Multe popoare antice au considerat broasca ca un simbol al abundentei, protectiei si sanatatii. Pentru egiptenii antici, de exemplu, zeita Heket avea capul acestui animal si era sfantul patron al prosperitatii si al abundentei. Recunoscuta ca zeita binevoitoare.

In China a fost intotdeauna un farmec norocos si o legatura intre cei vii si cei morti.

In Japonia, „kero” inseamna si „intoarcere”, facandu-l amuleta perfecta pentru calatori. Si se pare ca o mica broasca de jad in portofel ii asigura abundenta si il protejeaza de furt.

In Roma antica, ele erau sacre pentru Afrodita. Sa vedem, in continuare, ce este legat de sensul spiritual al broastei.

Sensul spiritual 

Din punct de vedere ezoteric si spiritual, cantecul broastei aduce ploaia si curata pamantul, il hraneste si creeaza viata. Asta face si acest animal in viata noastra: ne curata trupul si sufletul, ne elibereaza de toate sentimentele negative de care nu mai avem nevoie, ne face mai puternici si mai puri.

In plus, ne invata si sa fim mai creativi si sa infruntam obstacolele si schimbarile din viata cu bucurie si optimism.

Asa cum apa se schimba cu ceea ce atrage, ea te invata sa te transformi si sa te imbunatatesti cu ceea ce ai la indemana. Uneori, evenimentele externe nu sunt necesare pentru ca tu sa te schimbi, ci doar propria ta vointa.

De asemenea, a fost un simbol al fertilitatii de multi ani datorita capacitatii de a depune un numar mare de oua. Deci, daca tu si partenerul tau intampinati probleme in a concepe, o idee buna este sa invocati totemul broastei.

Broasca norocoasa (feng shui)

Pentru a obtine maximul influentei sale pozitive in sfera muncii, economice si sentimentale este necesara cunoasterea diferitelor aspecte precum culoarea, pregatirea si locul unde trebuie amplasat.

La fel ca toate obiectele magice, este important ca la cumpararea unei broaste, aceasta sa fie pregatita inainte de a o aseza in locul pe care i-am fost destinat. In plus, proprietarul broastei trebuie sa se asigure ca nimeni nu o atinge, deoarece si-ar pierde puterile magice si ar trebui sa fie sfintita din nou.

Daca vrei sa ai o broasca norocoasa acasa sau intr-o afacere, este recomandat sa achizitionezi o broasca chinezeasca cu trei picioare, deoarece acestea formeaza un triunghi care simbolizeaza energia Universului. Daca nu il gasiti, puteti cumpara unul din materiale precum lut sau ceramica, dar trebuie sa fie verde (pentru prosperitatea unei afaceri) sau auriu (pentru a atrage bani ) .

Daca gasesti o broasca cu o moneda in gura, este mult mai bine, deoarece simbolizeaza ca toti banii care ies, se intorc.

In ceea ce priveste amplasarea lui, este foarte important sa-l asezi intr-un loc inalt si ca unul dintre picioarele sale din spate sa fie indreptat catre usa principala de intrare, astfel incat sa atraga tot ce este pozitiv. Daca il intoarcem cu capul in jos cu fata indreptata spre usa, vom respinge toti banii.

Cum se prepara broasca norocoasa

O modalitate de a pregati ramura este sa asezi trei monede identice pe o farfurie alba de ceramica sau lut (nu plastic). Acestea trebuie asezate in asa fel incat sa se faca un triunghi cu ele.

Apoi monedele sunt acoperite cu seminte de mustar, seminte de pasari, orez si linte. Apoi, broasca este pusa deasupra ingredientelor si mai multe dintre aceste seminte sunt presarate deasupra broastei in timp ce ii cerem sa aduca bani si avere acasa sau in afacerea noastra. Aceasta operatiune se poate repeta in fiecare vineri.

Ritual de a lega bani cu broasca norocoasa

Ar trebui sa se obtina urmatoarele materiale: 

O broasca de aur.

O bancnota de orice denominatie (desi se prefera bancnotele de doi dolari)

Seminte de floarea soarelui.

Trei lumanari mici si galbene

Vanilie.

piper .

coaja.

O farfurie alba.

O coala de hartie.

Un stilou.

Chibrituri de lemn.

Solicitarea dumneavoastra este scrisa pe hartie si plasata sub farfurie langa bancnota. Apoi broasca se pune deasupra farfurii. Se face un amestec cu esenta, ardeiul si coaja si cu el se unge lumanarile. Apoi lumanarile sunt asezate pe farfurie; Trebuie sa le porniti si apoi sa spuneti urmatoarea propozitie cu o voce clara si ferma:

Doamne, te rog sa ma ajuti pentru ca in casa mea (sau afacerea) sa fie belsug, ca niciodata nu imi lipseste nimic (spune cerere). Iti multumesc pentru mila ta infinita.

Cand lumanarile s-au ars, ridicati biletul si dati-l unei persoane care are nevoie. Scoateti resturile de lumanari si lasati farfuria asa cum este cu totul. Lasa cererea ta sub farfurie. Puteti pune mai multe seminte de floarea soarelui.

Ritual pentru a atrage dragostea cu broasca norocoasa

De dragoste se recomanda broasca rosie, care poate fi folosita in pandantiv, inel, bratara sau se poate prepara una cu trei picioare cu putin orez, seminte de canar si esenta de dechuparrosa.

In loc de monede se pune numele stapanului broastei, scris in prealabil pe o bucata de hartie maro, iar broasca se scalda cu cateva picaturi de esenta.