Toate relațiile romantice trec prin suisuri și coborâșuri și toate au nevoie de lucru, angajament și dorința de a se adapta și de a se schimba împreună. Dar indiferent dacă relația dvs. abia începe sau sunteți împreună de ani de zile, există anumiti pași pe care îi puteți urma pentru a construi o relație sănătoasă. Chiar dacă ați experimentat o mulțime de relații eșuate în trecut sau vreti să reaprindeți focurile romantice în relația dvs. actuală, puteți găsi modalități de a rămâne conectat, de a găsi împlinire și de a vă bucura de fericirea durabilă.

Ce face o relație sănătoasă?

Fiecare relație este unică și oamenii se reunesc din multe motive diferite. O parte din ceea ce definește o relație sănătoasă este împărtășirea unui obiectiv comun pentru exact ceea ce vrei să fie relația și unde vrei să ajungă. Și asta veți știi doar vorbind profund și sincer cu partenerul dvs. pe care l-ati intalnit pe https://abcmatrimoniale.com/. Cu toate acestea, există și unele caracteristici pe care majoritatea relațiilor sănătoase le au în comun. Cunoașterea acestor principii de bază vă poate ajuta să vă mențineți relația semnificativă, împlinită și interesantă, indiferent de obiectivele către care lucrați sau provocările cu care vă confruntați împreună.

Păstrați o conexiune emoțională semnificativă între voi

Fiecare îl face pe celălalt să se simtă iubit și împlinit emoțional. Există o diferență între a fi iubit și a te simți iubit. Când te simți iubit, te simți acceptat și apreciat de partenerul tău. Unele relații se blochează în conviețuirea pașnică, dar fără ca partenerii să relaționeze cu adevărat unul cu celălalt emoțional. În timp ce uniunea poate părea stabilă la suprafață, lipsa implicării continue și a conexiunii emoționale servește doar pentru a adăuga distanța intre două persoane.     

Nu vă fie frică de dezacord

Unele cupluri vorbesc în liniște, în timp ce altele pot ridica vocea și pot fi intr-un dezacord pasional. Cu toate acestea, cheia într-o relație puternică este să nu te temi de conflict. Trebuie să vă simțiți în siguranță pentru a exprima lucruri care vă deranjează fără teama și să puteți rezolva conflictul fără umilință si degradare sau insistând să aveți dreptate.  

Păstrați relațiile și interesele exterioare

Indiferent de cat de bun este partenerul tau din toate punctele de vedere, acesta nu iti poate satisface absolut toate nevoile. De fapt, a astepta prea mult de la partenerul tău poate pune o presiune nesănătoasă pe relație. Pentru a vă stimula și îmbogăți relația romantică, este important să vă susțineți propria identitate în afara relației, să păstrați conexiunile cu familia și prietenii și să vă mențineți hobby-urile și interesele.

Petreceti timp de calitate impreuna

Indiferent de cat de ocupati sunteti, cu familia, cu jobul sau cu alte activitati de zi cu zi, este esential sa petreceti timp de calitate impreuna. Chiar daca este vorba doar de o ora, acea ora trebuie sa fie extrem de frumoasa. Puteti lua o cina romantica, sau puteti urmari un film bun impreuna. Nu conteaza atat de mult ceea ce faceti cat conteaza modul in care o faceti. Uitati de grijile cotidiene si pur si simplu bucurati-va unul de celalalt.