Afundati-va in unele dintre cele mai ingrozitoare cazuri din istorie si in mintea criminalilor cu aceste documentare despre criminali in serie.

Povestile sunt foarte morbide si iubim barfele, de aceea iubim serialele si filmele bazate pe evenimente reale. Cu toate acestea, de data aceasta trecem in revista cateva documentare cu ucigasi in serie pe care le puteti viziona in streaming si care va vor lasa rece.

Unii incearca sa intre in mintile psihopatilor, in timp ce altii se adancesc in investigatiile din jurul crimelor lor. In orice caz, toate se refera la cazuri destul de macabre.

Asa ca pregateste fotoliul, pentru ca nu ai de gand sa te detasezi de aceste povesti.

Documentare despre criminal in serie

Ucigasul fara chip

Documentarele privind criminalii in serie exista de ceva vreme. Cel mai nou de pe aceasta lista este aceasta productie HBO si este interesanta din mai multe aspecte.

Totul se concentreaza pe o investigatie condusa de regretata jurnalista Michelle McNamara asupra unui pradator pe care l-a numit „Ucigasul Golden State”: un barbat care a terorizat California in anii ’70 si ’80.

Acest subiect a fost responsabil pentru invadarea a 50 de case, unde a comis violuri si, de asemenea, 12 crime. Cel mai rau dintre toate? Identitatea acestui barbat nu a fost cunoscuta. De altfel, abia in 2018 responsabilul a fost arestat.

Asadar, timp de sase capitole, veti vedea prin imagini de arhiva, documente ale politiei si interviuri exclusive cu detectivi si supravietuitori si rude ale criminalului, cum este tesuta reteaua acestei investigatii complexe.

Aceasta docuserie a avut premiera pe 28 iunie si exista un nou capitol in fiecare duminica la ora 23:00.

Caut un criminal

Dupa ce ai aflat povestea „Ucigasului de aur” vei dori mai mult. Pentru asta, poti arunca un alt documentar despre ucigasi in serie, concentrat pe acelasi barbat.

In acest caz, este o productie CNN care a fost lansata in 2018 si care aprofundeaza si in cazul acestui barbat. Prin cinci capitole, puteti urmari aceasta serie care prezinta marturii ale ofiterilor de politie si ale supravietuitorilor.

Conversatii cu un ucigas: casetele Ted Bundy

Cand vorbim despre ucigasi in serie, una dintre cele mai cunoscute figuri este cea a lui Ted Bundy. Daca stiti putin despre el si despre crimele odioase pe care le-a comis, atunci cufundati-va in aceasta mini-serie documentara cu interviuri, imagini de arhiva, inregistrari.

Cel mai impresionant lucru este ca unele dintre aceste materiale au fost facute cu Bundy insusi in timp ce astepta condamnatul la moarte. Deci sa-i cunoasca crimele spuse de el insusi.

Ted Bundy: Indragostit de un ucigas

Daca te enervezi cu adevarat cu povestea lui Ted Bundy, da o invartire acestei miniserie. Si este unul dintre documentarele cu ucigasi in serie foarte deosebite, deoarece se concentreaza pe perspectiva femeilor.

Principalele sunt Elizabeth Kendall, care a fost cu Bundy si care rupe pentru prima data tacerea. De asemenea, exista marturii ale fiicei sale Molly si ale altor supravietuitori.

Ucigasul Confesiunii

Unul dintre cele mai interesante documentare privind criminalii in serie este acesta. Se concentreaza pe Henry Lee Lucas, un barbat care a marturisit ca este responsabil pentru moartea a peste o suta de femei in diferite parti ale Statelor Unite de-a lungul a aproape zece ani.

Prin cinci capitole, puteti vedea cum aceasta serie se adanceste in investigatiile din jurul acestui barbat pentru a deconstrui criminalul insusi si persoanele implicate in caz. da

Mai presus de toate, pentru ca serialul urmeaza o singura intrebare: ce se intampla daca acele marturisiri sunt minciuni?

Crime de gandire: cazul politiei canibale

Printre documentarele criminalilor in serie se numara acest caz foarte particular. Si este ca se concentreaza pe Gilberto Valle, un ofiter de politie din New York care a fost arestat pentru ca a planificat mai multe crime.

Sotia sa a descoperit ca scria intr-o conversatie in care a impartasit planuri foarte elaborate de a rapi femei, de a le tortura, de a le ucide si de a le manca. A spus ca erau doar o fantezie sexuala si ca nu s-a gandit niciodata sa faca asa ceva.

Cu toate acestea, investigatiile au pus sub semnul intrebarii daca este posibil sa arestezi si sa condamni o persoana pentru gandurile sale cele mai macabre.

Ucigas in serie cu Piers Morgan

Exista documentare despre criminali in serie care au interviuri directe cu criminalii. Una dintre ele este aceasta productie in trei parti care il urmareste pe jurnalistul britanic Piers Morgan.

El viziteaza diferite inchisori pentru a intervieva trei criminali care trec prin sentinta lor. Exista Mark Riebe, care a fost arestat pentru uciderea unei tinere si mai tarziu a marturisit ca a ucis alti 12.

De asemenea, il viziteaza pe Lorenzo Gilyard, condamnat la sase condamnari pe viata pentru uciderea a 13 persoane. Si, in sfarsit, il intervieveaza pe Alex Hernandez, care a terorizat Bronxul la sfarsitul anilor 1980, desi isi apara nevinovatia.

Atlanta’s Disparut and Murdered: The Lost Children

Un alt documentar cu ucigasii in serie pe care ar trebui sa le vedeti este acesta realizat de HBO. Serialul documentar in cinci parti urmareste cazul de rapire si omor a cel putin 30 de copii si tineri afro-americani din Atlanta intre 1979 si 1981.

La acea vreme, Wayne Williams a fost arestat si multe dintre aceste crime i-au fost atribuite, desi el si-a sustinut nevinovatia. In 2019, cazul a fost redeschis si aceasta productie se concentreaza pe noile descoperiri din dosar.