Am selectat cateva citate celebre spuse de scriitori, politicieni, educatori si scriitori despre educatie. Stim ca educatia este fundatia si un pilon fundamental in orice societate, dar nu intotdeauna ii pretuim importanta asa cum ar trebui. Sa o onoram cu aceste fraze grozave.

Stiati ca educatia este recunoscuta ca unul dintre cele cinci drepturi culturale de baza din Declaratia Universala a Drepturilor Omului? Educatia este mult mai importanta decat credem noi; este pilonul de baza pentru ca societatea sa functioneze corect si ar trebui sa incepem sa-l privim dintr-un alt punct de vedere.

O societate educata are multe beneficii, inclusiv rate mai scazute ale mortalitatii infantile, mai putine infectii cu boli venerice, rate mai scazute de poluare si o mai mare incluziune sociala, toleranta si respect pentru ceilalti. Prin urmare, este esential sa apelezi la fraze grozave pentru a onora educatia. Multe dintre aceste fraze pot fi considerate ca fraze pentru copii cu care sa le insufleti valoarea educatiei si importanta respectului pentru oamenii care se dedica acestei profesii. 

Este clar ca educatia si dezvoltarea sunt doua concepte care merg mana in mana. Cu totii avem dreptul la educatie. Cea mai extinsa formulare a Dreptului la educatie se regaseste in Pactul international cu privire la drepturile economice, sociale si culturale al Natiunilor Unite , care recunoaste „ca educatia trebuie sa permita tuturor oamenilor sa participe efectiv la o societate libera, sa promoveze intelegerea, toleranta si prietenia. intre toate natiunile si toate grupurile rasiale, etnice sau religioase si promovarea activitatilor Natiunilor Unite pentru mentinerea pacii.”

In acest fel, statele trebuie sa garanteze educatia cetatenilor prin resurse, programe adaptate culturii lor si sa se asigure ca niciun grup nu are interdictie de a studia. Chiar si asa, exista multe tari care nu garanteaza acest drept tuturor copiilor, asa cum se intampla in zonele de razboi. Majoritatea copiilor care nu merg la scoala traiesc in zone de criza care nu le permit sa mearga la scoala, precum situatia de razboi sau schimbarile climatice. In plus, cu greu primesc ajutor umanitar, obtinand doar 2% din fondurile umanitare.

De aceea trebuie sa protejam dreptul la educatie al tuturor copiilor, punandu-ne pe toti de partea noastra si garantand ca facem tot ce putem pentru a le oferi copiilor ceva care le apartine si sa-i faca adulti mai buni. Exista fraze grozave pentru a onora educatia si in acest articol vom face o selectie a unora dintre ele.

Dupa cum am spus, unele dintre ele sunt fraze scurte pentru copii, perfecte pentru ei sa le invete. Ei vor putea sa le interiorizeze si sa invete sa le pretuiasca. 

„Invatatura care lasa semne nu este cea care se face din cap la cap, ci din inima la inima”

„Invatatura care isi lasa amprenta nu este cea care se face din cap in cap, ci din inima in inima”. a profesorului american Howard G. Hendricks. Fara indoiala, una dintre marile fraze despre educatie.

„Spune-mi si uit, invata-ma si imi amintesc, implica-ma si invat”

„Spune-mi si uit, invata-ma si imi amintesc, implica-ma si invat”. Al politicianului american Benjamin Franklin. Aceasta poate fi considerata si una dintre expresiile pentru copii pe care ar trebui sa le invatam.

„Un copil poate invata un adult trei lucruri”

„Un copil poate invata un adult trei lucruri: sa fii fericit fara motiv, sa fii mereu ocupat cu ceva si sa stii sa ceri ceea ce iti doresti cu toata puterea.” Scriitorul brazilian Paulo Coelho. Aceasta este una dintre frazele pentru copii sau despre copii care ne plac cel mai mult.

„In chestiuni de cultura si cunoastere, se pierde doar ceea ce este mantuit; doar ceea ce este dat se castiga”

„In chestiuni de cultura si cunoastere, se pierde doar ceea ce este mantuit; doar ceea ce este dat se castiga”. a poetului Antonio Machado

„Un profesor este o busola care activeaza la elevi magnetii curiozitatii, cunoasterii si intelepciunii”

„Un profesor este o busola care activeaza la elevi magnetii curiozitatii, cunoasterii si intelepciunii” . Ever Garrison. Una dintre marile fraze pentru a onora educatia.

„Daca vrei lucratori creativi, acorda-le suficient timp sa se joace”

„Daca vrei lucratori creativi, acorda-le mult timp sa joace” de actorul britanic John Cleese.

„Pentru a calatori departe, nu exista nava mai buna decat o carte”

„Pentru a calatori departe, nu exista nava mai buna decat o carte” de poetul Emily Dickinson. Aceasta fraza scurta pentru copii este perfecta pentru ca acestia sa invete importanta unei carti bune.

„Ceea ce se da copiilor, copiii vor da societatii”

„Ceea ce se da copiilor, copiii vor da societatii” este o fraza a lui Karl A. Menninger.

„Educatia nu este pregatire pentru viata; educatia este viata insasi”

„Educatia nu este pregatirea pentru viata; educatia este viata insasi” de filozoful John Dewey. 

„Sarcina educatorului modern nu este de a taia jungle, ci de a iriga deserturile”

„Sarcina educatorului modern nu este de a taia jungle, ci de a iriga deserturile”. de romancierul britanic CS Lewis.