Daca ai un dormitor de dimesniuni mici asta nu inseamna ca nu poti crea un spatiu ultra confortabil si aerisit totodata. Trebuie doar sa ai cateva idei creative, pe care sa le pui in practica. Pentru a te ajuta sa iti duci la bun sfarsit proiectul, iti vom arata cateva trucuri extrem de utile pentru amenajarea unui dormitor mic.

In primul rand, scapa de toate lucrurile inutile

Cu siguranta ai in dormitorul tau lucruri pe care nu le mai folosesti, sau haine pe care nu le mai porti. Prin urmare, trebuie neaparat sa scapi de ele pentru ca incaperea sa nu mai fie atat de aglomerata. Nu uita ca o camera extrem de aglomerata va parea mereu mult mai mica in dimensiuni decat una conceputa minimalist. Ideea este ca nu trebuie sa te gandesti la minimalism ca la un stil de design interior, ci pur si simplu ca la un stil de viata.

Asadar, incepe curatenia prin a-ti face o lista cu toate lucrurile de care ai nevoie, lista pe care s-o compari mai tarziu cu ceea ce ai cu adevarat in camera. Facand acest lucru vei constata ca ai in dormitorul tau cateva obiecte sau piese vestimentare de care nu ai absolut deloc nevoie. Scapa de ele at mai repede, pentru a aerisi camera. In cazul in care nu poti renunta la nimic, atunci poate ca ar trebui sa iei in considerare achizitionarea unor piese de mobilier noi, care sa detina mai multe sertare unde poti depozita toate aceste obiecte.

Pentru cateva optiuni excelente, poti arunca o privire pe 1001CASE.RO unde o sa gasesti o gama variata de articole pentru locuinta.

Alege culori cat mai deschise

Indiferent ca vorbim de culoarea peretilor sau de nuantele mobilei de dormitor, este foarte important sa stii ca tonurile deschise maresc foarte mult din punct de vedere vizual, orice incapere. In nici un caz nu trebuie sa folosesti culori inchise sau vibrante, pentru ca rezultatul va fi unul dezastruos. Dormitorul este acea camera dintr-o locuinta unde trebuie sa ai un decor extrem de placut pentru a te putea relaxa si a putea dormi linistit.

De aceea este foarte bine sa alegi culori placute si delicate, indiferent daca incaperea este una mica sau mare. In general, tonurile de crem, maro, galben, si alb sunt ideale, iar pentru un strop de culoare poti alege sa zugravesti un perete intr-o alta culoare. Nu te grabi sa iei o decizie, ci studiaza mai intai cateva site-uri dedicate renovarii caselor, pentru a stii ce culori se pot combina frumos astfel incat sa obtii un decor extraordinar.

Foloseste-te de lumina pentru a crea iluzia unui dormitor mai mare

Lumina face, fara indoiala, o diferenta uriasa atunci cand vine vorba de modul in care percepem dimensiunile unei incaperi. Utilizarea luminii artificiale este ceva ce depinde de tine, si de aceea trebuie sa stii exact cum sa o folosesti in avantajul tau. Spre exemplu, lampile care se fixeaza pe perete, maresc optic absolut orice spatiu inchis.

 Tot ceea ce trebuie sa faci este sa le utilizezi cu incredere pentru ca dormitorul tau sa para mult mai spatios, dar si mult mai luminos totodata. Pentru a obtine cel mai bun rezultat, trebuie sa te asiguri ca alegi becuri suficient de puternice. Pentru ca lumina sa nu iti oboseasca ochii, si pentru a adauga un plus de intimitate camerei in care dormi, poti alege o lumina calda, odihnitoare.

 Un alt truc extrem de util care te poate ajuta, este acela sa folosesti o oglinda mare, pe care sa o pozitionezi pe un perete. Astfel, lumina va reflecta, iar intreaga incapere va parea mult mai spatioasa si mai luminoasa.