O rochie stil Empire este cea care are talia plasata deasupra taliei naturale, uneori chiar sub bust. Fusta este de obicei lunga si sunt recomandate in special pentru femeile cu silueta de tip para. Aceste modele de rochii erau la moda in secolul trecut si pot fi recunoscute din descrierile femeilor din clasicele romane de dragoste.

Astazi, rochiile stil Empire sunt foarte populare pentru ocaziile formale si nunti, si pot fi remarcate pe covorul rosu. Vedetele apreciaza aceste rochii pentru faptul ca sunt elegante, atemporale si foarte confortabile. Rochii stil Empire se regasesc cu usurinta in magazine online de fashion, vezi rochii la moda pe rochii.xyz.

Moda rochiilor stil Empire

Rochia stil Empire dateaza de la sfarsitul secolului 18, iar Empire se refera la perioada Primului Imperiu Francez, prima imparateasa a lui Napoleon Josephine de Beauharnais a avut o influenta enorma in popularizarea rochiilor Empire din Europa. 

Aspectul general a fost adaptat de la o tunica in stil greco-roman. In prezent, rochiile stil Empire sunt insotite de panglici atractive si feminine. In familiile importante din societate, femeile purtau rochii stil Empire confortabile, in nuante de alb, ceea ce denota statutul lor social ridicat, deoarece mereu se putea observa cat erau de curate.

Rochii stil Empire – note romantice

Poate datorita originilor sale din secolul al XVIII-lea, unul dintre primele cuvinte la care ne gandim cand ne imaginam rochii Empire este romantism. Aceste rochii au adesea fuste maturate, lungi si o multime de detalii precum bijuteriile sau broderiile care nu fac decat sa adauge vibratie laturii feminine.

Elementele florale denota un aer deosebit de romantic atunci cand sunt imprimate intr-o rochie stil Empire, stratificata. Acest tip de rochie este excelenta pentru nuntile de primavara si vara si poate fi purtata chiar si in anotimpul de tranzitie, toamna. Un blazer de catifea sau o blana scurta se potrivesc de minune rochiilor Empire.

Rochii stil Empire – perfecte la orice varsta

Intrucat fusta lunga lasa corpul sa se miste liber, in loc sa imbratiseze fiecare curba, rochia stil Empire poate fi o optiune excelenta pentru femeile de toate varstele care doresc sa atraga atentia asupra bustului, asupra parului, bratelor, umerilor, fetei si decolteului, mai degraba decat spre talie si jumatatea inferioara. Daca doriti sa va ascundeti bratele superioare, o rochie Empire cu maneci lungi (sau un sacou) va poate permite cu adevarat sa acoperiti bratele intr-un mod elegant. 

Rochii stil Empire – inspiratie de la zeitele grecesti

La fel ca si femeile inalte ale societatii de la sfarsitul secolului 18, puteti inca sa canalizati eleganta regala a unei zeite grecesti, atunci cand va ganditi la rochii stil Empire. Atat Jennifer Lopez, cat si Rachel Zoe arata cat de placute sunt cusaturile rochiilor stil Empire. Rochiile perlate par intr-adevar desprinse din Mitologia Greaca, in care zeitele purtau aceste rochii, pentru a evidentia aspectele si toate criteriile care definesc senzualitatea feminina si plina de farmec.

Rochii stil Empire – perfecte pentru femei insarcinate

Datorita modului in care incadreaza pieptul si cade usor peste abdomen si peste partea inferioara a corpului, o rochie stil Empire este o alegere excelenta daca esti insarcinata. Daca trebuie sa participi la o nunta si trebuie sa te imbraci elegant, cel mai bine este sa alegi o asemenea rochie deoarece nu iti va constrange bebelusul. In timpul sarcinii, rochiile Empire sunt printre primele alegeri ale vedetelor de la Hollywood. 

Aceste rochii sunt ideale mai ales daca ai o sarcina avansata si iti doresti sa te simti confortabil pe toata durata unei nunti pe care trebuie sa o onorezi cu prezenta. Un alt avantaj al acestor rochii este acela ca nu impun neaparat purtarea tocurilor inalte. Aceste modele de rochii se potrivesc de minune si cu sandale sau pantofi cu toc jos.