Hamburgerul este considerat regina fast-food-ului. Cu toate acestea, nu are putere absoluta asupra caloriilor. Exista alimente despre care credem ca sunt sanatoase si care sunt de fapt mai rele decat un cheeseburger.

Trecem in revista cateva alimente care au mai multe calorii decat un hamburger. Sunt mai putin sanatosi decat un sandvis cu carne de vita macinata. Pentru ca acesta este, in esenta, un burger: carne in chifla briosa . Singur, daca includeti doar putina branza, ceapa si muraturi intre carne si paine, continutul sau caloric nu este atat de mare pe cat s-ar putea imagina. Se mentine in jur de 300 de calorii. pe portie 

Cheeseburger – ul nu este inamicul unei diete sanatoase. Nu este mama iubirii manerelor si gropitelor celulitei. Este doar un oaspete ocazional care, controlat, nu da peste cap cantare sau dulapuri. Aportul sau caloric este similar cu cel al unei gogosi, trei felii de paine feliata sau doua mere mari. Acolo unde riscul lipsei de control rezida este in tovarasii lor. Daca chifla care o gazduieste este prea lata si pufoasa, caloriile se pot dubla. Daca sosurile si branzeturile curg pe sandvis, muntele de calorii va creste doar. Dar carnea, invelita intr-o chifla si insotita de un strop de branza si cateva felii de rosie, ceapa si muratura, nu va perturba ordinea in alimentatia ta.

Exista si alte alimente care o pot face fara sa-ti dai seama. Ei se degheaza in usurinta si introduc o grenada calorica in cine sau gustari. Sunt alimente .zip: intr-un spatiu mic stocheaza cantitati mari de calorii. Printre acestea, floricelele unse cu unt . Acele bucati de porumb albe pot impacheta de trei pana la cinci ori procentul caloric al unui cheeseburger. Sau cartofii prajiti. Bastoanele aurii care servesc adesea ca garnitura la pranz si la cina sunt buretii de ulei. Trei sferturi din greutatea ta este formata din grasime. O portie medie de cartofi prajiti poate dubla aportul caloric al unui cheeseburger. 

Dar, asa cum obisnuia sa spuna mama ta, cele mai rele sunt minciunile. Iar salatele pot fi cei mai mari mincinosi din meniu. O salata Caesar, de exemplu, cu feliile sale de branza, pui prajit si crutoane poate tripla caloriile unui cheeseburger .

Aceste alimente iti amintesc de ceea ce stiai deja: nu judeca dupa aparente. Nici macar un hamburger.

Salate cu sosuri

Asocierea oricarei salate cu „sanatoasa” este o greseala. Cele care contin paine si sosuri sunt o bomba deghizata.

Populara salata Caesar are crutoane, pui aluat si sos adaugat. Pe scurt, aproximativ 1.000 de calorii, cu 700 mai mult decat un cheeseburger.

Sandvis cu pui cu sos

Un sandvis cu pui este bine. Sunt proteine ​​curate insotite de putina paine. Dar daca adaugam sosuri, branza sau gratar, caloriile cresc vertiginos. In functie de condimente, este posibil sa adaugati  1.300 de calorii in ziua dvs.

Chipsuri de cartofi si chipsuri de legume

Un aperitiv cu  chipsuri si bere este esential. Si unul care, cu cele 500 de calorii la 100 de grame, va umple mesele cu grasimi polinesaturate.

Cartofii absorb uleiul in timpul prajirii, care ajunge sa devina mai mult de o treime din greutatea lor. Acelasi lucru este valabil si pentru chipsurile de legume .

Hot dog cu branza

 Un studiu al Universitatii Harvard a aratat ca  carnea procesata poate creste riscul de boli de inima si diabet.

Are calorii asemanatoare cu cele ale cheeseburgerului (aproximativ 300), dar mai multe grasimi si sare.