Te-ai gandit cat de mult ti-ar placea sa poti vorbi fluent engleza? Si sa-ti ajuti copiii sa o invete cat sunt mici? Cu siguranta raspunsul este da si cartea „Learn English as a family” are tot ce ai nevoie pentru a atinge ambele obiective intr-un mod usor si distractiv. Autoarea cartii este americanca si in prezent, isi imbina munca cu sederii zilnice lungi in parc cu cei trei micuti ai sai sa , care, fara sa-si dea seama, devin bilingvi cu ajutorul tuturor resurselor pe care le impartaseste cu noi toti astazi.

5 actiuni simple pe care le poti face pentru a invata limba engleza copilul tau 

Cand parintii vorbitori de spaniola aud propunerea mea de a folosi engleza cu copiii acasa pentru a invata impreuna, de multe ori imi spun ca vor sa o faca, dar nu stiu prea bine cum sa o puna in practica. Este dificil sa faci acel prim pas si sa pierzi frica de a vorbi engleza acasa , si de aceea am pregatit o lista cu 5 actiuni foarte simple pe care parintii le pot face pentru a preda engleza copiilor lor: 

1. Citeste povesti in engleza cu copiii vostri.

Povestile sunt un instrument deosebit de util, deoarece parintii au intotdeauna un scenariu de urmat. Parintii pot folosi textul pentru a-i ajuta sa vorbeasca copiilor lor in engleza, iar povestea in sine poate, de asemenea, declansa o multime de conversatii despre poveste si ilustratii. Alege o carte in limba engleza pe o tema care il intereseaza pe copilul tau si vei vedea cat de mult ii place sa imparta acel timp in engleza cu tine. Daca petreci doar 10 minute pe zi lecturi partajate cu copilul tau in limba engleza, vei fi uimit de modul in care va imbunatati limba engleza a intregii familii.

2. Hai sa cantam in engleza!

Aproape tuturor copiilor le place sa cante si sa danseze, asa ca de ce sa nu profitati de muzica pentru a va ajuta copiii sa invete limba engleza? Cantecele traditionale engleze sunt o modalitate distractiva de a exersa limba engleza cu copiii, iar muzica ii ajuta, de asemenea, sa ramana cu cuvintele pe care le invata. Alege una dintre zecile de melodii pe care ti le propunem in carte, cauta audio sau video pe Internet si incepe sa canta, sa dansezi si sa te distrezi cu copilul tau in limba engleza. 

3. Joaca-te cu copiii tai in engleza.

Jocul este unul dintre cele mai importante moduri prin care copiii invata si poate fi o resursa excelenta pentru invatarea limbilor straine. Aseaza-te cu copilul tau si joaca-te cu el in engleza, chiar si 10 minute pe zi, si vei vedea cat de putin cate putin se incurajeaza sa vorbeasca cu tine. Si daca nu stii de unde sa incepi, in cartea mea exista o mare selectie de jocuri traditionale din cultura anglo-saxona care iti pot servi drept model.

4. Incorporati limba engleza in sarcinile de baza de zi cu zi.

Aceasta este o idee foarte simpla, dar este si una dintre cele mai simple si naturale moduri de a invata engleza in familie. Daca va aflati in supermarket, in metrou sau in parc, subliniati si descrieti copilului dumneavoastra tot ceea ce vedeti. Asa am invatat cu totii prima noastra limba si functioneaza la fel de bine pentru a invata limba engleza. Si nu-ti face griji daca nu ai un nivel ridicat de engleza pentru ca poti invata multe lucruri impreuna cu copiii tai. Ideea este sa-ti pierzi frica si sa incepi sa-ti expui copilul la engleza in situatii naturale, astfel incat sa vada asta ca pe ceva normal si distractiv.  

5. Vorbeste, vorbeste, vorbeste.

Unul dintre factorii cheie pentru dezvoltarea limbajului oricarui copil este numarul de cuvinte auzite pe zi, iar asta se aplica in cazul invatarii oricarei limbi. Asa ca lasa telefonul si alte dispozitive electronice deoparte pentru un moment si vorbeste cu copilul tau. Du-te sa povestesti tot ce faci in timp ce pregatesti micul dejun, spune-i tot ce vei face pe parcursul zilei, ajuta-l sa-si spuna buna dimineata tuturor obiectelor pe care le gasesti in camera lui. La sfarsitul zilei, spune-i ce ai facut in timpul zilei si intreaba-l despre lucruri care il intereseaza. Puteti face acest lucru atat in ​​engleza, cat si in spaniola si astfel promovati dezvoltarea lor lingvistica in ambele limbi.