest lucru, ceea ce va recomandam este sa aveti prezentarea deschisa pe o jumatate a ecranului si locatia in care aveti stocata imaginea pe care urmeaza sa o adaugati pe cealalta. Acest lucru va face mult mai usor sa trageti de la locatie in diapozitiv.

Selectati imaginea dorita

Cele doua moduri de a adauga o imagine pe care ti le-am explicat mai sus sunt cele obisnuite pe care le poti realiza practic cu orice aplicatie, totusi, Keynote are o modalitate prin care nu trebuie sa parasesti interfata aplicatiei pentru a putea adauga imaginea ce vrei tu Trebuie doar sa urmezi pasii pe care ii indicam mai jos.

  1. Accesati bara de instrumente si faceti clic pe « Multimedia «.
  2. In meniul afisat apasati « Selectati «.
  3. Alegeti imaginea pe care doriti sa o adaugati.

In plus, Apple iti permite sa alegi orice imagine pe care o ai in aplicatia Fotografii, prin urmare, daca ai activat biblioteca foto iCloud , toate imaginile pe care le ai in ruloul iPhone-ului tau pot fi adaugate in diapozitivul tau urmand urmatorii pasi.

  1. Accesati bara de instrumente si faceti clic pe « Multimedia «.
  2. In meniul afisat apasati « Fotografii «.
  3. Alegeti imaginea pe care doriti sa o adaugati.

Dar acest lucru nu se termina aici, mai exista o optiune pentru a putea afisa imaginea pe care o doriti pe diapozitive, si anume sa folositi galeria de imagini. Acest mod va permite sa puneti o legenda a unei fotografii , lucru care este adesea util pentru a clarifica informatii despre imaginea in sine. Daca doriti sa utilizati aceasta alternativa, urmati pasii urmatori.

  1. Accesati bara de instrumente si faceti clic pe « Multimedia «.
  2. In meniul afisat apasati « Galerie de imagini «.
  3. Alegeti imaginea pe care doriti sa o adaugati.

Utilizati dispozitivele Apple

Unul dintre punctele pentru care Apple se remarca este prin sincronizarea perfecta pe care o au toate dispozitivele sale si toate sinergiile care exista intre ele si care in multe ocazii faciliteaza sarcinile zilnice ale tuturor utilizatorilor. Ei bine, cu keynote acest lucru devine total evident, deoarece puteti folosi diferitele dispozitive, cum ar fi iPhone-ul sau iPad-ul, pentru a face fotografii in acest moment si pentru a le adauga direct la prezentarea dvs. Pentru a utiliza aceasta functie, toate dispozitivele trebuie sa fie conectate la aceeasi retea Wi-fi si sa urmati pasii de mai jos.

  1. Accesati bara de instrumente si faceti clic pe « Multimedia «.
  2. In meniul afisat, apasati „ Fa fotografie ” sau „ Scanati documente ” cu dispozitivul dorit.
  3. Faceti fotografia cu dispozitivul dvs.
  4. Faceti clic pe „ Utilizati fotografia ” si aceasta va fi adaugata automat la diapozitiv.

O alta optiune pe care o puteti folosi este „Adaugati desen” cu care puteti desena orice doriti pe ecranul iPhone-ului sau iPad-ului si sa il adaugati direct in diapozitiv. Aceasta caracteristica poate fi deosebit de interesanta de utilizat cu iPad si Apple Pencil. Pentru a face acest lucru, trebuie doar sa urmati urmatorii pasi.

  1. Accesati bara de instrumente si faceti clic pe « Multimedia «.
  2. In meniul afisat, faceti clic pe „Adaugati desen ”.
  3. Faceti desenul pe iPhone sau iPad.
  4. Faceti clic pe „OK” si va fi adaugat automat la diapozitiv.

Astfel, puteti folosi videoclipuri in prezentarea dvs

In acelasi mod in care utilizarea imaginilor este vitala la realizarea unei prezentari, includerea unui videoclip poate, uneori, sa faca diferenta intre a face o prezentare buna sau a face una excelenta. Pentru a face acest lucru, Keynote face lucrurile foarte usor pentru toti utilizatorii si ofera diferite alternative pentru el.

Adaugati un videoclip pe care il aveti pe Mac

La fel cum puteti adauga o imagine pe care o aveti pe computer, puteti adauga si un videoclip. In plus, aveti doua moduri de a face acest lucru. Primul foloseste, din nou, actiunea de copiere si lipire , fie prin comenzile relevante, fie facand clic dreapta pe fisier, copiendu-l si lipindu-l ulterior pe slide. Cealalta optiune este sa o faci prin intermediul aplicatiei Keynote in sine, pentru asta trebuie doar sa urmezi urmatorii pasi.

  1. Accesati bara de instrumente si faceti clic pe « Multimedia «.
  2. In meniul afisat, apasati „Selectati”.
  3. Alegeti videoclipul pe care doriti sa il adaugati.

Daca aveti iCloud Photo Library activata pe iPhone sau iPad si pe Mac , puteti adauga, de asemenea, din Keynote orice videoclip pe care l-ati realizat pe dispozitivul dvs. care este sincronizat cu iCloud. Pentru a face acest lucru, trebuie doar sa urmati pasii simpli pe care va aratam mai jos.

  1. Accesati bara de instrumente si faceti clic pe „Multimedia”.
  2. In meniul afisat, apasati „Videoclipuri”.
  3. Alegeti videoclipul pe care doriti sa il adaugati.

Utilizati un videoclip de pe internet

In cele din urma, este foarte probabil ca atunci cand faceti o prezentare pe un anumit subiect, va trebui sa utilizati diferite resurse care sunt disponibile pe internet. Una dintre aceste resurse poate fi evident un videoclip. Prin urmare, daca nu doriti sa descarcati videoclipul respectiv sau pur si simplu nu aveti resursele pentru a face acest lucru, cu Keynote aveti si posibilitatea de a insera videoclipul respectiv in prezentarea dvs. prin intermediul URL-ului. Asta da, trebuie sa tii cont ca atunci cand iti faci prezentarea va trebui sa ai o conexiune la internet pentru a o putea reproduce. Pentru a putea adauga un videoclip direct de pe internet, urmati acesti pasi.

  1. Copiati adresa URL a videoclipului.
  2. Accesati bara de instrumente si faceti clic pe „Multimedia”.
  3. In meniul afisat, faceti clic pe „Web Video”.
  4. Introdu adresa URL a videoclipului.
  5. Faceti clic pe „Inserare”.