Asta isi doresc multi pacienti. Obtinerea acestor beneficii nu este atat de usoara, deoarece ceaiul, cafeaua si altele, iti pot colora dintii, chiar daca au un gust bun. Asa ca toti consumam substante intunecate zilnic. In plus, atractivitatea dintilor poate fi influentata, de exemplu, de fisuri mici sau de distante mai mari intre dintii frontali (diastema). 

Petele pot fi eliminate relativ cu fatete dentare subtiri din ceramica speciala, care sunt lipite pe dintii naturali. Fatetele dentare iti albesc dintii si, in acelasi timp, ascund micile pete sau fisuri. Fatetele sunt invelisuri ceramice subtiri, de culoarea dintelui, care sunt lipite pe suprafetele exterioare ale dintilor tai naturali si reprezinta o modalitate simpla de a rezolva o varietate de probleme fizice si estetice. 

Cu toate acestea, deoarece acestea raman permanent pe dinti, ar trebui sa cantaresti cu atentie avantajele si dezavantajele procedurii, inainte de a te hotara pentru procedura cu fatete dentare.  

Iti poti albi dintii cu usurinta

De-a lungul anilor, dintii sunt afectati de anumite alimente si bauturi colorate. Alimentele si bauturile colorate, dar si tigarile fac ca dintii sa para neatragator de galbeni sau maro. Smaltul pestrit poate fi albit acasa sau de catre medicul dentist, dar colorarea va reveni in timp. 

Daca esti in cautarea unei modalitati mai usoare de a-ti albi definitiv dintii, fatetele dentare sunt cea mai fiabila optiune. Fatetele dentare nu se decoloreaza, asa ca nu trebuie sa-ti mai faci griji cu privire la colorarea dintilor. De asemenea, nu vei mai avea nevoie de procedura de albire a dintilor.  

Citeste si: Fatete dentare pentru un zambet pefect si atragator

Remedieri rapide pentru probleme cosmetice minore

Usoarele dezalinieri ale dintilor pot fi tratate cu un aparat dentar sau alte metode ortodontice. Cu toate acestea, aceste probleme pot fi uneori rezolvate si cu fatete dentare. Fatetele sunt atasate pe partea frontala a dintilor. 

Desi nu isi schimba pozitia, ele camufleaza problemele ortodontice minore. Este posibil ca dintii tai naturali sa fie in continuare fisurati sau strambi, dar nimeni nu va sti despre asta, in afara de tine si de medicul dentist.

Ar trebui sa stii ca fatetele dentare nu pot inlocui intotdeauna tratamentul ortodontic si medicul dentist iti poate sugera un tratament ortodontic inainte de a aplica aceste structuri dentare.

Smaltul deteriorat poate fi „inlocuit”

Smaltul dintilor este puternic, dar nu este indestructibil. Smaltul dintilor poate fi uzat din cauza periajului excesiv de zelos sau dizolvat de alimente si bauturi extrem de acide. Acidul din stomac care intra in gura persoanelor cu boala de reflux poate deteriora, de asemenea, smaltul dintilor. Smaltul pierdut nu se va regenera niciodata, dar din fericire, acesta poate fi „inlocuit”. Fatetele dentare sunt o optiune excelenta de tratament pentru dintii deteriorati de eroziunea sau abraziunea smaltului, si in acelasi timp, sunt placute din punct de vedere estetic.

Procedura ireversibila

Fatetele dentare sunt de obicei lasate pe dinti in mod permanent, deoarece medicul dentist trebuie sa modifice structura dintilor naturali pentru a le plasa corect. Acest lucru inseamna indepartarea stratului exterior al smaltului dentar pentru a face loc. 

Fatetele dentare sunt o modalitate excelenta de a acoperi dintii decolorati, strambi sau deteriorati. Cu toate acestea, este important sa cantaresti avantajele si dezavantajele asociate tratamentului inainte de a le pune.