Sarcina fiecarei femei trebuie supravegheata de un control medical profesionist din momentul in care se descopera procesul de gestatie pana cand bebelusul este in brate. Cititi mai departe si va vom spune de ce.

A concepe un copil, pe langa faptul ca este un proces cu siguranta minunat, este si o responsabilitate foarte mare care trebuie asumata cu toata rigoarea pe care o presupune a fi motorul care da viata unui om mic.

Deci cel mai bine este ca viitoarele mamici sa mearga la un obstetrician care va evalua sanatatea lor si a bebelusului care se formeaza in burtica lor

Nu trebuie sa ignoram faptul ca fiecare sarcina este diferita, asa ca in functie de circumstante si de starea femeii, aceasta va necesita un control prenatal specific . Totusi, dorim sa va oferim o idee despre controlul periodic la care trebuie sa va supuneti in timpul sarcinii.

Momentul in care o femeie afla ca este insarcinata variaza de la o femeie la alta. Absenta unei menstruatii din prima luna de sarcina poate ridica suspiciuni, dar in unele cazuri femeile continua sa aiba menstruatie cel putin in primul trimestru.

Greata si somnul excesiv pot fi, de asemenea, semne ale sarcinii, dar nu toate mamele au aceste simptome . Din acest motiv, fiecare, in felul ei, si in momente diferite afla ca in pantece ii creste un bebelus.

Avand in vedere aceasta realitate, este recomandat ca daca ai vreo indoiala sau un simptom care te face sa crezi ca esti insarcinata, sa nu ezita si sa candidezi la un examen. Unele femei prefera sa faca analize la domiciliu, de genul pe care le poti cumpara fara prescriptie medicala de la farmacie.

Nu conteaza daca optezi pentru testul la domiciliu sau pentru testul de laborator, important este sa stabilesti cat de curand daca te astepti ca un copil sa inceapa cu ingrijirea obisnuita a acestei etape.

Frecventa controlului sarcinii

Din momentul in care o femeie banuieste ca este insarcinata  si face un test, ar trebui sa se prezinte la medic pentru a-si confirma starea de sarcina. Daca acesta este cazul , va depinde de sanatatea dumneavoastra si de stabilitatea fatului, de data urmatoarei vizite, dar in general acesta este controlul pe care ar trebui sa-l urmati.

Primul trimestru

Indiferent de momentul in care confirmati sarcina, medicul obstetrician are capacitatea de a indica cu exactitate cand a fost fecundat ovulul, tinand cont de data ultimei menstruatii. Din saptamana unu pana in saptamana 12 de sarcina, cu siguranta va trebui sa mergi la programarea medicala la fiecare 15 zile pentru a supraveghea ca totul merge bine cu embrionul

Al doilea trimestru

Din saptamana 13, embrionul si-a pierdut coada si acum il putem numi fat, incetul cu incetul isi va dezvolta fiecare dintre organele. Chiar si la mijlocul acestui trimestru vei putea sti daca vei fi mama unei printese sau a unui campion . In timpul etapei, trebuie sa participati la control in fiecare luna.

Al treilea trimestru

Intre saptamanile 24 si 36 de sarcina , regularitatea controalelor se va mentine la unul pe luna. In aceasta etapa, medicul dumneavoastra va va spune sa luati cateva suplimente de vitamine si sa mentineti o dieta echilibrata pentru a beneficia de sanatatea dumneavoastra si a micutului dumneavoastra.

La sfarsitul procesului de gestatie, frecventa vizitelor la medic va creste.

Nu e mult timp sa-l cunosc!

Din saptamana 36, ​​se considera ca sarcina a ajuns la termen , astfel incat in ​​orice moment copilul poate fi nascut natural sau prin cezariana. Pentru a decide acest lucru, dumneavoastra si medicul dumneavoastra veti evalua care este cea mai buna optiune.

Cand esti deja in ultima perioada de a avea descendentii in brate, este posibil ca medicul obstetrician sa decida sa reduca decalajul dintre o programare si alta , asa ca nu te mira daca iti cere sa revii in fiecare saptamana sau la 15. zile.

Exceptii

Periodicitatea la care ne referim in aceasta oportunitate este aceea a unei sarcini in care femeia nu se confrunta cu niciun esec. Din pacate, exista exceptii si este posibil ca o mama  sa se supuna unui control medical mai riguros si mai intens, in functie de starea de sanatate.

In orice caz, odata ce mergi la obstetricianul sau perinatologul pentru controlul sarcinii, trebuie sa urmezi fiecare dintre recomandarile acestora la scrisoare. Astfel iti vei garanta bunastarea si dezvoltarea optima a bebelusului tau.