Desi s-ar putea sa va ganditi la regulile supusului ca la lucruri pe care un supus trebuie sa le faca, aceste reguli ii ajuta pe ambii parteneri. Partenerul supus stie ce se asteapta de la ei si ce trebuie sa se straduiasca sa faca, in timp ce partenerul dominant foloseste acele reguli pentru a oferi antrenament, recompense si pedepse.

Folosind reguli pentru supusa si instrumente precum contractele BDSM, va puteti angaja in activitati BDSM sigure, sanatoase si consensuale, indiferent daca va place jocul de putere in dormitor sau traiti un stil de viata 24/7.

Dupa cum am mentionat mai sus, pentru unii oameni, BDSM (adica robie si disciplina, dominatie si supunere si sadomasochism) este doar un lucru sexual. Unora le place „sclavia in dormitor”. Altii poarta palarii supuse si dominante pe durata unei scene sau a unui weekend plin de periculozitate.

Dar nu este intotdeauna cazul. Sunt cupluri care nu-si scot niciodata palariile alea. Ei se angajeaza in dominatie si supunere 24/7, cunoscute si ca relatii de schimb de putere totala, in care tot timpul lor este petrecut in rol. Multi oameni vad acest aranjament ca dincolo de Dominant si supus; este intre Stapan si sclav.

De ce conteaza asta?

Daca esti primul tip, atunci regulile pentru a fi supus vor intra in joc cand incepe scena sau sesiunea ta, dar probabil se termina imediat ce scena se termina. Pentru relatiile 24/7, rolurile nu se termina niciodata si nici regulile de sclav. Cu toate acestea, regulile sclavilor pot fi diferite atunci cand esti singur, comparativ cu atunci cand esti cu altii, in special cei care nu sunt in stilul de viata, cum ar fi copiii si membrii familiei. In plus, regulile pe care cuplurile M/s le adopta pot merge cu mult dincolo de activitatile sexuale si pervers in activitatile gospodaresti de zi cu zi.

Cel mai important lucru este sa alegi reguli care functioneaza pentru tine si partenerul tau si sa le ajustezi dupa cum este necesar.

Reguli versus protocoale

Daca cititi despre relatiile D/s sau participati in grupuri, s-ar putea sa intalniti conceptul de protocoale. Protocoalele sunt reguli care sunt aplicate in anumite situatii sau comunitati. Din motive de simplitate, puteti vedea protocoalele la fel ca si reguli, deoarece acopera o mare parte din acelasi domeniu: titluri (de onoare), salutari, imbracaminte, simboluri si reguli de vorbire si scriere, pentru a numi doar cateva.

Conceptul de protocoale scazut, mediu si inalt poate fi util atunci cand se determina cand sa se utilizeze reguli.

  • Protocolul ridicat se refera la regulile folosite in timpul cinelor formale si a altor evenimente. Acestea sunt cele mai riguroase reguli, inclusiv restrictii privind vorbirea, asteptarile pentru vorbire si servire.
  • Regulile de protocol mediu sunt folosite in timpul evenimentelor publice si al jocului si pot include prioritizarea elementelor BDSM fata de socializarea generala si pot include comportamentul unui supus fata de alti dominanti.
  • Protocoalele joase sunt cele mai relaxate si sunt folosite in situatii informale si vanilate. In timp ce granitele sunt impuse, comportamentul ocazional este acceptabil atata timp cat supusul actioneaza cu recunoasterea dinamicii relatiei si a oricaror solicitari facute din partea acestora. Supusii trebuie sa ramana responsabili in fata protocoalelor si dominantilor lor in fata ispitelor de zi cu zi.

In situatiile in care doriti sa va respectati sub relatia si regulile Dom, puteti utiliza „protocoale invizibile” care nu ar fi deplasate intr-un mediu vanilie sau detectate de oricine care nu este la curent. De exemplu, permiti partenerului tau dominant sa vorbeasca primul sau sa comande pentru tine la un restaurant. Cel supus ar putea astepta un semn de la partenerul lor pentru a incepe sa manance odata ce mancarea este servita. Te poti gandi la protocoale invizibile ca un cod secret intre tine si partenerul tau.

Elaboreaza-ti regulile

Multi oameni care se angajeaza in kink sau BDSM sunt destul de sinceri cu privire la interesele si limitele lor, inclusiv regulile pentru un partener supus. De fapt, relatiile de vanilie (adica non-kinky) ar putea chiar sa invete ceva sau doua despre asta. A avea conversatii sincere va tine pe amandoi multumiti si in siguranta, si este perfect sa solicitati sa redactati reguli inainte de a fi de acord cu o relatie sau o interactiune BDSM.

Natura acestor reguli poate fi destul de relaxata si informala, bazandu-se doar pe acordul verbal, sau puteti intra mai in detalii si chiar le scrieti ca parte a unui contract BDSM. Desi contractele BDSM ar putea suna destul de formale si pot include si alte lucruri decat reguli, ele pot fi o singura pagina care listeaza reguli cu care amandoi sunteti de acord, mai degraba decat un intreg manual de reguli. Aflati mai multe despre contractele BDSM.

Desi s-ar putea sa fii incantat sa incorporezi reguli supuse in interactiunile tale cu partenerul tau, nu vrei sa exagerezi atunci cand stabilesti reguli. Memoria de lucru a unei persoane, un tip de memorie pe termen scurt care stocheaza si gestioneaza informatiile necesare sarcinilor cognitive, cum ar fi cele care ar putea fi cerute de aceste reguli, este limitata. Daca sarcinile se apropie de aceasta capacitate limitata, invatarea va fi impiedicata. Aceasta este cunoscuta sub denumirea de teoria sarcinii cognitive, iar sistemele de instruire ar trebui concepute astfel incat sa ia in considerare acest lucru.

O modalitate de a lucra cu sarcina cognitiva este sa incepeti cu 1 pana la 3 reguli pe care un supus sa le urmeze la un moment dat. Odata ce le puteti incorpora cu usurinta pe toate in scena sau in viata de zi cu zi, oricare dintre ele functioneaza pentru dvs., puteti adauga alte 1 pana la 3 reguli (daca doriti mai mult de 3, desigur). Daca instructiunile sunt aprofundate, luati in considerare impartirea lor in parti de dimensiunea de biti.

In ceea ce priveste antrenamentul supus, kinkster-ul si autorul Jay Wiseman avertizeaza despre efectele emotionale pe care le poate avea asupra ambilor parteneri si despre cum sa-l navigheze:

Antrenamentul poate fi un proces exceptional de intens, care afecteaza adesea profund mintile si inimile atat formatorului, cat si cursantului. Chiar daca este placuta, prea multa intensitate la un moment dat este dezorientator si amenintator. Acest lucru poate speria chiar si un supus (sau dominant) dornic.

Din acest motiv, recomand ca antrenamentul sa se desfasoare in sesiuni relativ scurte, care de obicei nu dureaza mai mult de o ora sau doua la un moment dat, si sa fie introdus doar o cantitate mica de material nou in fiecare sesiune de antrenament.

De asemenea, recomand ca dominantul sa lase o zi sa treaca intre sesiunile de antrenament, oferindu-le astfel supusului (si dominantului) mai mult timp sa se adapteze si sa accepte efectele emotionale ale antrenamentului. De asemenea, permite celor supusi sa revizuiasca, sa exerseze si sa integreze noul material inainte de a afla mai multe.

Desi nu este sexy, pastrarea unui jurnal al acestor reguli poate fi utila pentru a le invata si pentru a intelege cand si cum a fost incalcata o regula. Nu este important doar ca supusul sa respecte regulile, ci ca dominantul sa acorde atentie si sa corecteze orice infractiuni.

Ceea ce ati putea observa este ca unele reguli nu functioneaza in practica sau ar putea trebui modificate pentru a fi mai practice.

Reguli supuse pentru o relatie sanatoasa si fericita

Urmatoarele sunt reguli destul de de baza care vor stabili limite sanatoase in relatia dvs. cu D/s.

Nota: In timp ce Fifty Shades of Grey poate crea niste fantezii grozave, este un model groaznic la care trebuie sa te uiti atunci cand iti gasesti propriile reguli secundare.

De fapt, majoritatea acestor reguli pot fi aplicate oricarei relatii si ar trebui sa reconsiderati o relatie cu oricine nu respecta aceste reguli. Daca dinamica schimbului de putere este mai obisnuita, s-ar putea sa nu fie nevoie sa concepeti reguli dincolo de acestea.

  • Submarinul se va stradui sa pastreze mintea deschisa.
  • Subiectul va comunica cinstit, respectuos si clar cu domnul lor, chiar daca acest lucru inseamna ca nu este de acord cu o regula sau cu o cerere, nu poate respecta regulile sau indeplini cererile sau isi face griji in legatura cu dezamagirea dominantului.
  • Cei supusi se vor cunoaste pe ei insisi.
  • Cel supus va avea grija de sanatatea lor fizica si psihica.
  • Supusul actioneaza cu liber arbitru.
  • Supusul are limite care vor fi respectate

Reguli supuse pentru o relatie sigura, sanatoasa si consensuala

Odata ce treceti dincolo de regulile de baza si incepeti sa experimentati cu kink si BDSM, urmatoarele reguli va pot ajuta.

  • Supusul consimte de bunavoie la subrelatia Dom si la activitatile BDSM si intelege cum poate fi revocat consimtamantul (cuvinte sigure, incheierea contractului etc.).
  • Sub-ul nu va incerca sa modifice dinamica puterii prin depasirea de jos sau de dedesubt, adica controland scena. Aflati mai multe despre acoperirea de jos.
  • Supusul va avea incredere ca dominantul lor va avea grija de ei in timpul si dupa o scena (sau intreaga lor relatie daca TPE) si are incredere ca aceasta grija se va reflecta in asteptari, cereri si reguli.
  • Cel supus va avea un cuvant sigur si il va folosi atunci cand este necesar. Aflati mai multe despre cuvintele sigure aici.
  • Supusul se va supune cererilor/comenzilor dominantei, cu exceptia celor care ar avea ca rezultat vatamare, in masura in care le poate si intr-un mod care sa-si faca partenerul mandru.
  • Subiectul va primi disciplina din partea lor.

Psst, te intrebi ce altceva ar putea avea de facut un supus? Consultati acest ghid pentru a fi supus fata de sotul sau iubitul dvs.

Reguli pentru un supus in timpul jocului

Regulile pe care le urmati inainte si in timpul jocului se bazeaza pe regulile care au fost deja discutate.

  • Cel supus trebuie sa se curete, sa se pregateasca (invata cum sa se pregateasca pentru sexul anal) si sa se ingrijeasca conform instructiunilor inainte de joc.
  • Subiectul se va prezenta pentru inspectia domului intr-o anumita pozitie.
  • Subiectul trebuie sa ceara permisiunea de a se masturba; s-ar putea sa fie nevoit sa jurnalizeze experienta si sa o scrie/trimite la dom.
  • Subiectul trebuie sa ceara permisiunea de a avea orgasm.
  • Supusul va urma orice instructiuni oferite de dom in scena.
  • Subiectul va folosi titlurile onorifice adecvate si va raspunde la numele scenei.

Reguli supuse pentru comportamentul de zi cu zi

Daca activitatile tale BDSM se extind in afara dormitorului, este posibil sa ai cateva reguli care acopera activitatile aparent „mondane” din viata de zi cu zi. Aceste reguli difera de regulile de joc, deoarece este posibil sa nu se refere la sex sau BDSM. Aceste reguli de zi cu zi pot necesita ajustari pentru cei care nu locuiesc impreuna (fotografii sau videoclipuri ca dovada) sau care locuiesc cu alte persoane sau copii.

  • Submarinul trebuie sa poarte un guler sau un simbol al relatiei/proprietatii lor in orice moment; acest simbol se poate schimba de la setari private la setari publice
  • Sumisul trebuie sa se adreseze dominantei lor prin onorificul convenit si sa raspunda la porecla/titlul lor
  • Supusul trebuie sa ingenuncheze atunci cand dominant intra sau iese din camera; submarinul trebuie sa se tarasca cand este in prezenta dominantei lor
  • Submarinul va tine ochii in jos si nu va face contact vizual decat daca este permis
  • Cel supus va servi bauturile, gustarile si mesele dominante inaintea lor; submarinul poate fi nevoit sa pregateasca mancarea
  • Supusul isi va pastra aspectul conform dorintelor domnului lor, inclusiv parul, machiajul, rochia si ingrijirea personala
  • Sub-ul i-a permis dominantului sa vorbeasca in numele lor atunci cand comanda mancare sau bautura
  • Submarinul va cere permisiunea pentru functii corporale, cum ar fi sa manance sau sa foloseasca baia
  • Subiectul trebuie sa poarte imbracaminte aleasa sau aprobata de dominanta
  • Supusul trebuie sa se antreneze sau sa faca exercitii, inclusiv exercitii Kegel, conform dorintelor domului
  • Submarinul trebuie sa mentina gospodaria la preferintele domului
  • Raspunsurile subordonatului trebuie sa fie oportune; timpii pot varia in functie de metoda de comunicare (text versus personal, de exemplu)
  • Subordonatul nu poate face achizitii fara permisiune sau poate face doar o achizitie sub un pret maxim
  • Subiectul trebuie sa creeze un jurnal zilnic pentru citirea dominantei; livrare personal sau prin e-mail/text
  • Subiectul trebuie sa se masturbeze inainte de culcare si sa trimita fotografii la dom
  • Submarinul trebuie sa poarte mingi Ben Wa (aflati mai multe despre mingi Ben Wa) pentru o anumita perioada in fiecare zi

Desigur, exista si reguli care s-ar putea sa nu se aplice zilnic. De exemplu, supusului i se poate cere sa poarte un vibrator fara fir in timpul unor activitati specifice, cum ar fi intalniri sau intalniri. Unele zile pot avea teme specifice. Ganditi-va la „Taco Tuesday”.

Faceti ca regulile secundare sa functioneze pentru dvs

Regulile de mai sus sunt linii directoare generale pe care alte cupluri Dom/sub si kinksters le pot folosi. Ele nu sunt menite sa fie cuprinzatoare. Pot exista reguli unice care functioneaza pentru tine si relatia/dinamica ta pe care nu le-am enumerat.

Mai mult, este posibil ca aceste reguli sa nu fie interesante sau practice pentru toate cuplurile si situatiile. Doar pentru ca o regula pe care un supus sa o urmeze functioneaza pentru un alt supus/cuplu sau chiar pentru majoritatea  cuplurilor, nu inseamna ca trebuie sa o adopti. Si poate fi necesar sa ajustati regulile pentru a le face sa functioneze cu situatia dvs. de viata sau cu abilitatile fizice.

Regulile trebuie sa fie, de asemenea, rezonabile din punct de vedere financiar. Un dominant nu se poate astepta la par coafat profesional, la manichiura si pedichiura sau la epilarea cu ceara daca prietena lui secundara nu isi poate permite. Multi dominanti ofera fonduri subordonatilor lor dupa ce au stabilit o regula care necesita bani.

Prea multe reguli – Dupa cum sa mentionat mai sus, exista absolut prea multe reguli pentru un sub. Este posibil sa nu va puteti aminti toate regulile daca exista prea multe reguli in cartea dvs. de reguli sau o regula poate intra in conflict cu alta. Din acest motiv, respectarea liniilor directoare de baza, mai degraba decat a regulilor detaliate, poate permite supusului sa-si aminteasca si sa urmeze mai usor regulile si sa-l ajute pe dominant sa aplice regulile.

Unii oameni cred ca  sase este numarul magic de reguli pentru un submarin. Cu toate acestea, puteti avea cate reguli doriti, atata timp cat va amintiti si le respectati in mod realist.

Regulile trebuie aplicate

Am mentionat de mai multe ori ca regulile pentru supusi trebuie aplicate, ceea ce inseamna ca partenerul dominant trebuie sa acorde atentie ce face partenerul sau supus si cum, daca doreste sa poata corecta sau recompensa comportamentul. Altfel, ce rost are? Cel supus poate incalca regulile fara repercusiuni, iar eforturile lor de a-si multumi partenerul pot trece neobservate.

Cele doua moduri de a se asigura ca regulile sunt respectate includ recompensarea comportamentului corect si pedepsirea comportamentului gresit. La fel ca regulile in sine, recompensele si pedepsele trebuie sa fie practice si semnificative pentru supusul in cauza – si poate si pentru partenerul lor dominant! Daca tu, cel supus, primesti un cadou drept recompensa, dar ai prefera afectiunea sau multumirea sexuala, recompensa nu va fi foarte eficienta. Acesta este motivul pentru care dominantele ar trebui sa caute feedback de la partenerii lor supusi.

Recompense pentru supusi

In timp ce oamenii se gandesc in mod implicit la pedepse, exista adevar in faptul ca poti prinde mai multe muste cu miere decat cu otet. Cercetarile au descoperit ca o recompensa poate fi o modalitate mai eficienta de a incuraja comportamentul dorit decat pedeapsa si este de inteles ca acest lucru se poate extinde la respectarea regulilor de supunere in contextul BDSM.

Recompensele pot include oricare dintre urmatoarele categorii generale:

  • Lauda
  • O fotografie/inregistrare/video obraznic
  • Afectiune (imbratisari, imbratisari, saruturi pe frunte, o porecla speciala etc.)
  • Satisfactia sexuala sau orgasmul; sa primeasca cumva cum partenerul lor
  • Eliberare de centura/dispozitiv de castitate
  • Cadouri (bijuterii, imbracaminte, machiaj, alimente, gulere, jucarii sexuale si accesorii BDSM); ceva din lista de dorinte a supusului
  • Calatorii, date si evenimente
  • Activitati odihnitoare sau o pauza/relaxare a sarcinilor
  • Tipurile lor preferate de joaca
  • Masaj

Recompensa specifica poate fi destul de creativa sau chiar parea mica. Cineva cu un fetis al picioarelor se poate simti rasplatita prin simpla vizionare a unui stiletto sau mirosind o cizma de piele pe piciorul partenerului!

Consultati alte modalitati de a indeplini un fetis al picioarelor.

Dominantii care se lupta sa-si exprime fericirea si emotiile pozitive ar putea avea nevoie sa lucreze la tonul vocii; pana la 38% din semnificatia comunicarii este derivata din tonul vocii. O „fata buna” inflacarata si mandra poate face minuni! La urma urmei, un supus isi doreste ca partenerul sa fie multumit si mandru! Acesta este motivul pentru care lauda poate fi un instrument atat de eficient pentru a obtine rezultatele dorite!

Expresiile faciale comunica, de asemenea, sentimente, astfel incat expresia ar trebui sa se potriveasca cu cuvintele si cu tonul.

Recompensele mentionate mai sus nu trebuie confundate cu ingrijirea ulterioara. Ingrijirea ulterioara este orice lucru pe care un supus (sau dominant!) necesita pentru a reveni la echilibru dupa o scena, iar lipsa de ingrijire ulterioara poate lasa o persoana in stare de rau, atat mental, cat si fizic.

In cele din urma, recompensele pot avea un program de timp diferit de pedepsele, care sunt de obicei date dupa o infractiune. Pe de alta parte, recompensele pot fi acordate imediat sau pot fi „salvate”, adica poate fi oferita o recompensa mai mare pentru comportamentul pozitiv continuu. Distantarea recompenselor ajuta acele recompense sa isi pastreze dezirabilitatea si specialitatea; recompensarea prea des a unui supus poate reduce eficacitatea unei recompense.

In plus, unele recompense pot fi acordate la date care sunt speciale pentru un cuplu, cum ar fi o aniversare. Si daca un supus participa la antrenament, un dominant poate alege sa efectueze ceremonii de absolvire/promovare si sa ofere o recompensa adecvata in acel moment. Aceste evenimente ar putea fi similare cu atunci cand un barbat ii cere unei femei sa-i fie sotie si ii ofera un inel.

Indiferent de modul in care un dominant alege sa recompenseze in timp, sistemul ar trebui sa fie consistent si de incredere. Dominantii ar putea lua in considerare un sistem oficial de puncte pentru supusii lor. Dupa ce supusul atinge un anumit numar de puncte, ei le vor putea „rascumpara” pentru recompense. Aplicatii precum OurHome sau ChoreMonster pot face urmarirea recompenselor si a pedepselor mult mai usoara, dar puteti merge la scoala veche si puteti folosi si autocolante cu stea de aur.

Pedepse pentru supusi

Uneori, un supus nu se supune sau nu reuseste la o sarcina si este necesara disciplina.

In orice caz…

Este important sa nu confundati placerea si pedeapsa. Daca unui supus ii place de obicei lovirea (mai multe despre lovitura aici), de exemplu, sau daca un cuplu se angajeaza in lovitura in afara corectarii comportamentului pentru regulile incalcate, aceasta nu este cea mai buna alegere de pedeapsa.

Ideile de mai jos va pot ajuta sa incepeti.

  • Negarea gratificarii sexuale/orgasmului/masturbarii; margini (stimulare cu o tehnica slaba); orgasm ruinat
  • Orgasme fortate multiple
  • Accesul la orgasmul/cum a partenerului a fost impiedicat
  • Scrierea sarcinilor, cum ar fi propozitii repetitive sau o scrisoare despre greseala si pedeapsa lor
  • treburi; luati in considerare cu gleznele sau incheieturile mainilor sau in genunchi
  • Joc de impact (locuire, lovire, biciuire etc.)
  • Pierderea permisiunii pentru activitati (timpul de pe ecran, mancat la masa etc.) sau articole (gustari, guler etc.)
  • Purtarea de haine, machiaj sau coafura care le face inconfortabile (fara chiloti, purtarea scutecelor sub fusta etc.)
  • Deprivarea senzoriala
  • Pozitii care streseaza corpul, cum ar fi sa ingenunchezi pe orez, sa stai pe un picior, sa poarte tocuri in timp ce te apleci cu bratele drepte inainte)
  • Stand cu mainile deasupra capului
  • Cleme
  • Sos iute, balsam de tigru sau ghimbir (cunoscut si ca smochin) pe organele genitale sau anus
  • Time out/in colt
  • Mancarea unei alimente neplacute
  • Tineti o moneda de perete cu nasul
  • Stati cu un creion sub picioarele

Desi unele dintre aceste elemente ar putea sa nu para forme eficiente de pedeapsa, ele pot fi inselator de dure si pot fi tolerate doar pentru cateva minute. Un dominant poate alege sa experimenteze singur disciplina pentru a determina daca este adecvata si pentru cat timp. Dominatorul trebuie sa supravegheze pedeapsa pentru a se asigura ca este facuta bine si nu dauneaza submarinului.

O nota despre pedeapsa: Pedeapsa trebuie sa fie intotdeauna proportionala cu infractiunea, menita sa corecteze comportamentul si sa predea o lectie si nu ar trebui sa fie data niciodata din manie. Pedeapsa nu ar trebui aplicata daca supusul nu este constient de infractiune. Si daca pedeapsa il face pe supus sa se indoiasca de valoarea lor ca persoana sau partener sau sa se indoiasca de puterea relatiei lor, a trecut limita in abuz.

Amintiti-va ca activitatile BDSM sunt consensuale si sunt initiate voluntar cu chiar pedeapsa, o forma de joc „teatrala” , iar practicile BDSM sanatoase s-au dovedit ca ofera beneficii ambelor parti. Deoarece siguranta, empatia si consimtamantul reciproc sunt standarde ale comunitatii BDSM, pedeapsa nu trebuie sa dauneze submarinului. Indiferent daca va angajati in pedepse sau pur si simplu in activitati pervers, amintiti-va ca activitatile pot rani fizic , dar nu ar trebui sa faca rau unei persoane .

Pentru a se asigura ca pedeapsa este echitabila si eficienta, o persoana dominanta si supusa poate gandi impreuna pedepse, fie in general, fie ca raspuns la o infractiune specifica. Disciplina poate fi deosebit de eficienta daca implica supusul in adunarea proviziilor sau in amenajarea scenei.

Confruntarea cu supusii care cauta atentie

S-ar putea sa fi observat ca atat recompensele, cat si pedepsele implica ca dominant sa acorde atentie celui supus. Acesta este motivul pentru care un supus care simte ca nu primeste atentia pe care si-a castigat-o sau pur si simplu si-o doreste intr-o relatie se va comporta uneori: chiar si o pedeapsa ii atrage atentia. Si cine nu vrea atentie de la partenerii lor?

Un dominant calificat va sti sa caute acest tip de acting out si sa recunoasca ca nu ar trebui sa fie recompensat. Cu toate acestea, poate exista o problema cu relatia daca un partener simte ca nu primeste suficienta atentie si atat cei supusi, cat si cei dominanti ar putea avea nevoie sa faca schimbari pentru a-si imbunatati relatia.

Regulile pentru un subordonat pot favoriza progresul unui supus si pot ajuta si un dominant sa creasca. Pe masura ce incorporati regulile, recompensele si pedepsele sugerate mai sus (sau creati propriile dvs.), puteti promova o relatie mai profunda, mai intima, in si in afara dormitorului.

Intrebari frecvente

Ce rost au regulile pentru supusi?

Aceste reguli sunt linii directoare pentru modul in care te vei comporta, fie intr-o scena sau in viata, care arata supunerea si angajamentul fata de relatia si partenerul tau. Nu uitati ca aceste reguli va pot fi utile si pentru dvs., oferind instructiuni usor de urmat, care va permit sa va multumiti partenerului si sa va evaluati performanta.

Ce se intampla daca nu-mi plac regulile?

Regulile exista pentru a va avantaja pe amandoi, asa ca ar trebui sa fie ceva cu care amandoi puteti fi de acord. In mod ideal, ati ajuta chiar sa veniti cu regulile pe care le urmati ca supus; desi, in unele relatii in care supusii au incredere in partenerii lor, partenerii pot fi cei care creeaza fiecare regula.

Daca partenerul tau nu este cooperant in ceea ce priveste regulile sau incearca sa aplice reguli cu care nu esti de acord sau poate fi chiar periculos sau nerealist, mai ales daca aceasta este o relatie noua, este timpul sa reconsideri daca partenerul tau este o potrivire buna pentru tine. . Supusii predau controlul, iar partenerii lor dominanti trebuie sa aiba grija de ei si sa nu abuzeze de aceasta putere.

Aceasta inseamna ca regulile trebuie sa functioneze si pentru dominant, iar dom-ul trebuie sa fie dispus sa depuna efortul de a urmari comportamentul submarinului si de a oferi recompense sau pedepse. Daca dominanta considera ca anumite subreguli sunt prea solicitante, luati in considerare simplificarea lor. Cu toate acestea, nu toata lumea face un dom bun.

Ce face pentru o regula buna de supunere?

O regula secundara buna este realista, ceea ce inseamna ca o poti realiza cu adevarat. In plus, aceste reguli ar trebui sa fie calificabile sau cuantificabile intr-un fel. Altfel, de unde stii ca respecti regulile sau cand ar trebui sa primesti recompensa sau pedeapsa? O regula prea vaga poate fi chiar o incercare a unui partener de a-l manipula pe celalalt .

Pot schimba regulile?

Absolut! Oamenii si relatiile se schimba in timp. S-ar putea sa descoperi ca nu mai esti interesat sa faci anumite lucruri sau poate ca interesele tale au crescut dupa ce ti-ai explorat sexualitatea si supunerea. Toate relatiile pe termen lung, indiferent daca sunt Dom/sub, romantice sau sexuale, ar trebui sa aiba loc pentru renegocierea regulilor si limitelor daca sunt sanatoase.