Dubai este o destinatie turistica ravnita de multi iubitori de calatorii, si asta pentru ca nu duce lipsa de nimic. Incanta printr-o arhitectura futurista, prin obiective turistice, prin tot felul de facilitati atragatoare pentru turisti, prin idei de atractii diferite si de petrecere a timpului, dar si printr-o viata de noapte cat se poate de vibranta. 

Inainte ca Dubai sa devina cunoscut pentru luxul sau si pentru cladirile sale zgarie-nori, era doar o regiune pe harta lumii scufundata in nisip. Cu toate ca in prezent desertul din Dubai este inca o atractie a sa si ceva obligatoriu de vazut, facilitatile pentru turisti sunt cu mult mai variate. Puteti participa la un safari in desert, puteti servi un gratar traditional arab, sa vizitati dunele sau sa va plimbati calare pe camile. 

Daca doriti sa intelegeti mai bine cum era viata inainte ca Dubai sa devina orasul luxos pe care il stim astazi, cel mai recomandat este sa participati la o tabara organizata in mijlocul desertului, acolo unde veti fi inconjurat de dune de nisip si unde va puteti intoarce inapoi in timp, in zilele satelor beduine. Pe langa trecutul aparte al acestei destinatii, iata si alte motive pentru care Dubai se bucura de un numar atat de mare de turisti:

Arhitectura futurista

In intreaga lume, Dubai este cunoscut pentru arhitectura sa futurista. Acum, cu greu ne-am putea imagina ca in urma cu cateva decenii, aici nu exista nici macar o singura cladire. Turistii vor putea admira cladiri zgarie-nori proiectate de unii dintre cei mai renumiti arhitecti din lume. Chiar si statiile de metrou sunt bijuterii arhitecturale. 

O plimbare la pas sau cu masina va lasa orice turist uimit. Iar daca va doriti o experienta cu totul aparte, atunci trebuie sa va propuneti ca in vacanta Dubai sa vizitati Burj Khalifa, cea mai inalta cladire din lume. 

O excursie pana in varful acestei cladiri este cu adevarat o experienta de neuitat. De deasupra cladirii, puteti vedea intregul Dubai, de la plaja pana la desert. Cu peste 800 de metri inaltime si cu 163 de etaje, Burj Khalifa gazduieste numeroase hoteluri si restaurante unde puteti servi mese delicioase si unde puteti privi apusul. 

Insula artificiala unica

Pentru ca multi turisti isi aleg insule pentru a-si petrece vacantele, iata ca Dubai ofera si insule artificiale unice. Foarte multe insule sunt inca in dezvoltare, insa Palm Jumeirah exista de mai bine de un deceniu si impresioneaza prin plajele sale, prin hoteluri si prin restaurante cochete. Construita sub forma unui palmier masiv care se raspandeste in ocean, Palm Jumeirah a fost inspirata de copacul traditional din Dubai. Insula se vede cel mai bine de sus, asa ca puteti opta pentru un tur cu elicopterul. 

Gradini spectaculoase

Am putea crede ca nu exista niciun petec de verdeata in Dubai, avand in vedere clima si geografia sa. Totusi, gradinile artificiale sunt cu adevarat uimitoare. In timpul iernii, atunci cand sunt in plin proces de inflorire, gradinile colorate din mijlocul orasului sunt un spectacol pentru orice turist, inclusiv pentru cei care nu acorda atentie naturii. Dubai Miracle Garden este o minune arhitecturala naturala. Sculpturile de aici sunt realizate exclusiv din flori care iau forma avioanelor, castelelor si chiar a cladirii Burj Khalifa. 

Magazine cu aur

Nu in ultimul rand, Dubai este cunoscut in intreaga lume pentru Gold Souk, adica un lant alcatuit din zeci de magazine de bijuterii care vand aur, dar si argint si pietre pretioase. Aici exista cel mai mare inel de aur din lume, care cantareste aproape 64 de kg. Gold Souk este situat in vechiul Dubai si pare o piata traditionala simpla, asta pana cand veti observa ca in vitrine sunt expuse cele mai uimitoare modele de bijuterii. Si, pentru ca in Dubai furtul nu reprezinta o ingrijorare, niciunul dintre magazine nu are agenti de paza.