Relatiile trec prin etape grele, iar uneori acestea duc la sfarsitul lor. Dar nu trebuie sa fie asa. Un cuplu puternic si angajat poate trece peste aceste probleme si poate readuce relatia lor la normal.

Daca asta vrei sa faci cu partenerul tau, vei sti ca urmeaza o calatorie grea, dar plina de satisfactii. Iata cum sa iei de la capat cu cineva drag.

Invata din greselile trecute, dar nu te opri asupra lor

Necesitatea de a incepe de la capat intr-o relatie devine adesea un factor din cauza multiplelor probleme din trecut. Cel mai probabil, ambele parti au facut numeroase greseli.

A incepe cu adevarat de la capat inseamna ca aceste lucruri din trecut trebuie lasate acolo unde le este locul: in trecut.

Desigur, este mai complicat decat atat. Aceste probleme s-au intamplat si nu pot fi ignorate in totalitate, mai ales daca doriti sa evitati repetarea.

Dar este posibil sa recunoasteti greselile facute fara sa ne oprim asupra lor. Folositi-le ca lectii din care sa cresteti si sa va imbunatatiti, apoi treceti mai departe. 

Luati putin timp departe unul de celalalt

Momentele dificile dintr-o relatie sporesc emotiile pentru tine si partenerul tau.

Respirand putin unul de la celalalt poate ajuta la reducerea severitatii acestor emotii.

Va ofera sansa de a reflecta, de a gandi bine lucrurile si de a reveni cu o anumita rationalitate si determinare.

Retineti ca acest lucru nu este acelasi lucru cu o „pauza” pentru a testa sa fii singur din nou.

Esti intr-o relatie dedicata, dar iti iei o respira pentru a putea incepe de la capat cu o minte proaspata.

Aminteste-ti ce pretuiesti in relatie

Exista multa durere in relatiile care trebuie sa o ia de la capat. eu

In aceste vremuri, este mai important ca niciodata sa va concentrati asupra lucrurilor pe care le pretuiti in relatia voastra. 

Fii cu ochii pe lucrurile pozitive.

Acest lucru nu te va ajuta doar sa treci peste momentele grele, dar te va reaprinde si acea veche iubire si apreciere.

In plus, amintirea a ceea ce a functionat si a facut relatia grozava iti da o idee despre ce sa faci in continuare!

Comunicati-va sentimentele

Comunicarea este esentiala pentru o relatie sanatoasa. Daca lucrurile au mers spre sud, sunt sanse ca acest element sa nu fi fost suficient de prezent inainte.

Tu si partenerul tau nu sunteti cititori de minti!

Trebuie sa vorbiti despre emotiile voastre si sa discutati despre evenimente, astfel incat sa fiti pe aceeasi pagina. Folositi un limbaj non-acuzator si concentrati-va pe intelegerea reciproca.

Daca este util, tu si partenerul tau poti stabili niste reguli de baza atunci cand esti pe cale sa discutati ceva serios. Dezvoltati un sistem echitabil pentru un dus-intors sanatos si productiv.

Acest lucru va permite sa va asigurati ca amandoi aveti sansa de a vorbi, de a asculta si de a gandi.

Apreciaza lucrurile mici

Nu exista niciun gest sau actiune prea mic pentru a fi apreciat! Multumeste-ti partenerului ca a facut ceva simplu, dar util.

Exprima-ti recunostinta pentru eforturile pe care le depun pentru a se schimba si a se imbunatati. Complimenteaza-i pentru trasaturile care iti plac la ei.

Cu cat va aratati mai multa apreciere unul fata de celalalt, cu atat fiecare parte se va simti mai validata si mai remarcata.

Reaprinde romantismul

Incepi de la capat cu cineva pe care-l iubesti. Asta inseamna ca este timpul sa te curtezi din nou, asa cum ai facut atunci cand ai inceput sa te intalnesti!

Aduceti scanteia inapoi in relatia voastra facandu-va timp pentru a fi romantici unul cu celalalt. 

Aceasta inseamna sa programati intalniri, sa cumparati cadouri si sa efectuati gesturi mai romantice.

S-ar putea sa trebuiasca sa luati acest lucru incet, dar a face acest efort acum va da tonul cresterii voastre continue impreuna.

Lucreaza asupra ta

Tu si partenerul tau ati facut lucruri care v-au afectat legatura in trecut. Ca fiinte umane, sunt de asteptat defecte.

Unele dintre aceste defecte sunt de care niciunul dintre voi nu va pasa sau nu va pasa. Altii vor avea nevoie de mai multa munca.

Lucrul asupra ta pentru a te putea imbunatati este parte integranta a iei de la capat. Nu are rost sa incepem din nou daca niciunul dintre voi nu se angajeaza sa fie oameni mai buni. Veti cadea din nou in aceleasi tipare.

Asa ca fa-ti timp sa lucrezi serios asupra ta, atat pentru binele tau, cat si pentru relatie.

Programati inregistrari regulate

A incepe de la capat implica mult angajament. Trebuie sa inveti pe masura ce mergi, ramanand pe aceeasi pagina.

Pentru a va asigura ca acest lucru se intampla, programati check-in-uri saptamanale cu partenerul dvs. In acest timp, vorbeste despre directia relatiei si despre cum te-ai simtit in ea.

Discutati orice problema si ingrijorare si lucrati impreuna pentru a face compromisuri si a gasi solutii. Amintiti-va ca puteti stabili reguli de baza pentru o conversatie mai sanatoasa, dupa cum este necesar!

Stabiliti obiective comune

Esti cu aceasta persoana pentru ca vrei un viitor cu ea. De ce sa nu lucram impreuna la acel viitor intr-un mod mai activ? 

Stabileste-ti obiective pentru ceea ce vrei si unde vrei sa fii. Angajati-va sa lucrati la aceste obiective si sa depuneti eforturi egale pentru a le atinge.

Acest lucru va ofera atat ceva de asteptat si va leaga prin cooperare. 

Ar trebui sa aveti fiecare, de asemenea, niste obiective individuale prin care v-ati hotarat sa va sustineti reciproc.

A fi cea mai mare majoreta a celuilalt este frumos in orice relatie!

Cautati sprijin pentru relatia dvs. „in devenire”.

Pe masura ce incercati sa va reconstruiti relatia, veti avea nevoie de un sistem de sprijin sanatos.

Bazandu-te prea mult unul pe altul ca singura sursa de asistenta formeaza codependenta si poate fi nesanatos.

Gasirea prietenilor si a familiei care va pot sustine eforturile este cruciala. Daca aveti nevoie, ar trebui sa luati in considerare si consilierea relationala.

Un profesionist va poate ajuta la identificarea problemelor si va poate oferi sfaturi si metode pentru a va ajuta sa va vindecati legatura. Retineti ca ar putea fi, de asemenea, o idee buna ca fiecare partener sa aiba si consiliere individuala.

In acest fel, puteti lucra la voi insiva si la relatie intr-un mod sanatos.

Concluzie

Relatiile au partea lor buna de suisuri si coborasuri. Modul in care gestionati aceste coborasuri poate determina daca lucrurile merg pana la urma sau se destrama.

Daca va hotarati sa o luati de la capat, asigurati-va ca amandoi sunteti pe deplin investiti in imbunatatirea legaturii dvs. si in cresterea individuala in timp.

Cu dragoste, comunicare, efort egal si concentrare, relatia voastra va inflori.