Un agent FBI sta toata ziua si te urmareste prin camera web? Twitter iubeste ideea, transformand-o intr-un meme despre agenti speciali care ajuta subiectii supravegheati prin relatii, sfatuiesc cu privire la selfie-uri si ofera un „sanatate” dupa stranut.

Oricat de amuzant este sa-ti imaginezi ca un biet nenorocit trebuie sa-ti urmareasca rutina de zi cu zi – cantand pe YouTube, cautandu-ti fostul pe Instagram si deprimat din cauza despartirilor – meme-ul dintr-o data popular isi are originea in viata privata. invazii.

Si oricat de prost ar parea, FBI a fost acuzat anterior ca foloseste astfel de tehnici: in 2013, un raport al Washington Post a dezvaluit ca agentia avea capacitatea de a activa camere web pentru investigatii, desi in acel caz i s-a refuzat permisiunea de a face acest lucru de catre un judecator.

Ar trebui sa-ti acoperi camera web? Este o miscare inteligenta de confidentialitate si securitate, pentru ca, daca camera web este intr-adevar piratata, nu este probabil sa fie un agent FBI binevoitor si plictisit care urmareste. Fostul director FBI James Comey il acopera pe al lui, la fel ca si Mark Zuckerberg, la fel si expertii in securitate . „Nu pot rani, s-ar putea sa te ajute – ies din dus si trimit unul sau doua e-mailuri intr-un prosop (sau mai putin) din cand in cand, la fel ca toti ceilalti”.

Acestea fiind spuse, cel mai probabil FBI nu te spioneaza prin camera web. „Ca societate, ar trebui sa fim ingrijorati de cresterea nivelului de supraveghere si de pierderea vietii private cu care ne confruntam”, noteaza ea. „Cu toate acestea, daca esti la scoala si, in general, te ocupi de treburile tale, probabil ca FBI-ul nu te urmareste cum iti faci temele prin camera web”. In plus, Wheeler observa ca FBI ar avea probabil nevoie de un mandat pentru a te supraveghea prin propria ta camera web si „ca sa fiu sincer, pana cand FBI va avea un mandat de supraveghere, camera ta nu mai este problema ta”.

Cu toate acestea, exista si altii care ar putea urmari prin webcam-ul tau, iar povestile camerelor compromise sunt cu adevarat terifiante: hackeri care bat oamenii si spioneaza femeile acasa, santajeaza adolescentii pentru a-si impartasi fotografii nud si scolile chiar si-au supravegheat elevii. „Aceasta este o forma de malware destul de invaziva, directionata, dar consecintele pot fi foarte jenante”.

Astfel de atacuri necesita ca computerul sa fie introdus in tunel de catre hackeri, creand o usa din spate numita Instrument de acces la distanta (RAT) – un fel ca daca cineva ar adauga o fereastra deblocata la casa ta despre care nu stiai ca este acolo. Exista, de asemenea, cazuri care sustin ca personalul de reparare a computerelor preia controlul asupra camerelor atunci cand primiti un dispozitiv de service.

Nu va panicati; acest tip de atac ramane rar, noteaza Wheeler. „Una sau doua cazuri in care sobolani si adolescenti sunt piratati pentru video prin intermediul camerelor lor web creeaza o multime de clicuri media si isterie, dar adevarul este ca ar trebui sa fii mult mai ingrijorat de datele personale decat camera web sau camera frontala a telefonului. (pe care nimeni nu o acopera cu un autocolant).”

Apasarea camerei web este o modalitate de a va pastra laptopul sau telefonul in siguranta, dar Wheeler va recomanda si elementele de baza obisnuite de securitate: activati autentificarea cu doi factori, rulati actualizari automate, activati un firewall, faceti backup pentru datele dvs. in cazul in care trebuie sa va stergeti dispozitivul. curatati, nu faceti niciodata clic pe linkuri de la straini si utilizati parole puternice sau un manager de parole. De asemenea, fii atent la activitati ciudate. „Daca vedeti ca telefonul incepe sa rasfoiasca fotografii sau face lucruri pe care nu le intelegeti sau nu i-ati spus, opriti-l complet si duceti-l la un atelier de reparatii reputat.

Desigur, uneori ti-ar placea sa poti folosi camera web, asa ca orice ai alege ca husa ar trebui sa fie detasabil fara a lasa reziduuri. Nimeni nu vrea sa utilizeze Skype prin banda adeziva.

Banda de mascare si notele Post-it functioneaza, deoarece nu lasa in urma niciun reziduu. Hall va recomanda huse din plastic care se deschid sau se indeparteaza pentru a putea efectua un apel. Autocolantele sunt o optiune mai colorata, iar grupul de drepturi online Electronic Freedom Foundation (EFF) vinde un set de cinci autocolante reutilizabile pentru camera web. Wheeler are, poate, cele mai bune acreditari de confidentialitate dintre toate: foloseste o camera web lipicioasa cu un capac glisant pe ea, pe care a primit-o gratuit cu cartea lui Jennifer Granick despre supravegherea guvernamentala, American Spies .