In trecut, s-ar putea sa fi rezervat o masa la acel nou restaurant de dupa colt, sa fi orchestrat o seara optimista, sa te fi rasfatat cu o zi de spa sau sa fi luat bauturi de la barul tau local. Dar, cu toate astea, cea mai buna distragere a atentiei este sa ne scufundam in film si in realitatile alternative care ne ajuta sa uitam limitarile fizice si emotionale ale perioadei actuale.

Indiferent daca esti blocat in acelasi spatiu cu partenerul tau, esti intr-o relatie, dar traiesti separat, pentru a va ajuta, am intocmit o lista de urmarire pentru a remedia orice afectiuni amoroase actuale, intr-un moment in care dragostea se simte putin ciudata sau chiar precara.

„ Inainte de rasarit ” (1995)

Aceasta este una dintre cele mai mari lucrari ale lui Richard Linklater si prima dintr-o trilogie de filme care urmareste relatia serpuitoare dintre un tanar american (Ethan Hawke) si o tanara frantuzoaica (Julie Delpy) in timp real de peste 18 ani. Cei doi se intalnesc intr-un tren si petrec o noapte plimbandu-se si vorbind pe strazile Vienei in timp ce dezbat, flirteaza si in cele din urma formeaza o legatura electrica. Disclaimer: acest film nu este pentru cei slabi de inima. De la planurile spontane de calatorie pana la intimitatea stralucitoare dintre straini, este un pumn nebun in stomacul vietilor noastre post-Covid, dar cu siguranta va reinvia chiar si pe cea mai inghetata criogenic dintre inimi.

Nunta celui mai bun prieten al meu (1997)

Nu ar fi o lista de Ziua Indragostitilor fara regalitatea romantica Julia Roberts. In timp ce Pretty Woman (1990) si Notting Hill (1999) sunt favoritele multimii, acest clasic vede o tanara Roberts la fel de fermecatoare se lupta cu sentimentele starnite de casatoria celei mai bune prietene cu logodnica lui (Cameron Diaz) in timp ce incearca sa-l saboteze pe uniune. Ea este un rol perfect imperfect pentru orice spectator cinic in aceasta drama haotica.

In the Mood For Love (2000)

Nu exista timp ca prezent pentru a te rasfata cu lucrarile vibrante ale regizorului din Hong Kong Wong Kar-wai si nu exista un loc mai bun pentru a incepe decat In the Mood For Love . Bogat cu textura si caldura, povestea a doi soti vecini care isi gasesc alinare unul in celalalt in timpul decaderii propriilor relatii respective. Happy Together (1997) al lui Kar-wai este si o continuare perfecta.

Falling Inn Love ” (2 019)

Amplasat in interiorul Noii Zeelande, Falling Inn Love atinge echilibrul perfect intre zaharina si constientizare de sine, in timp ce o fata de oras agitata intalneste un baiat de la tara relaxat si testeaza teoria daca contrariile se atrag, de fapt. Cu un format reconfortant de taiat prajituri, o Christina Milian fermecatoare si o distributie secundara indrazneata, este un element de baza modern, nu atat de vinovat, pentru toti fanii comediei romantice.

Dragostea lui Sylvie (2020)

Daca timpul excesiv petrecut acasa nu iti reduce destul de mult, Sylvie’s Love te transporta intr-o epoca complet diferita. Acest Amazon Original ii are in rolurile principale pe Tessa Thompson si Nnamdi Asomugha, cu un cameo bonus de la un Rege-Jean Page (ducele de Hastings al lui Bridgerton), aproape de nerecunoscut . Descrisa de Thompson ca o oda pentru femeile de culoare carora li s-au refuzat astfel de roluri in trecut, este o aventura tip Hepburn despre o dragoste care transcende timpul, clasa si alte obstacole, impanzita cu jazz, nostalgie si dor de moda veche.

O dragoste secreta (2020)

Singurul documentar de pe lista noastra, A Secret Love descopera calatoria din viata reala a partenerilor Pat Henschel si Terry Donahue, care iau decizia de a iesi si de a se casatori dupa 65 de ani in care si-au ascuns relatia de acelasi sex, chiar si de propriile familii. Regizat de nepotul stranepot al lui Donahue, Chris Bolan, este o reflectie incredibil de tandra si sfasietoare asupra vietii lor si a iubirii de durata care a trebuit sa persiste in spatele usilor inchise atat de mult timp.

Doua paturi de o persoana (2020)

Daca, ca multi dintre noi, asteptati cu nerabdare eliberarea lui Iuda si Mesia Negru pentru urmatoarea doza de Daniel Kaluuya, acest scurtmetraj ar putea fi o solutie pe termen scurt. Scrisa de nominalizatul la Oscar si avand in rol principal, Two Single Beds este un instantaneu real al doi londonezi negri blocati in sudul Yorkshire-ului la o seara de stand-up comedy. In aceasta bijuterie produsa de Film4, perechea cauta confort unul in celalalt intr-o aventura de o noapte, un eveniment care practic se limiteaza la science-fiction in era distantarii sociale.

Malcolm si Marie (2021)

Scrisa si regizata de Sam Levinson de la Euphoria , Malcolm & Marie ii imperecheaza pe Zendaya si John David Washington intr-un film alb-negru despre o relatie de codependenta. Piesa care vorbeste rapid si provoaca lovituri de bici urmareste un dezacord aprins intre un regizor si iubita lui dupa premiera filmului. Desi nu te va lasa neaparat cald si neclar, energia antagonista va rezona cu siguranta cu orice cuplu sau colegi de apartament inchisi si te va face recunoscator ca nu esti in linia de atac.

To All The Boys: Always and Forever (2021)

Bazat pe cel mai bine vandut roman al lui Jenny Han The New York Times , a treia si ultima parte a trilogiei innebunite de baieti soseste exact la timp. De data aceasta, iubitorii adolescenti Lara Jean si Peter Kavinsky se confrunta cu provocarile cresterii: distanta, facultate, presiunea colegilor. Promite amestecul sau de romantism, rasturnari ale intrigii, tandrete si melodrama clasica pentru adolescenti.