Pentru un make-up reusit trebuie sa te inarmezi cu produse profesionale, speciale concepute tipului tau de ten. Pentru obtinerea efectelor dorite a umbrelor si a culorilor iti trebuie si indemanare, dar si o trusa completa de machiaj. Afla si tu ce trebuie sa cuprinda trusa ta de machiaj pentru a fi pregatita de orice.

  1. Demachiant. Chiar si in cazul femeilor care nu folosesc decat putin rimel inainte de a pleca de acasa, demachirea este un proces absolut necesar in fiecare zi. Alege un demachiant potrivit tenului tau. Cum sa te demachiezi corect.
  2. Dischete de bumbac si betisoare de urechi. Dischetele de bumbac vor fi folosite la demachiere si la aplicarea unei lotiuni tonice in timp ce betisoarele de urechi vor sterge surplusul de machiaj.
  3. Set de pensule: pentru aplicarea corectorului, pentru aplicarea blush-ului, pensula de contur pentru ochi, pensula pentru fardul de pleoape, pensula cu burete, pensula pentru pudra, pensula pentru ruj si peria de gene si sprancene. Le poti cumpara separat, sau intr-un set deja format.
  4. Baza de machiaj sau crema hidratanta. Poti folosi fie crema ta hidratanta (nu crema de seara deoarece este mult mai grasa), fie o baza de machiaj profesionala. Baza de machiaj se va alege in functie de tipul tau de ten.
  5. Fond de ten. Alegerea fondului de ten este o misiune destul de dificila pentru majoritatea femeilor deoarece nu stiu exact ce nuanta li se potriveste. Daca nuanta pielii nu se potriveste perfect cu nuanta fondului de ten va parea ca porti o masca, iar acest lucru nu este de dorit. Incearca sa nu comanzi fondul de ten on-line deoarece niciodata nu vei sti sigur nuanta adevarata. Cel mai bine da o fuga pana la un magazin special si incearca acolo mai multe nuante pana cand o vei gasi pe cea potrivita. Un fond de ten bun poate ajunge si la 150 lei.
  6. Pudra. Fie ca alegi o pudra pulbere, fie una compacta nu ar trebui sa iti lipseasca. Rolul acesteia este de a fixa machiajul la final. Daca ai un ten foarte curat poti folosi doar putina pudra pentru a masca zonele mai grase ale fetei.
  7. Corector de cearcane si cosuri. Cearcanele apar inca din tinerete si trebuie sa le mascam foarte bine, asadar pentru zona ochilor vei alege un corector lichid. In cazul cosurilor, a capilarelor sparte sau a eruptiilor va trebui sa folosesti un corector compact.
  8. Fardul de obraz. In functie de anotimp vei putea folosi mai multe nuante de fard de obraz. In sezonul estival cel mai potrivit este un fard de obraz bronzant, iar pe timpul iernii alege un fard rosiatic sau roz, fara a exagera insa cu aplicarea acestuia.
  9. Fard de pleoape. Aici gasesti toate nuantele posibile si imposibile, totul e sa fie de calitate si sa nu se straga intr-o linie pe pleoapa superioara. Daca alegi un fard de pleoape lichid trebuie sa ai grija sa te dai cu fond de tend si pudra si pe pleoapa mobila pentru a se prinde cat mai bine. Iti poti cumpara fie truse de machiaj compacte cu zeci de culori, fie farduri de pleoape mono sau bicolore. Alege doar nuantele pe care le folosesti cel mai des, daca nu vrei sa cumperi o trusa din care vei folosi doar cateva farduri. Fard de pleoape
  10. Rimelul. In functie de dorintele tale rimelul poate fi de alungire, pentru volum sau ambele. Nu achizitiona mai multe rimeluri odata deoarece este indicat sa nu le ti mai mult de 5-6 luni de la deschidere (pensula se poate umple de microbi si bacterii).
  11. Creion pentru ochi sau tus. Pentru o privire nimicitoare vei avea nevoie de un creion negru de ochi. Exista o diversitate mare, atat a nuantelor, cat si a pretului. Pentru un creion de calitate va trebui insa sa investesti putin, nu de alta dar nu vrem sa se scurga machiajul sau sa ai la finalul zilei o urma neagra sub ochi de la creion.
  12. Creion pentru sprancene. Creionul pentru sprancene este absolut necesar daca nu ai o linie clara a sprancenelor sau acestea nu mai cresc in mod egal. Alege crionul in functie de culoarea ta naturala a sprancenelor si ai grija, deoarece o nuanta prea inchisa va da impresia de sprancene colorate cu carioca.
  13. Rujul. Lichid, solid, aprins, mat, lucios, sclipitor, ai de unde alege. Pentru ca acesta sa iti reziste cat mai mult pe buze alege unul rezistent la transfer.