Masculinitate moderna ? Noile paradigme indica faptul ca modele precum „urat, puternic si formal” si alte figuri masculine pe care le-am inradacinat, sunt moduri depasite la cum ar trebui sa se comporte un domn la mijlocul noilor ani 20. Pentru a realiza acest lucru, sala de sport nu este suficienta, ca esti un epicur desavarsit sau cel mai iubitor, din acest motiv, iti lasam un top al cartilor —majoritatea recente— care nu ar trebui sa-ti lipseasca de pe birou. .

Caderea omului (de Grayton Perry)

Ce inseamna sa fii barbat in zilele noastre? Aceasta lucrare publicata de editorialul rafinat Malpaso are raspunsuri la aceasta si la multe alte intrebari, care isi propune sa fie „ghidul pentru actualizarea sistemului de operare al masculinitatii”. Aceasta carte de eseuri dezvaluie cheile omului modern, de la modul in care ar trebui sa se imbrace pana la modul in care ar trebui sa reactioneze la conceptele invechite ale comportamentului masculin . In plus, este foarte distractiv.

Masculinitatea incomoda (de Luciano Fabbri) 

O carte care va inlatura cu siguranta orice urma de machism care traieste in interiorul tau, printr-o trecere in revista completa si exhaustiva a masculinitatii moderne. Stiai ca faptul de a nu fi violator sau urmaritor nu te scuteste de alte practici violente asupra femeilor? In plus, prin eseuri intocmite chiar de autor, cartea se adanceste in sex si deconstructie masculina din unghiuri neasteptate. Daca nu ai verificat lista celor 10 tipuri de masculinitate pe care le-am publicat, o poti verifica aici.

Ea vine pe primul loc (de Ian Kerner)

Este prezentat ca un manual pentru a practica mai bine sexul oral intre barbati si femei, iar cu aceasta premisa ar trebui sa fie suficient sa nu-l lase, dar promite si o „metoda” pentru a-i face sa ajunga mai des la orgasm. Fara indoiala, un manual pe care orice domn contemporan ar trebui sa-l poarte in buzunar in caz ca se iveste ocazia sau, macar, studiaza pentru a nu parea un novice. In orice caz, il poti completa aici, cu acest manual pentru sexul oral perfect.

Machismo, opt pasi pentru a scapa de el (de la BARBIJAPUTA)

Potrivit autorului sau (un activist digital spaniol), aceasta carte „ucide” machismul care poate trai in noi. Intr-un format de autoajutorare cu accente de umor negru, aceasta lucrare invita, prin —adevarul—sfaturi foarte amuzante, sa lasam in urma toate acele comportamente pe care obisnuiam sa le asumam ca fiind normale, care astazi sunt in mod clar acte de machism si micro-machism .

Facut de om: Arta ingrijirii masculine (de Dan Jones)

Un ghid ilustrat interesant de intelepciune si stil masculin pentru a sti ce fel de tunsoare sa avem, cum sa avem grija de barba noastra, sa alegem culoarea jachetei care sa se potriveasca cu pantofii si toata acea arta de a arata bine conform etichetelor actuale ale Moda. In plus, volumul se adanceste in ce vitamine ar trebui sa folosesti in functie de varsta, cat timp petreci la dus etc….nu exista niciun aspect al universului omului pe care autorul, fost editor al mai multor reviste pentru barbati, sa nu-l faca. preia cu convingere.

Sex Crack (de Mario Luna)

Aceasta carte despre seductie este un manual grozav pentru a sti sa flirtezi fara a face concesii la viciile trecutului sau a cadea pe terenul aspru al hartuirii. Intr-un mod clar si direct, autoarea ofera cheile pentru a deveni expert in tratarea femeilor dupa parametrii modernitatii. Lucrarea prezinta exemple bazate pe experienta a zeci de cazuri care ilustreaza fiecare tema si ne lasa cu senzatia ca suntem gata sa stim ce sa spunem si cand, ca adevaratii dandii, au absolvit universitatea de seductie.

Omul care nu ar trebui sa fim (Octavio Salazar)

Acesta cauta sa ofere cheile „revolutiei masculine” pe care femeile o asteptau de la tine si ca un fel de decalog care stabileste un nou model de relatii intre barbati si femei , in care figura masculina nu are niciodata suprematia. Sa presupunem ca este o carte despre feminismul avansat pentru barbati, care ofera pasii despre cum sa intelegi aceste pozitii fara a te pierde pe parcurs.

Noi masculinitati (de Angels Carabi si Marta Segarra) 

Un manifest critic al modului in care functioneaza actualul model de barbat, care pleaca de la — printre alte cateva presupuneri — modul in care noile masculinitati transforma indivizii in barbati mai liberi . Lucrul interesant in aceasta chestiune este ca cartea este scrisa de doua femei si, prin urmare, merita sa stim cum doi experti in subiectul studiilor de gen il concep pe barbatul timpurilor noastre.

Marea carte a barbatilor (de Brett McKay, Kate McKay)

O carte care preia toate acele elemente masculine traditionale si conventionale care nu au devenit tabu odata cu venirea noilor modele, dar care au disparut din catalogul obiceiurilor omului de astazi. Cu un strop de ironie, autorii analizeaza toate acele aspecte care ne-au facut „barbati” de-a lungul generatiilor. Merita sa o citesti cu ochi critic si cu mintea deschisa pentru a adopta cateva elemente de atitudine si stil care nu se demodeaza niciodata. 

Noi oameni buni (de Ritxar Bacete)

Mitul masculului alfa este scos la lumina in aceasta carte care exploreaza modul in care omul din vremurile noastre trebuie sa actioneze pentru a se incadra in noile modele de comportament. Lucrarea consta in eseuri si reflectii care trateaza probleme precum responsabilitatea fata de copii, machismul, egalitatea etc. prin capitole pline de referinte. Interesanta una dintre sectiunile care trateaza cum ar trebui sa fie masculinitatea in epoca feminismului . Recomandat daca simti ca te comporti ca un onvre si nu ca un barbat adevarat, asa cum o dicteaza vremurile.