Cu siguranta i-ai auzit pe unii dintre prietenii tai vorbind despre astrologie, zodii si influenta planetelor asupra atitudinilor unei persoane. 

In ciuda faptului ca este un subiect criticat de stiinta moderna care a devenit relevant datorita popularitatii horoscoapelor in mass-media, trebuie sa stiti ca astrologia de baza dateaza din epoca babiloniana, in jurul secolului al XVI-lea i.Hr. si ca timp de multi ani a fost vazuta ca un ghid pentru cei care doresc sa afle mai multe despre modelele de comportament ale oamenilor din jurul lor.

In acest ghid de baza de astrologie pentru incepatori nu vom vorbi despre semnele zodiacale, insa vom afla despre cele mai importante elemente ale acestui sistem de descoperire personala numit Harta Astrala.

Ce este harta astrologica ?

Cunoscuta si sub denumirea de „harta natala”, harta natala este o harta a pozitiei planetelor si a soarelui pe cer, in raport cu pozitia ta pe pamant la momentul nasterii tale. Este folosit pentru a determina semnul zodiacal al unei persoane, semnul lunii, semnele planetare si semnul in crestere, printre multe alte lucruri. 

Probabil va intrebati: poate cineva sa aiba mai multe semne stelare?

Raspunsul este da. 

Contrar a ceea ce cred multi, semnul solar, adica cel care ti se atribuie implicit datorita datei tale de nastere, nu este singurul semn care iti guverneaza personalitatea. In astrologia de baza , in functie de pozitia sa in ziua nasterii, fiecarei planete i se atribuie un semn zodiacal si fiecare combinatie are un inteles diferit. 

Cum pot sa cunosc aspectele diagramei mele natale ?

Pentru a cunoaste datele despre harta natala, trebuie sa cunoasteti data nasterii, locul nasterii (tara, orasul, statul, municipiul/localitatea) si ora exacta a nasterii (inclusiv minutele). 

Aceste informatii determina trei dintre cele mai importante aspecte ale unei harti natale: semnul solar, semnul lunii si semnul in crestere.

Asta nu inseamna ca celelalte planete nu sunt importante, dar principalele trei sunt esenta a ceea ce esti: soarele este factorul esential al personalitatii noastre, luna este atitudinea emotionala si ascendentul este modul in care ne prezentam pe noi insine. afara, se spune in fata altor oameni.

Ce inseamna fiecare planeta in harta natala?

Pentru astrologia de baza, planetele si soarele sunt elemente care modeleaza, impreuna cu caracteristicile zodiilor, diferite aspecte personale ale unui individ, de exemplu, dragostea, comunicarea, dorinta etc. 

Dupa cum am mentionat mai devreme, soarele reprezinta personalitatea noastra pura, luna reprezinta emotiile noastre, iar semnul in crestere este o masca spre exterior. Semnificatia altor planete este:

  • Mercur reprezinta capacitatea noastra de a comunica si de a reflecta.
  • Venus (legata de zeita iubirii si a frumusetii) reprezinta modul nostru de a iubi si nevoia noastra de armonie.
  • Marte reprezinta puterea noastra, modul in care ne exprimam furia si dorinta sexuala.
  • Jupiter, fiind cea mai mare planeta, reprezinta cresterea si capacitatea noastra de dezvoltare si expansiune intelectuala, personala si mentala.
  • Saturn reprezinta traditiile, principiile si trecutul.
  • Uranus reprezinta independenta si punerea sub semnul intrebarii a structurilor traditionale care ne leaga, precum si a aspectelor care ne fac unici.
  • Neptun simbolizeaza sensibilitatea, empatia, imaginatia si idealismul. 
  • Pluto simbolizeaza subconstientul, schimbarile, regenerarea si transformarea. 

Planete si stele personale si generationale

Obiectivul acestui ghid de baza de astrologie pentru incepatori este sa te ajute sa descoperi aspecte ale personalitatii tale pe care poate nu le-ai cunoscut, asa ca inainte de a te aventura sa incerci sa analizezi impreuna semnele si planetele, ar trebui sa stii ca exista planete personale si generationale. si stele..

Stelele personale sunt soarele si luna, in timp ce planetele personale sunt Mercur, Venus si Marte. Impreuna cu ascendentul, aceste elemente dicteaza principalele caracteristici ale personalitatii tale, modul in care comunici, atitudinile in dragoste, cand esti suparat si cum te vad ceilalti.

Pozitia semnelor zodiacale in stelele si planetele personale variaza in mod obisnuit in functie de ziua, luna, locul si ora nasterii si nu este guvernata strict de generatia ta; in timp ce pozitia semnelor pe planete precum jupiter, saturn, uranus, neptun si pluto nu se schimba in functie de ziua si ora nasterii, ci de anul nasterii, de aceea sunt numite generationale.

Semnele generationale va permit sa analizati comportamentul unui grup de oameni si sa determinati cum se vor desfasura anumite evenimente intr-o perioada de timp.

Casele astrologice

In astrologia de baza , „casele astrologice” reprezinta diferite domenii ale vietii unei persoane. Fiecare casa este legata de un semn zodiacal iar caracteristicile acestui semn se manifesta mai puternic in zona casei care ii corespunde. 

Semnificatiile caselor astrologice

Sunt 12 case reprezentate cu cifre romane:

  1. Casa I indica Ascendentul si corespunde semnului Berbecului. Este legat de personalitate.
  2. Casa II reprezinta resurse personale, este legata de zodia Taurului, precum si de valorile si atasamentul nostru fata de lucrurile materiale.
  3. Casa III reprezinta comunicarea si modul de gandire. Semnul lui este Gemeni si este legat de capacitatea de a invata si de a relationa cu ceilalti.
  4. Casa IV este legata de casa si familie. Reprezinta relatia cu parintii si semnul sau este Racul.
  5. Casa V reprezinta creativitatea, zodia sa este Leu si este legata de hobby-uri, jocuri, creativitate, creatie si proiectie.
  6. Casa VI este legata de munca si sanatate. Semnul lui este Fecioara si ne dicteaza atitudinea si comportamentul la locul de munca, obiceiurile si gestionarea timpului.
  7. Casa VII este relatiile si modul in care ne conectam cu ceilalti. Este, de asemenea, casa dusmanilor si a publicului. Semnul lui este Balanta.
  8. Casa VIII reprezinta bunuri comune, mosteniri, pierderi materiale si transformare. Zodia lui este Scorpionul si reprezinta curiozitatea pentru necunoscut.
  9. Casa a IX-a este cea a calatoriilor si a studiilor, este asociata cu locuri indepartate si studii superioare. Semnul sau este Sagetator si este considerata o casa legata de interesul pentru invatare.
  10. Casa X este legata de Capricorn si este casa vocatiei. Este legat de succes si recunoastere sociala, cu vointa si aspiratii.
  11. Casa XI este cea a prietenilor si a grupurilor. Zodia lui este Varsatorul si reprezinta munca in echipa, integrare, vise, idealuri si proiecte.
  12. Casa XII este legata de inconstient. Zodia lui este Pesti si vorbeste despre slabiciunile ascunse ale oamenilor, intuitie, sanatate, frici si nesigurante.

Cum sa relationam aspectele unei harti astrale ?

Usor! Luati in considerare caracteristicile zodiei dvs. si relationati-le cu caracteristicile planetei alocate pentru a va face o idee generala despre motivul actiunilor, emotiilor si gandurilor unei persoane.

De exemplu, Pestii, fiind un semn de apa, sunt de obicei foarte emotionanti. O persoana cu Pesti in Mercur (planeta comunicarii) se poate exprima perfect prin sentimentele sale si, in cele din urma, sa fie destul de emotionanta atunci cand vorbeste cu ceilalti.

In concluzie, acest ghid de astrologie pentru incepatori va va ajuta sa intrati in vasta lume a stelelor . Luati in considerare toate aceste informatii daca sunteti interesat sa aflati mai multe despre acest subiect, deoarece va poate ajuta sa va imbunatatiti diferite aspecte ale vietii de zi cu zi.