Cat de lunga ar trebui sa fie o postare pe blog pentru un SEO maxim? Care este lungimea optima a postarii de blog pentru SEO? Cate cuvinte ar trebui sa scrii intr-o postare de blog pentru a obtine o pozitie mai buna?

Acestea sunt intrebari pe care le primesc foarte des in comentarii si in aceasta postare, te voi ajuta sa intelegi cate cuvinte sa faci postari pe blog.

Inainte de a incepe, permiteti-mi sa clarific de la inceput ca lungimea postarii pe blog nu este un factor de clasare Google. Exista si alti factori mai importanti care va pot influenta pozitiile in clasament si numarul de cuvinte NU este unul dintre ei.

Cat de lunga ar trebui sa fie o postare pe blog?

Diverse studii de cercetare din ultimii 10 ani au concluzionat ca continutul de forma lunga tinde sa se claseze mai sus in rezultatele cautarii, comparativ cu continutul de forma scurta. Desi numarul de cuvinte variaza pe nisa, lungimea ideala a postarii de blog este intre 1000 si 2000 de cuvinte.

Factorii pe care trebuie sa ii luati in considerare inainte de a decide cat timp sunt postarile pe blog:

1. Tipul postului

Lungimea unei postari pe blog depinde de tipul acesteia.

Daca rulati un blog de stiri, atunci lungimea postarii depinde de informatiile disponibile pe care le aveti, legate de povestea pe care o acoperiti.

Oamenilor care citesc stiri nu le place sa citeasca informatii inutile doar pentru ca vrei sa-ti faci postarile pe blog mai lungi, dar trebuie sa afle „fapte” si asta ar trebui sa te concentrezi.

Deci, in acest caz, lungimea unei postari depinde de „sursa”.

Daca, pe de alta parte, revizuiti un nou smartphone, atunci, in acest caz, ar trebui sa incercati sa oferiti cat mai multe informatii semnificative posibil.

Observati aici cuvantul „ semnificativ ”, ceea ce inseamna ca nu ar trebui sa sacrificati calitatea postarii pe blog pentru lungime.

Cu alte cuvinte, desi doriti sa aveti multe cuvinte in blogul dvs., nu va repetati si nu furnizati informatii care nu sunt relevante pentru subiectul dvs., deoarece acest lucru va scadea calitatea generala a continutului dvs.

Pe langa tip, nu trebuie sa uitati scopul unei postari.

Exista cazuri in care obiectivul unei postari pe blog este indeplinit cu mai putine cuvinte.

De exemplu, un anunt clasificat are scopul de a prezenta un produs sau serviciu in doar cateva propozitii, asa ca in acest caz scopul unei postari defineste si lungimea.

2. Ce vrea Google?

Primul pas pe care il fac inainte de a scrie o noua postare de blog este sa caut pe Google titlul meu (sau sa ma concentrez pe cuvintele cheie SEO ) si sa analizez rapid tipul si lungimea postarilor de blog care se afla pe prima pagina a rezultatelor cautarii.

Acesta este o modalitate simpla si rapida de a afla ce ii place lui Google despre un anumit subiect.

De exemplu, inainte de a scrie postarea pe blog pe care o cititi acum, am facut cercetarile mele si am aflat ca numarul de cuvinte pentru primele 5 rezultate de pe Google sunt:

  • Pozitia 1: 640 de cuvinte
  • Pozitia 2: 2216 cuvinte
  • Pozitia 3: 4000 de cuvinte
  • Pozitia 4: 2246 cuvinte
  • Pozitia 5: 959 de cuvinte

Dupa cum puteti vedea, gama este foarte mare, de la 640 de cuvinte la 4000 de cuvinte! Dar 3 din cele 5 intrari au peste 2000 de cuvinte.

Acest lucru imi spune ca Google ii place continutul de forma lunga pentru acest termen de cautare, dar totul se rezuma la calitatea continutului si a autoritatii de domeniu .

Site-urile web clasate pe pozitiile 1 si 5 sunt domenii de inalta autoritate, asa ca au un avantaj fata de celelalte trei domenii.

Este un fapt ca site-urile web de inalta autoritate se pot clasa mai sus si fara prea mult efort in comparatie cu site-urile cu o incredere Google nu atat de mare.

Nota importanta: Pentru a va asigura ca toata lumea este pe aceeasi linie: nu inseamna ca daca public o postare pe blog care are peste 2000 de cuvinte, aceasta se va clasa pe primele pozitii ale Google. Exista multi alti factori SEO care joaca un rol in clasamente, testul de mai sus este doar o indicatie a ceea ce ii place lui Google in ceea ce priveste lungimea cuvantului pentru un anumit subiect si nimic altceva.

Puteti urma tehnica de mai sus pentru toate tipurile de postari pe blog si va puteti face o idee despre ce publica concurentii dvs. si despre ce prefera Google sa arate in pozitiile lor de top pentru acel subiect .

Ghidul Google

Un document recent publicat de Google, cunoscut sub numele de Search Quality Evaluator Guidelines , vorbeste despre lungimea continutului si, desi nu specifica un numar de cuvinte, mentioneaza expresia, o cantitate satisfacatoare de continut de inalta calitate.

Ghidul Google privind cantitatea de continut pe care o are o pagina de inalta calitate

In special, prevede urmatoarele: „ Paginile cu informatii de inalta calitate ar trebui sa fie exacte din punct de vedere real, scrise in mod clar si cuprinzatoare . Cantitatea de continut necesara pentru ca pagina sa fie satisfacatoare depinde de subiectul si scopul paginii. O pagina de inalta calitate pe un subiect amplu, cu multe informatii disponibile, va avea mai mult continut decat o pagina de inalta calitate pe un subiect mai restrans.”

3. Lungimea postarii pe blog – Studii de cercetare

Daca cautati pe Google studii legate de cate cuvinte ar trebui sa fie o postare pe blog, veti gasi trei surse importante.

Ahrefs

Un studiu realizat de Ahrefs a descoperit o relatie puternica intre lungimea continutului si pozitia in clasament. Continutul mai lung tinde sa se claseze mai sus in SERPS. Numarul de cuvinte (media) pentru prima pozitie a Google a fost de 750 de cuvinte.

Studiu de lungime a postarii de blog Ahrefs

SEMRUSH

Studiul lui SEMRUSH a gasit rezultate similare si a dezvaluit, de asemenea, doua puncte importante:

  • Paginile care se claseaza mai sus in rezultate au mai mult continut decat paginile cu rang inferior
  • Paginile care se claseaza pentru cuvinte cheie cu volum mare / populare au cu 150% mai mult continut decat cuvintele cheie cu volum redus.

Studiu SEMRUSH privind durata continutului

Backlinko

Studiul lui Backlinko a constatat ca rezultatul mediu pe prima pagina Google contine 1.890 de cuvinte.

Studiu de numarare a cuvintelor Backlinko

Alte studii realizate de Moz, Medium si HubSpot tind sa fie de acord cu constatarile de mai sus.

CV-ul din toate studiile de cercetare este urmatorul:

  • Lungimea optima a unei postari pe blog este intre 1000 – 2000 de cuvinte.
  • Postarile mai lungi au in general mai bune rezultate in cautare
  • Postarile care au mai mult de 2000 de cuvinte primesc mai multe distribuiri sociale
  • Lungimea medie a unui cuvant pentru o postare pe blog gasita in primele 5 pozitii ale Google a fost de aproximativ 1800 de cuvinte.

Concluzia este ca cercetarile arata ca postarile mai lungi sunt mai valoroase pentru un blog (atat in ​​ceea ce priveste SEO, distribuirile sociale si implicarea) decat postarile mai scurte.

Deci, cate cuvinte ar trebui sa scriu pentru urmatoarea mea postare pe blog?

Ar trebui sa fie evident pana acum ca preferinta si recomandarea mea este sa merg cu articole lungi (peste 1500 de cuvinte) si de aceea:

  • Prin publicarea continutului vesnic lung si informativ, va puteti creste constant traficul organic atat pe termen scurt, cat si pe termen lung. 
  • Este un fapt ca continutul lung are performante mai bune pe Google.
  • De asemenea, este un fapt ca articolele de tip lung primesc mai multa atentie si comentarii in retelele sociale.
  • Este mai usor sa oferi continut unic si original daca articolele tale sunt lungi. Continutul scurt este mai dificil de diferentiat de alte continuturi scurte care sunt deja publicate pe web.
  • Articolele lungi (cu conditia sa fie interesante), necesita mai mult timp pentru a le citi, astfel incat utilizatorii sa petreaca mai mult timp pe site-ul tau, ceea ce este bine.
  • Cu articole lungi, puteti adauga cu usurinta mai multe linkuri interne catre alte pagini de pe site-ul dvs. si puteti mentine utilizatorii implicati si, in acelasi timp, puteti reduce rata de respingere .
  • Cand difuzati anunturi contextuale (de exemplu, AdSense), va puteti maximiza veniturile , deoarece anunturile vor fi mai relevante si veti avea „mai mult spatiu” pentru a va afisa unitatile de anunturi, fara a va face site-ul plin de anunturi.
  • Continutul lung, unic si valoros este adevaratul atu al unui site web, care creste si pretul de vanzare al unui site web sau blog. Daca intentionati sa va vindeti site-ul la un moment dat, atunci cand aveti articole lungi, va va aduce mai multi bani, deoarece nu sunt usor de produs.
  • Este o modalitate de a va diferentia blogul de restul. Daca majoritatea blogurilor din nisa ta publica continut scurt spre mediu si poti publica continut bun mai lung, in timp vei castiga un avantaj in SEO.
  • Nu in ultimul rand, sa nu uitam ca postarile de blog care explica un subiect in detaliu iti vor multumi utilizatorii si vor reveni pentru continut mai valoros.

Continutul lung este mai dificil de creat, ce ar trebui sa fac?

Stiu din experienta ca este mult mai dificil sa creezi continut lung si, in acelasi timp, sa iti mentii programul de publicare, asa ca iata cateva sfaturi de luat in considerare:

  • Inainte de a va angaja la un program de publicare, asigurati-va ca aveti cateva postari pregatite in avans. Daca decideti sa mergeti cu 3 articole pe saptamana, atunci asigurati-va ca pregatiti cel putin 6 postari finalizate inainte de a incepe publicarea. Acest lucru va va oferi suficient timp pentru a ajunge din urma si a respecta un program.
  • Decideti in avans titlurile postarilor dvs. Cand lucrati la un program, ar trebui sa va petreceti cea mai mare parte a timpului producand continutul decat cercetand si gandindu-va la titlurile de utilizat. Petreceti ceva timp in avans si creati titlurile articolelor de care veti avea nevoie pentru intreaga luna.
  • Cand creati postari lungi, este mai usor sa impartiti postarea in mai multe parti, fiecare parte avand propriul sau titlu, decat sa aveti un post mare fara sectiuni. Este mai usor atat pentru scriitor, cat si pentru cititor.
  • Faceti mai usor de citit postarile lungi pe blog adaugand liste (unde este cazul), creand paragrafe scurte si acordand o atentie deosebita formatarii textului.