Este timpul pentru un maraton al seriei franceze

Unul dintre avantajele Netflix este ca ofera seriale si filme din toata lumea si de toate genurile, iar de obicei cele straine devin cele mai de succes din fiecare sezon.

2022 a inceput cu sosirea unui serial strain care ne-a amintit ca Franta a facut lucruri grozave in domeniul serialelor si ca ei sunt cei carora ar trebui sa li se acorde o sansa. Lupin spune povestea lui Assane Diop ( Omar Sy ), un hot care a fost inspirat de personajul din romanele politiste ale lui Maurice LeBlanc ( Arsene Lupin ) pentru a deveni un criminal sofisticat cu un plan genial de a fura un colier de un milion de dolari care va fi scos la licitatie la Muzeul Luvru si ca are legatura cu o tragedie care i-a distrus familia.

Lupin are o buna doza de drama, actiune si protagonistul cu cel mai bun stil, si este in companie foarte buna in mijlocul altor seriale franceze care au devenit deja unele dintre favoritele catalogului, unele cu o atmosfera intunecata si misterioasa, altele de comedie si cateva de teroare care cu siguranta vor lasa pe mai mult de unul fara a putea dormi.

Uneori este greu sa alegi un serial bun pe Netflix , mai ales cand exista o bariera lingvistica, dar dupa ce ai vizionat seriale precum Marianne, Lupin and the Revolution , este clar ca nu poti gresi dand o sansa productiilor Netflix. land of the Eiffel Turnul si ghilotina.

Fie ca sunteti in cautarea unui thriller , a unei drame criminale, a comediei sau a unei povesti de groaza, Franta va ofera seriale si mini-seriale grozave care merita vizionate, mai ales daca ati parcurs intregul catalog si credeti ca le-ati vazut toate.

Seriale franceze din catalogul Netflix:

Muritor 

Acest serial supranatural nu este povestea ta tipica cu supereroi, urmareste trei adolescenti care incearca sa rezolve un caz de crima, dar doi dintre ei au un pact cu un zeu voodoo si trebuie sa gaseasca o modalitate de a-l rupe daca vor sa supravietuiasca si obtine dreptate pentru viata lor.victima. Serialul ii joaca pe Carl Malapa, Nemo Schiffman, Manon Bresch si Corentin Fila si are un stil de tabara care functioneaza foarte bine.

Cine l-a ucis pe micul Gregory?

Acest documentar se concentreaza pe cazul crimei lui Gregory Villemin , in varsta de 4 ani, si pe faptul ca, pana in prezent, nimeni nu stie ce s-a intamplat cu adevarat cu el. In 1984, Gregory a fost gasit mort intr-un rau din Lepanges-sur-Vologne, Franta , cu mainile si picioarele legate si cu fata acoperita cu o sapca. Parintii au spus ca au primit apeluri si scrisori ciudate inainte ca fiul lor sa fie ucis si asta i-a facut sa creada ca a fost rapit de o figura misterioasa care s-a numit „Le Courbeau” in scrisorile primite.

Cine l-a ucis pe micul Gregory? prezinta ancheta, teoriile din mass-media (ca parintii lui Gregory au fost acuzati pe nedrept) si modul in care toate acestea au avut impact asupra comunitatii.

In noapte 

Serialul este mai degraba din Belgia, dar o sa trisam putin. Sfarsitul lumii vine odata cu soarele, care pare sa arda oamenii din interior, iar singura protectie este intunericul, avand in vedere asta, un soldat deturneaza un avion si obliga pilotul si pasagerii sa zboare din oras in oras, mereu la noaptea, pana la gasirea motivului problemei si a unui loc sigur.

De doua ori o data

Gaspard Ulliel de la Hannibal Risgin joaca in aceasta serie despre calatoria in timp si a doua sansa care va va aminti putin de Dark. Povestea il urmareste pe Vincent, un barbat la treizeci de ani, care viseaza sa-si recastige fosta, Louise. Este disperat si crede ca problema lui nu va avea o solutie, pana intr-o zi cand un livrator ii livreaza un colet pe care nu il comandase. In interiorul pachetului se afla o cutie ciudata, fara fund, care, dupa o analiza, descopera ca ii permite sa calatoreasca inapoi in timp, intr-o perioada in care el si Louise sunt inca impreuna, dar lucrurile nu merg intotdeauna asa cum ii asteapta. 

Este o drama cu note de suspans, care are si doar 4 capitole, asa ca o poti urmari intr-un weekend (depresiv).

Plecat pentru totdeauna

La jumatatea lui de treizeci de ani, Guillaume Lucchesi (Finnegan Oldfield) credea ca a reusit sa ingroape tragedia teribila in care au murit cei doi oameni pe care ii iubea cel mai mult: Sonia (Garance Marillier) , prima sa dragoste, si Fred (Nicolas Duvauchelle), a lui . frate. Zece ani mai tarziu, viata lui Guillaume capata din nou sens datorita iubirii lui Judith (Nailia Harzoune). Dar cand Judith va disparea in timpul inmormantarii mamei lui Guillaume, Guillaume va trebui sa se confrunte cu adevarurile pe care prietenii si familia i le-au ascuns, dar si pe care a ales sa le ignore cu mult timp in urma. La bine, dar mai presus de toate, la rau

Lupin

Cu Omar Sy , seria incepe prin a urmari un baiat care descopera personajul lui Lupin, domnul hot, dupa ce tatal sau i-a dat o carte. Acel baiat creste sa calce pe urmele idolului sau in lumea crimei „guler alb”, dar scopul lui nu este doar sa construiasca o mare avere, ci sa rezolve o tragedie familiala care a pus capat vietii tatalui sau si l-a fortat sa caute. pentru felul lui in lume.

Revolutia

Aceasta serie este o versiune alternativa a povestii Revolutiei Franceze . Numele par sa fi contractat o boala care le transforma in violenta, fortand clasa de jos sa lupte pentru a le opri inainte de a fi terminate, totul in timp ce un medic incepe sa dezvolte conceptul de ghilotina.

Un serviciu foarte secret

Aceasta comedie de spionaj are loc in anii 1960, cand serviciul de informatii francez angajeaza un tanar de 23 de ani pentru a se alatura echipei si a-si apara tara, alaturi de un grup de agenti pe care trebuie sa-i antreneze pentru a efectua operatiuni sensibile si, uneori extravagante care ii determina sa descopere complexitatile guvernamentale si sa devina parte din tot felul de incidente diplomatice.

Pata neagra

Acest thriller de groaza ne poarta intr-un orasel din munti, izolat de restul lumii, unde un politist investigheaza disparitia misterioasa a unei adolescente si o serie de crime sangeroase care ar putea fi legate de o trauma a ei. trecut si cu o legenda supranaturala care s-a nascut in padurea care ii inconjoara.

Marianne

Exista un singur sezon (pentru ca Netflix a decis sa anuleze acest serial), dar asta este tot ce ai nevoie. Marianne urmareste o scriitoare pe nume Emma, ​​care, tocmai cand era pe cale sa se pensioneze, primeste un vizitator neasteptat care o trimite inapoi in orasul copilariei ei pentru a incerca sa opreasca o vrajitoare despre care credea ca era doar in imaginatia ei, dar se dovedeste a fi reala si el isi vaneaza prietenii pentru a o forta sa scrie in continuare.

Cabana

Acest mister incepe cu o reuniune a prietenilor din copilarie intr-o cabana indepartata din Alpii francezi, care se transforma in curand intr-o lupta pentru supravietuire. O vacanta idilica se transforma intr-un cosmar cand prietenii sunt taiati de restul lumii si un secret din trecut incepe sa iasa la iveala pentru a le distruge relatia fragila si sanatatea mentala.

Osmoza

Aceasta serie ar putea apartine unui capitol din Black Mirror . Osmoza are loc intr-o versiune futurista a Parisului, unde creatorii unei aplicatii de intalniri sustin ca ii pot ajuta pe cei singuri sa-si gaseasca sufletele pereche folosind un cip pentru a-si obtine datele despre creier, dar toate acestea au un pret. nimeni nu si-a imaginat si asta pune in pericol. toti cei implicati.

La Treve

Aceasta drama criminala incepe cu descoperirea cadavrului unui tanar de 19 ani care a fost ucis intr-un orasel cu doar cativa locuitori, cazul este investigat de un detectiv care tocmai s-a mutat in oras in cautarea unei vieti linistite. dupa o tragedie si care ajunge sa fie implicata intr-o ancheta mai complicata decat se astepta.

Vampirii

Fan al povestilor cu vampiri ? Acest serial urmareste o adolescenta din Paris care descopera ca provine dintr-o familie straveche de vampiri si are puteri care o fac tinta unui clan stravechi care nu se va opri la nimic pentru a o aduce inapoi. Acesta este un serial pentru adolescenti, dar are o multime de elemente intunecate care il fac placut pentru oricine.

Ma puteti auzi?

In domeniul comediilor , exista acest serial care urmareste trei prieteni cu vieti foarte ciudate, care se confrunta cu saracia si problemele care le aduc, trecand prin probleme de familie, relatii complicate si o educatie mediocra care ar putea fi condamnata sa repete acelasi ciclu.

Resurse Inumane

Aceasta miniserie il urmareste pe Alain Delambre, un director somer de ani de zile care este dispus sa faca orice pentru a obtine un loc de munca la o companie importanta, chiar daca inseamna sa-si tradeze sotia, sa-si fure copiii si sa participe la un joc periculos de ostatici care nu este. exact ceea ce pare.