Scrierea creativa a devenit esentiala atunci cand vine vorba de a ajunge la publicul tinta, mai ales daca tinem cont de popularitatea tot mai mare a continutului de pe Internet. A face diferenta este esential pentru fiecare afacere, iar copywritingul este o modalitate de a o realiza.

Crearea unei copii creative pentru site- ul dvs. , a unei campanii de publicitate sau a unei copii pentru retelele sociale, de exemplu, ar trebui sa fie obiectivul de urmat pentru a obtine cele mai bune rezultate. Sunteti clar ce este o copie si cum sa o aplicati?

Marketing pentru psihologi: sfaturi pentru realizarea de texte creative

Ce este copierea creativa

Marketingul de continut si publicitatea online fac parte din strategia de marketing pentru Psihologie , iar daca nu le aplicati site-ului sau reclamelor dvs., este posibil sa nu aveti rezultatele dorite. Din acest motiv, la Neurita urmeaza sa va prezentam cateva concepte pentru a obtine succes.

O copie este un text publicitar care urmareste sa convinga potentialul client pentru a genera conversii, adica solicitari de programare. Pentru a fi eficient, trebuie sa se conecteze cu consumatorul si sa faca diferenta intr-un fel.

Copywriter – ul este copywriterul insarcinat cu crearea acestui tip de text creativ si persuasiv. Obiectivul este de a determina publicul tinta sa intreprinda o anumita actiune, in acest caz solicitand o programare la clinica dumneavoastra de Psihologie .

Ce este un copywriter? Cum te poate ajuta?

Chei pentru a face o copie creativa

Crearea de texte creative sta la baza copywriting-ului. In acest fel, a sti cum sa scrie corect o copie publicitara poate face un brand sa iasa in evidenta fata de concurenta.

Creatorii de publicitate si copywriterii stiu cum sa faca un text sa iasa in evidenta si sa atraga publicul. Vrei sa stii care sunt cheile atunci cand creezi o copie publicitara creativa?

1. Titlul este 80% din copie

Este primul lucru pe care cititorii il observa si ceea ce ii face sa decida daca vor continua sau nu sa citeasca restul textului.

De aceea este foarte important sa creezi interes de la inceput cu titluri atractive, cu personalitate si mai presus de toate, care vorbesc despre o problema sau interes specific pe care il are cititorul.

2. Ingredientele unei copii creative bune

Planificarea si modelarea a ceea ce veti spune este foarte importanta. Fa-ti timp pentru a scrie un titlu impresionant, o introducere convingatoare, un corp al mesajului cu care cititorul se identifica si o inchidere originala, il vor face pe cititor sa fie cu adevarat interesat de ceea ce le spui.

3. Un varf de indemnuri la actiune

Indemnurile sau indemnurile trebuie sa fie prezente in continut. La urma urmei, scopul nostru este ca cititorul sa efectueze o anumita actiune (sa se aboneze, sa completeze un formular, sa urmeze un curs…) si pentru aceasta, trebuie sa vada clar unde sa faca clic pentru a obtine ceea ce oferim.

A nu folosi apeluri de atentie va fi ca o vizita la muzeu, poti vedea tot ce este expus, dar nu poti face nimic. Asta vrei sa se intample pe site-ul tau?

4. Mai putin este mai mult

Un text care nu merge la obiect, care foloseste cuvinte intortocheate si care foloseste acelasi ton si aceleasi cuvinte ca si altele ajunge sa plictiseasca cititorul.

Atrage publicul cu texte lucrate care sunt simple, directe si autentice. Pentru a face acest lucru, foloseste verbe de actiune, cuvinte emotionale si evidentiaza cu aldine cele mai relevante fraze pe care nu vrei ca publicul tau sa le treaca cu vederea.

5. Creati texte unice adaptate fiecarui mediu

Nu este acelasi lucru sa faci un text publicitar pentru retelele de socializare, pentru un banner sau textul unei pagini de destinatie. Gandeste-te intotdeauna cui te adresezi si contextul in care aceasta persoana va vedea mesajul tau.

De exemplu, daca faci un mesaj publicitar pe o retea de socializare, s-ar putea sa ai doar cateva secunde pentru a avea un impact si pentru a determina publicul sa citeasca mesajul.

Creati diverse formule pentru a gasi copia creativa perfecta pentru a va face publicul sa se indragosteasca.

Acestea sunt cateva sfaturi care va pot ajuta textele creative sa functioneze, dar copywritingul implica o serie de cunostinte si pregatire in spate.

Arta de a sti sa scrie o copie creativa este cheia in orice strategie de publicitate si marketing de continut (atat offline, cat si online).

Profita de continutul tau si conecteaza-te cu inimile clientilor tai.