Cu siguranta ai auzit vreodata de aceasta planta, dar nu te-ai gandit niciodata la numeroasele beneficii pe care le are papadia pentru corpul tau. In aceasta postare va dezvaluim utilizarile si proprietatile celei mai studiate plante medicinale din lumea occidentala pentru infinitele ei aplicatii medicinale, estetice si culinare.

Papadia este o specie de flori obisnuita care poate creste salbatic pe orice teren si este adesea considerata o buruiana. Dar nimic mai departe de adevar, deoarece aceasta planta, cu florile ei albe efemere, adaposteste un numar mare de beneficii medicale si estetice. Se remarca prin faptul ca este o planta erbacee si perena care creste si se dezvolta foarte usor in climatele temperate. In plus, este foarte apreciata de fermieri pentru usurinta sa de reproducere si pentru ca creste rapid si eficient.

De secole, aceasta planta medicinala a fost folosita pentru a vindeca si a preveni multe boli. Astazi este una dintre cele mai studiate plante medicinale din stiinta medicala occidentala. Asadar, daca ati vazut vreunul in apropierea lor, de acum inainte aveti motive sa nu le eliminati din gradina dvs., ci dimpotriva, sa le adunati. Vezi aici cand se recolteaza radacina de papadie si la ce este buna.

La ce se foloseste papadia?

Desi papadia are un numar mare de proprietati, cele mai multe dintre ele nu sunt cunoscute, asa ca in multe cazuri a fost folosita doar ca planta ornamentala datorita florilor sale. Exista doua tipuri diferite de flori de papadie, in functie de subspecia acesteia si ambele sunt comestibile in intregime, dar toate se caracterizeaza prin a avea flori galbene stralucitoare.

In medicina traditionala, papadia a fost utilizata pe scara larga in tratamentul eczemelor si eruptiilor cutanate sau al anumitor tipuri de infectii , in special infectii virale, dar mai ales in afectiunile stomacului, gaze si dureri articulare.

De asemenea , este foarte apreciat ca ingredient culinar, deoarece este total comestibil poate fi adaugat in supe, salate, vinuri sau infuzii. In plus, radacina de papadie prajita este folosita in unele locuri ca inlocuitor de cafea.

Va spunem rand pe rand toate beneficiile pe care le aduce aplicarea si consumul de papadie in organismul nostru.

Proprietati medicinale

Numeroase aplicatii medicinale sunt atribuite papadiei. Se remarca mai presus de toate prin faptul ca este un excelent protector hepatic, precum si prin puterea sa diuretica , dar exista mult mai multe proprietati ale acestei plante medicinale.

Imbunatateste performanta ficatului

Luarea papadiei stimuleaza functia ficatului, activand secretia de bila si ajutand la evacuarea acesteia din vezica biliara. Pentru aceasta, cel mai bine este sa iei niste capsule care includ papadie naturala pentru a o include zilnic in dieta ta.

Diuretic

Consumul de papadie este ideal pentru cei care doresc sa scape de acele kilograme in plus . Au un continut scazut de calorii si actioneaza ca diuretice, prin urmare incurajeaza ca greutatea apei sa fie aruncata prin urina intr-un mod sanatos, fara a scadea nivelul de potasiu din sange.

Digestiv

Consumul acestuia stimuleaza secretia organelor digestive, ajutand astfel la digerare. Pe langa faptul ca este benefic in tratarea tulburarilor digestive, consumul acestuia stimuleaza si apetitul, motiv pentru care este foarte recomandat in cazurile de lipsa poftei de mancare.

Laxativ usor

Este un bun remediu pentru persoanele care sufera perioade de constipatie datorita actiunii sale usor laxative, favorizand evacuarea intestinelor.

Venotonic si vasodilatator

Stimuleaza circulatia sangelui si dilata vasele de sange, facandu-l un bun supliment pentru reglarea tensiunii arteriale si purificarea sangelui.

Dureri musculare si osoase

Datorita proprietatii sale antiinflamatorii, aplicarea locala, precum si ingestia de papadie pot ajuta la reducerea inflamatiei articulatiilor. In plus, aceasta planta este foarte bogata in calciu si vitamina K, ideale pentru dezvoltarea si buna functionare a oaselor noastre.

Cum se foloseste in cosmetica

Datorita proprietatilor sale de curatare si compozitiei exceptionale, papadia este foarte utila si pentru ingrijirea estetica.

Ingrijire a pielii

Aplicatia sa locala ajuta la curatarea si reducerea impuritatilor pielii, datorita continutului sau de beta-caroten.

Fiind bogat in antioxidanti, ajuta si la combaterea deteriorarii si a imbatranirii celulelor. Si ajuta, de asemenea, sa se vindece mai repede si natural ranile, precum si la reducerea problemelor de acnee, psoriazis sau urticarie.

Puteti zdrobi singur radacina si frunzele plantei pentru a forma un unguent sau puteti obtine direct o sticla de extract natural de papadie pe care sa o aplicati pe piele sau sa le ingerati in picaturi.

Slabire

Datorita proprietatii sale diuretice si de curatare, papadia este un bun aliat pentru diete . In plus, prin eliminarea lichidelor si a toxinelor, previne aparitia celulitei.