In cautarea constanta de noi afaceri, impreuna cu obiectivul sau de zero emisii, Nissan tocmai a introdus un nou concept de vehicul electric si zero emisii, care aduce inapoi amintiri ale copiilor si copiilor de astazi le va placea foarte mult, o duba electrica pentru vanzarea de inghetata. .

Pentru dezvoltarea acestui vehicul, producatorul auto japonez a avut colaborarea cu Mackie’s, o companie scotiana care produce inghetata in ferma sa de familie cu ajutorul energiei eoliene si solare.

Potrivit Nissan, acest „ proiect demonstreaza modul in care o abordare „Sky to Scoop” poate elimina dependenta de carbon in fiecare etapa a productiei si marketingului de inghetata ”.

In Marea Britanie, cele mai multe autoutilitare de acest tip, si mai precis cele mai vechi, folosesc motorina si pentru a opera echipamentele frigorifice care tin inghetatele la punctul potrivit, trebuie sa-si mentina motorul in functiune constant, astfel incat produc multe emisii care sunt daunatoare mediului.

Mai multe orase din Marea Britanie vor sa interzica sau sa amendeze acest tip de vehicule care genereaza acest tip de emisii nocive, asa ca acest concept de furgoneta complet electrica ar putea fi solutia la problema serioasa.

Pentru primul prototip al acestei noi autoutilitare, au folosit ca baza o camioneta electrica Nissan e-NV200, un vehicul comercial usor (LCV). Aceasta furgoneta electrica prezinta pe deplin platforma electrica Nissan, care combina un sistem de propulsie cu emisii zero, stocarea bateriei de a doua durata si generarea de energie solara regenerabila.

Bateria vehiculului este de 40 kWh si este responsabila pentru furnizarea de energie motorului si vehiculului insusi. Pentru echipamentul pentru inghetata, care consta dintr-o masina de inghetata soft serve, congelator (sertar) pentru inghetata si frigider pentru bauturi, Nissan a folosit nou lansatul Nissan Energy ROAM (doua unitati), care este un laptop cu produse energetice care include litiu. -celule ionice care au fost recuperate de la vehiculele electrice Nissan.

Din punct de vedere al functionalitatii, inghetatele sunt servite de pe o usa orizontala care se deschide in lateralul vehiculului si cu vanzatorul in afara dubitei electrice, ceea ce, dupa cum subliniaza producatorul auto japonez, ii arata vanzatorului intr- o „experienta pentru client”. in loc sa fie despartiti de un contor ridicat .”

Fiind in era retelelor de socializare in aceasta duba de inghetata Nissan, tweet-urile nu puteau lipsi. Un buton inteligent permite vanzatorului sa posteze tweet-uri pentru a anunta unde se afla duba, astfel incat clientii sa vina sa cumpere inghetata atunci cand sunt atinsi de vanzator.

Acest e-NVE200 ofera o autonomie de pana la 124 de kilometri intre incarcari. Cele doua unitati Nissan Energy ROAM au o capacitate de stocare combinata de 1,4 kWh, pot fi incarcate complet intr-o ora conectate la prize standard de 230 de volti si fiecare poate produce pana la 1 kW de putere. Ele pot fi reincarcate si prin panourile solare incorporate ale dubei si in acest caz incarcarea completa dureaza intre 2 si 4 ore.

In sfarsit, ceva foarte interesant este ca datorita capacitatii de incarcare bidirectionala a dubei, iarna cand sunt folosite mult mai rar sau direct nefolosite pentru o perioada lunga de zile, prin incarcatorul V2G proprietarul poate stoca excesul de energie din reteaua nationala in bateria autoutilitarei si apoi atunci cand reteaua o cere sa o returneze, lucru care ar genera venituri proprietarilor de autoutilitare intr-un moment in care Ei lucreaza mult.