Dintii puternici si sanatosi sunt baza pentru o viata plina de placere, bucurie de traire si incredere in sine. Dar nu toata lumea este suficient de norocoasa pentru a-si putea pastra dintii naturali pentru mult timp. 

Exista multe motive pentru care dintii se pot pierde – inclusiv lipsa totala de dinti. Ingrijirea dentara cu implanturi Fast and Fixed, ofera pacientilor un nivel ridicat de confort si o solutie estetica pentru golurile dentare sau lipsa dentara completa. 

O substanta osoasa suficienta, care confera implantului standard o strangere ferma, este esentiala pentru inserarea cu succes a radacinilor dintelui artificial. Cu toate acestea, daca exista goluri dentare pe o perioada mai lunga de timp, osul regreseaza deoarece nu mai este necesar din cauza lipsei presiunii de mestecat. Oricine doreste sa renunte la metodele de marire osoasa indelungata si costisitoare, poate beneficia de procedura Fast and Fixed. 

Pentru cine este potrivit conceptul Fast and Fixed?

Nu numai pacientii al caror os maxilar s-a retras deja sunt sfatuiti sa foloseasca conceptul. Sistemul Fast and Fixed este foarte potriviti pentru persoanele care sunt adesea in ochii publicului, si pentru care o restaurare temporara cu o proteza detasabila in timpul fazei de vindecare a implanturilor conventionale este exclusa. 

In multe cazuri, pacientilor care sufera de osteoporoza sau  diabet le poate fi furnizat sistemul Fast and Fixed, in ciuda problemelor legate de densitatea osoasa. Mini-implanturile sunt introduse in maxilar in asa fel incat forta exercitata in timpul mestecarii sa fie distribuita optim. Furnizarea de proteze dentare nu este o ocazie de a neglija igiena orala. 

Dimpotriva, oricine a investit anterior putin timp in ingrijirea dintilor si gingiilor, ar trebui sa o faca acum cu mai multa constiinciozitate, deoarece bolile inflamatorii reinnoite ale cavitatii bucale pot reduce foarte mult durabilitatea radacinilor artificiale ale dintelui.

Pe de alta parte, daca iti periezi dintii in mod regulat si  ii cureti profesional la fiecare sase luni, esti in siguranta si poti zambi fara goluri pentru tot restul vietii, datorita implanturilor. Desi este o metoda de tratament si o fabricatie extrem de inovatoare, metoda de implantare Fast and Fixed este o alternativa rentabila la protezele partiale si complete. 

Datorita conceptului bine gandit si a procesului lean, care favorizeaza acest concept de terapie, costurile sunt comparativ mai mici, decat in ​​cazul tratamentului clasic cu implant.

Tratamentul de ultima ora si tehnologia computerizata fac posibil sa fie implantati dinti ficsi intr-o singura zi si aproape fara durere, datorita metodelor blande de anestezie. Cu metoda speciala de implantare Fast and Fixed, protezele dentare amovibile si lipsa dentara temporara sunt acum de domeniul trecutului. 

Nu este nevoie de formarea osoasa deseori consumatoare de timp si plictisitoare inainte de implantare, precum si de faze lungi de vindecare pentru implanturi. In cazul unei proteze complete, in fiecare maxilar se pun patru pana la sase implanturi, pe care se pune o proteza provizorie permanenta. Aceasta poate fi incarcata in aceeasi zi si poate fi inlocuita cu proteza finala dupa aproximativ trei pana la sase luni.