Undeva de-a lungul drumului, „limitele” au devenit dușmanul relațiilor iubitoare și fericite. Am decis că relațiile bune nu necesită limite și dacă relația dvs. are nevoie într-adevăr nevoie de limite … Ei bine, sună ca o relație proastă. Ei bine, acest lucru nu este deloc adevarat. Cine este responsabil pentru această dezinformare? Limitele dintre oameni nu sunt diferite decât limitele dintre state: ele sunt motivul pentru care există 50 de state distincte și motivul pentru care există doi oameni individuali într-un cuplu și nu doar o singură persoană.

De ce contează?

In relatiile sanatoase, partenerii care experimenteaza sexul fara inhibitii si chiar se uita impreuna la filme pe filme-porno.ro pentru a invata lucruri noi, cei care cer permisiunea, care iau in considerare sentimentele celuilalt, care arata recunostinta si care respecta diferentele de opinie, sunt cei care se inteleg cel mai bine. Acestia pot construi o relatie de cuplu de succes. Pe de alta parte, in relatiile instabile, acest lucru nu se intampla.

Nu exista limite, ceea ce inseamna ca partenerii fac ce vor si nu isi asuma deloc ceea ce fac. Limitele în relațiile romantice sunt deosebit de critice, deoarece, spre deosebire de alte relații, partenerii sunt apropiati fizic si emotional. Aceste limite nu sunt doar importante, sunt esențiale. Și dacă vă dați seama că lipsesc aceste limite – sau nu comunicați destul de clar despre ele – aici sunt niște pași foarte simpli de urmat:

Pasul 1: Fiti conștienți de sine

Auto-cunoașterea este primul pas, și surprinzător, nu este întotdeauna pe care toată lumea o ia întotdeauna. Cum Howes definește: „Trebuie să știți ce vă place și ce nu vă place, ceea ce vă simțiți confortabil sa faceti si ceea ce nu va aduce confort”.

Pasul 2: Precizați în mod clar nevoile dvs.

Aceasta este partea cea mai importantă, pentru că este ceea ce separă gandurile de realitate, în speranța că partenerul dvs. știe cum vă simțiți. Dar există o mulțime de modalități de a face acest lucru greșit. Partenerul nu are cum sa va citeasca gandurile. De aceea, este important sa ii comunicati ceea ce va doriti si ceea ce nu va place. O comunicare deschisa, in care amandoi va spuneti cele mai intime ganduri, va va ajuta sa aveti o relatie puternica si armonioasa.

Pasul 3: Fii specific

Levy oferă câteva exemple excelente de:

• „Vreau să aud despre ziua ta. Voi fi disponibil pentru a-ti oferi toată atenția mea în 10 minute.

• „Te iubesc, dar nu sunt dispus să accept anumite lucruri.”

• „Nu citiți jurnalul meu. Nu ma simt bine când intimitatea mea este nerespectată. „

Pasul 4: Comunicați dragostea la fel de mult cum comunicati limitele

Limitele nu sunt despre crearea spațiului între dvs. și partenerul dvs., ci despre a vă face să vă simțiți în siguranță și susținuți. Leslie Becker-Phelps, Ph.D, a dat acest exemplu: „Am nevoie de tine să știi că te iubesc și am toate intențiile de a lucra sa rezolvam toate problemele. Dar nu sunt în regulă cu tine fiind abuziv verbal când te simți supărat. Dacă vrei să vorbești despre cum te-am supărat in anumite momente, putem face asta, dar numai dacă nu mă ataci verbal’’. Intra pe elle.ro pentru a afla care sunt limitele care trebuie stabilite intr-o relatie de cuplu.