Considerat un „super fruct”, coacazele negre sunt la fel de populare ca si coacazele rosii pentru desert sau ca gustare. Sarace in zahar si pline de antioxidanti, are multe proprietati benefice pentru sanatate.

Coacazele negre sunt un fruct foarte mic care are multe virtuti pentru sanatatea noastra. Bogat in vitamine, este, de asemenea, plin de antioxidanti si minerale, fiind in acelasi timp inzestrat cu o aroma rafinata si o culoare unica. In suc se pastreaza doar apa, aroma si substantele nutritive ale fructelor. Acest lucru il face un stimulent perfect pentru corpul nostru. Poti gasi suc de coacaze negre pe site-ul https://aronia-charlottenburg.ro/suc-coacaze-negre/.

Beneficiile sucului de coacaze negre 

Fructul de coacaze negre este originar din Europa unde frunzele, boabele si semintele sale au fost folosite de sute de ani. Face parte din familia Grossulariaceae. Se consuma de obicei din august pana in septembrie. Poate fi totusi consumat din luna iulie.

Originar din Europa

Coacazele negre sunt originare din Europa. Sunt cultivate in climat temperat si pot fi gasite si pe locurile din America de Nord. Prefera locurile umbroase si umede, precum si solurile usoare pentru a-si produce boabele mici si negre (sau mai degraba un albastru foarte inchis) care sunt foarte acride. Sucul pe care il produc este violet si destul de gros.

Compozitia coacazei negre

Coacazele negre sunt un fruct mic si robust, care contine multe vitamine precum vitamina A, C si B9, care au proprietati antioxidante puternice. De asemenea, sunt bogate in minerale si contin potasiu, magneziu, sodiu, calciu si un continut ridicat de fibre. De asemenea, poti gasi oligoelemente, precum beta-carotenul si iodul. Ca majoritatea fructelor proaspete, contine putine proteine ​​si aproape deloc lipide. Coacazele negre sunt moderat dulci: contin fructoza, glucoza si pentoze.

Citeste si: Vrei sa ii cresti imunitatea copilului in mod natural?

Cele 5 beneficii surprinzatoare ale coacazelor negre

  • Regleaza circulatia sangelui

Boabele, precum si frunzele contin flavonoide care au avantajul de a duce la o buna circulatie a sangelui. Acest fruct protejeaza astfel vasele si ajuta la lupta impotriva senzatiei de picioare grele din cauza insuficientei venoase.

  • Combate inflamatia

Coacazele negre sunt recomandate tuturor persoanelor care sufera de dureri articulare precum reumatismul. Prin urmare, sunt recunoscute pentru proprietatile sale antiinflamatorii si diuretice. Nu ezita sa bei suc de coacaze negre de cate ori ai ocazia.

  • Stimuleaza sistemul imunitar

Bogat in vitamina C (cu un continut mai mare decat o portocala), acest aliment intareste sistemul imunitar si ofera un impuls in caz de oboseala severa. De asemenea, ajuta la prevenirea anumitor afectiuni minore, cum ar fi raceala obisnuita.

  • Ajuta la digestie

Cu un continut ridicat de fibre, coacazele negre imbunatatesc tranzitul intestinal si limiteaza riscul de balonare sau constipatie dupa masa. De asemenea, reduce riscul anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de colon.

  • Vindeca anumite alergii

Coacazele negre ar fi unul dintre remediile naturale recomandate daca suferi de alergii. Datorita prezentei manganului, acest fruct care se prezinta ca un mare antistres este si un excelent antihistaminic.

Pentru a profita de toate beneficiile coacazelor negre, nu exista nimic ca un suc revigorant si gustos. Este de preferat sa optezi pentru fructe de padure organice de coacaze negre.