Astazi vom vorbi despre o solutie DIY pentru renovarea mobilierului . Da, stim deja ca restaurarea mobilierului vechi cu vopsea este foarte populara in randul cititorilor nostri, dar daca vrei sa incerci ceva nou, care ofera si un finisaj profesional, cu siguranta vei adora vinilul pentru mobila .

Ce sunt vinilurile pentru mobila

Vinilul este un material plastic cu caracteristici unice care il face excelent pentru utilizare in decoratiuni si bricolaj . Nu, nu numai ca putem pune vinil pe perete sau pe frigider, ci si pe mobila noastra . Materialul s-a imbunatatit mult si este mult mai rezistent, asa ca il putem folosi chiar si in mobilierul de zi cu zi .

Avantaje materiale

Vinilul ca material are multe avantaje. De exemplu, vorbim despre un material cu rezistenta mare la foc. De asemenea la umiditate, ceea ce o face o varianta foarte interesanta in bai si bucatarii, mai ales in acestea din urma cand vrem sa le schimbam complet estetica. Aici puteti vedea mai multe idei de vinil pentru bucatarie .

Este un material foarte usor de instalat. Noi insine am putea, cu putina pricepere, sa schimbam aspectul acelei vechi piese de mobilier care nu ne mai spune nimic. Ele sunt in general autoadezive, desi unele necesita aplicarea in prealabil a unui adeziv.

Un alt avantaj al vinilului pentru mobila este ca in prezent putem gasi o mare varietate de modele, de la modele care imita lemnul si ceramica pana la cele care imita piatra naturala precum marmura.

Cand sa folositi vinil pe mobila

In mod normal folosirea acestor viniluri vine atunci cand vrem sa schimbam aspectul unei piese de mobilier . Varietatea de mobilier pe care o putem schimba este enorma, de la noptiera tipica, pana la tot mobilierul de bucatarie .

In general, acest tip de solutie este folosit atunci cand tocmai am cumparat sau inchiriat un apartament mobilat si nu ne place aspectul lui original. De asemenea, este util pentru a elimina semnele de deteriorare sau de uzura de pe mobilierul de acasa. De asemenea, daca ne-am saturat de aspectul unuia dintre mobilierul din sufrageria noastra, este solutia perfecta.

O optiune buna de a decora cu bani putini

Ceea ce ne place cel mai mult la vinilul pentru mobila, pe langa varietatea sa in ceea ce priveste design-urile, este pretul, si anume ca ne confruntam cu o resursa cu adevarat ieftina . De exemplu, am putea redecora complet fata unui dulap vechi cu mai putin de 20 de euro. Este cu siguranta o optiune de luat in considerare atunci cand bugetul este limitat si avem nevoie de aceasta schimbare da sau da.

Acum, amintiti-va intotdeauna sa luati bine masuratorile, lasati intotdeauna o marja de 2 sau 3 centimetri pe latura in fiecare parte a mobilierului, mai bine decat sa ramaneti fara material. La acest pret nu merita riscul.

Finisaje instantanee

Da, vinilul merge foarte usor. Vopsirea ne-ar dura mult mai mult, intre slefuire, trecut si trecut si procesul de uscare. Cu vinilul pentru mobila evitam imediat acest proces. Intr-o dimineata sau intr-o dupa-amiaza ai putea avea mobilierul pregatit si renovat perfect.

Retineti ca experienta conteaza. Daca nu ati incercat inca acest material, cumparati suplimentar si testati-l pe o placa pentru a vedea cum se aseaza.

Viniluri pentru mobilier care imita alte materiale

Aceste viniluri, atunci cand sunt plasate cu adeziv, se adapteaza ca o manusa pe orice suprafata. Dupa cum am mentionat anterior, putem imita materiale de tot felul, de la lemn, portelan sau marmura, printre altele. Efectul este atat de real, incat va trebui sa le spui oamenilor ca este vinil pentru ca ei sa te creada. Desigur, curatati bine suprafata inainte de a o pune, atat de par, cat si de orice tip de grasime sau praf.

Ce parere aveti de aceasta propunere de reinnoire a mobilierului? Ai incercat vreodata?