Principalele noutati pe care Apple le-a prezentat la nivelul gamei iPhone s-au terminat deja, dar ca la fiecare mare prezentare de acest tip, apar multe indoieli  despre diferentele dintre modelele prezentate, in special in randul utilizatorilor mai putin specializati.

Va spunem care sunt principalele diferente intre iPhone XS si iPhone XR, cele doua modele noi Apple.Daca ezitati intre aceste doua modele pentru a va reinnoi smartphone-ul, va recomandam sa nu pierdeti nimic din aceasta postare.

Urmeaza sa facem un tur al fiecareia dintre cele mai decisive sectiuni si care va va face sa tineti cont de una sau de alta pentru a obtine serviciile unui terminal cu aceste caracteristici.

Design: Atat de similar si atat de diferit

La prima vedere pot parea extrem de asemanatoare, mai ales daca tinem cont de fata, unde ambele au rame negre si semnul distinctiv pe care „crestura” il da modelelor companiei din Cupertino. Cu toate acestea, nimic nu este mai departe de realitate. Prima diferenta se regaseste in materialul care alcatuieste corpul dispozitivului, in timp ce iPhone XS este fabricat din otel chirurgical, iPhone XR este realizat din aluminiu 7000 in acelasi mod in care iPhone 8 a facut-o in cele doua versiuni ale sale, aceasta face pe al doilea mai rezistent la zgarieturi dar mai putin atractiv.

  • Dimensiuni iPhone XS : 143,6 x 70,9 x 7,7 mm pentru 177 grame
  • Dimensiuni iPhone XR : 150,9 x 75,7 x 8,3 mm pentru 194 grame

Ambele au sticla pe spate, totusi zona camerei iPhone XS este extinsa complet de senzorul dublu, in timp ce vom gasi un singur senzor cu inel metalic in culoarea dispozitivului pe iPhone XR. Culorile sunt si ele o diferenta importanta, in timp ce iPhone XS va fi oferit in auriu, argintiu si gri space, iPhone XR va fi disponibil in rosu, galben, roz, albastru, alb si negru.

Avem clar atunci ca iPhone XR nu este doar mai gros, ci si ceva mai greu, are sens avand in vedere hardware-ul din interior. Luam in calcul ca iPhone XS nu este tocmai un telefon usor si subtire, asa ca acesta poate deveni un handicap pentru multi utilizatori.

Afisaj: OLED vs. LCD

Incepem cu ecranul, in timp ce iPhone XS mizeaza pe OLED de 5,8 inchi pentru versiunea standard si 6,5 inci pentru versiunea Max, constatam ca iPhone XR ramane pe un panou LCD obisnuit in compania din Cupertino, precum iPhone. 8. Poate ca diferenta este destul de semnificativa mai tarziu in rezolutie, in timp ce iPhone XR abia ajunge la rezolutia Full HD   in cei 6,1 inci, cu  True Tone Liqiud Retina , iPhone XS depaseste in cele doua editii ale sale prin  Super Retina OLED.

  • Ecran iPhone XS: OLED True Tone cu 2.436 x 1.125 pixeli (458 PPI)
  • Ecran iPhone XS Max: OLED True Tone cu 2.688 x 1.242 pixeli (458 PPI)
  • Ecran iPhone XR: LCD Liquid Retina True Tone cu 1792 x 828 pixeli (326 PPI)

O alta mare diferenta este ca iPhone XS are compatibilitate HDR10, Dolby Atmos si tehnologie de detectare a presiunii 3D Touch , caracteristici care nu sunt disponibile pe iPhone XR, desi Apple a asigurat ca prin software ar putea atenua aceasta „problema.

Camera: Un senzor sau doi senzori?

Camera este a doua mare diferenta, ne regasim in iPhone XR cu un singur senzor care ar fi capabil sa faca poze in format Portret (atat de raspandit astazi) ducand la indeplinire sarcina de diferentiere prin software, fara indoiala nu va oferi. un astfel de rezultat, exact ca senzorul dublu, dar conform Apple o face destul de bine. In acelasi mod, are un blit True Tone de patru LED-uri pentru a castiga numere intregi in conditii de lumina slaba. Are stabilizare optica a imaginii care asigura performante bune in inregistrarea Full HD si incetinitorul.

  • Camera iPhone XR: 12  MP cu deschidere f / 1.8 si blit True Tone cu patru LED-uri
  • Camera iPhone XS:  unghi larg de 12 + 12 megapixeli si teleobiectiv (f / 1.8 si f / 2.4)

Dimpotriva la iPhone XS care imbunatateste putin camera prezenta in iPhone X, avem doi senzori de 12 MP, unul dintre ei cu teleobiectiv si care ofera rezultate grozave in efectul Portret pentru a realiza cele mai bune fotografii posibile. In plus, putand inregistra pana la 4K la 60 FPS, trebuie sa ne amintim ca au inclus patru microfoane capabile sa inregistreze sunet stereo pentru a fi redat ulterior. In cele din urma, miscarea lenta a iPhone XS ofera rate de 240 FPS. Pe scurt, ambele dispozitive inregistreaza 4K la 60FPS si 4K la 60FPS.

In ceea ce priveste camera frontala, gasim exact acelasi senzor si performanta, intrucat au folosit tehnologia necesara ambelor dispozitive pentru a face Face ID sa functioneze, adica o  camera de 7 MP cu deschidere f/2.2 si  care ofera suport pentru portret . capabilitati de mod datorita  senzorilor True Depth  si inregistrarii 1080p, cele folosite pentru deblocare prin recunoasterea faciala.

Mici caracteristici de diferentiere

Trebuie sa ne amintim ca iPhone XS are rezistenta IP68, un grad mai mare decat rezistenta IP67 pe care o vom gasi la iPhone XR , de fapt, Apple sustine ca a certificat iPhone XS chiar si varsand bere pe el. La nivelul capacitatilor de stocare, intalnim urmatoarele diferentieri in cadrul gamei:

  • Stocare iPhone XS : 64 / 256 / 512 GB
  • Stocare iPhone XR : 64/128/256 GB

La nivel de procesare, iPhone XR si iPhone XS impart cipul A12 Bionic, primul fabricat in 7 nanometri de pe intreaga piata si, potrivit Apple, cel mai puternic. Nu au aparut inca informatii exacte despre capacitatea bateriei, desi compania asigura aceeasi durata in ambele, precum si capacitati de partajare in ceea ce priveste conectivitate cu Bluetooth 5.0, WiFi ac MIMO si LTE de ultima generatie.