Datorita beneficiilor mari pe care le ofera un ser facial pentru a ne hidrata pielea in profunzime, este esential sa il includem in rutina noastra de frumusete. Relevanta pe care acest produs a castigat-o in ultimii ani pentru a ne face pielea sa arate stralucitoare si luminoasa, a declansat crearea unor produse specifice care ne favorizeaza in functie de varsta noastra. 

Exista o mare varietate de seruri mexicane din care sa alegeti ca propuneri alternative la marcile dermatologice. Pentru a obtine cele mai bune rezultate din ele, este important sa le selectam in functie de nevoile noastre, care vor fi diferite la 20, 40 sau 50 de ani. Este ideal sa incorporam acest produs cu formula usoara inca de la o varsta frageda pentru a ne mentine pielea in stare buna cat mai mult timp posibil. 

Modul de aplicare a serului facial este simplu si cateva picaturi, specificate de obicei pe eticheta fiecarei sticle, sunt suficiente pentru a percepe rezultatele. Ganditi-va la acest produs ca la echivalentul unui antreu de cina, cu sapun ca starter si crema hidratanta ca desert, pe care nu ar trebui sa-l sariti, deoarece nu este un inlocuitor pentru crema hidratanta . Acesta este ceea ce ar trebui sa iei in considerare in functie de varsta ta. 

De la 20 la 30 

Intensificatorul HA cu acid hialuronic de la Skinceuticals. 

In aceasta etapa, pielea se afla la una dintre cele mai luminoase fatete , este inca stralucitoare si elastica si a suferit putine daune din cauza soarelui si a intemperiilor. Ingrijirea acestuia in acesti ani va va ajuta sa preveniti daunele in viitor. Asigura-te ca il faci parte din ingrijirea pielii tale si ca nu ii lipseste acidul hialuronic, deoarece intre 20 si 25 pierderea de colagen incepe sa fie putin vizibila. 

Acest lucru va depinde in mare masura de clima in care locuiti si de stilul dvs. de viata. „De la aceasta varsta ar trebui sa includem creme hidratante bogate in alantoina, acid hialuronic si polizaharide pe baza de plante, care imita factorul natural de hidratare”, explica cosmetologul, care este si fondatorul Twelve Beauty, un centru de frumusete din Anglia.  

De la 30 la 40 

Serul Perricone contine vitamina C, scualena si frunza de rozmarin. 

Dr. Leo Cerrud , cu sediul la Madrid si specializat in medicina estetica, explica ca in acest deceniu pielea majoritatii femeilor se confrunta cu o lipsa de luminozitate, care este cunoscuta sub numele de efectul „tert sau obosit”. Acesta poate fi tratat in primul rand cu vitamina C, un ingredient care este foarte eficient atunci cand este aplicat local.

Aceasta vitamina este unul dintre ingredientele vedete pentru tratarea pielii deoarece contine cei mai buni antioxidanti care exista. Ajuta la protejarea, stimularea productiei de colagen si eliminarea petelor; pe langa faptul ca ofera pielii o senzatie de fermitate. Acest nutrient esential are, de asemenea, capacitatea de a repara tesuturile si de a estompa liniile premature ale imbatranirii. 

De la 40 la 50

Serul cu retinol La Roche Posay este ideal pentru tenul matur.

De la varsta de 40 de ani va fi important ca produsele tale hidratante sa contina retinol , explica Pedro Catala, deoarece este unul dintre cele mai eficiente ingrediente active pentru combaterea semnelor de imbatranire si a imbatranirii premature. Este un derivat al vitaminei A care, atunci cand este aplicat local, poate trata ridurile si petele, precum si poate imbunatati aspectul si textura pielii. 

Expertul subliniaza ca beneficiaza si procesul de reinnoire celulara , care promoveaza ca pielea moarta sa se scurga mai rapid si da nastere unor noi straturi care par mai luminoase, pe langa reglarea procesului de keratinizare , ceea ce face ca pielea sa para mai stralucitoare.

Amintiti-va ca pentru a observa rezultate mai bune ar trebui sa aplicati intotdeauna aceasta crema hidratanta pe fata curata si sa repetati dimineata si seara, cu exceptia cazului in care serul in cauza indica ceva diferit.