În primul rând, trebuie să știți că suplimentele organice sunt făcute cu ingrediente organice. Termenul „organic” nu este doar un termen de marketing atrăgător. Se referă la modul în care un ingredient este cultivat sau procesat și este puternic reglementat. În SUA, Programul Național Organic (NOP) este cadrul de reglementare care guvernează culturile și animalele ecologice. Acest program este implementat de Departamentul Agriculturii din SUA (USDA).

USDA aplică standardele ecologice, acreditează certificatorii terți și sprijină producătorii organici actuali. Pentru ca un fermier sau un procesator să devină producător ecologic certificat, acesta trebuie să îndeplinească standardele stricte prevăzute de NOP. Acestea fiind spuse, nu toate suplimentele organice sunt create în mod egal.

Pentru ca un produs să fie „certificat organic”, trebuie să conțină cel puțin 95% ingrediente organice. Aceste suplimente poartă sigiliul organic USDA. Alte etichete de suplimente ar putea citi „facute cu ingrediente organice”, ceea ce înseamnă că conțin cel puțin 70% ingrediente produse organic.

Top 3 beneficii ale suplimentelor organice

Credeți sau nu, beneficiile suplimentelor organice depășesc sănătatea fizică și bunăstarea. Exista numeroase produse pentru anemie si nu numai, 100% organice. Desigur, sănătatea este o componentă majoră. Dar veți descoperi, de asemenea, că aceste formule oferă avantaje pentru planetă și chiar oferă o oarecare liniște sufletească.

1. Standardizare

Dacă transparența este importantă pentru tine, suplimentele organice ar trebui să fie prioritare. În timp ce Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) reglementează suplimentele alimentare pentru siguranță și eficacitate, certificarea organică promite standarde foarte specifice care vă pot relaxa. Aceste standarde pot fi defalcate în funcție de tipul de ingredient utilizat pentru a formula suplimentul dumneavoastră.

Fructele și legumele ecologice trebuie să fie cultivate în solul care nu a fost expus la substanțele interzise de NOP timp de cel puțin trei ani înainte de recoltare. Substanțele incluse pe lista neagră includ pesticide, îngrășăminte sintetice și alte substanțe chimice toxice. Produsele trebuie, de asemenea, cultivate fără utilizarea nămolului de epurare, iradierii și ingineriei genetice. Asta înseamnă că nu există organisme modificate genetic! Intra si pe badin.ro si afla si alte beneficii extraordinare.

2. Expunere redusă la toxine

Cercetătorii sugerează că expunerea la pesticide poate crește riscul de a dezvolta diferite boli neurodegenerative prin declanșarea stresului oxidativ și a inflamației. Unele studii au legat în mod specific pesticidele organoclorate de cancerul de sân la femeile aflate în postmenopauză. Există, însa, opinii contradictorii cu privire la relația exactă dintre expunerea la pesticide și dezvoltarea bolii. 

În orice caz, reducerea expunerii – și a consumului – la pesticide nu este niciodată o idee rea. NOP interzice utilizarea pesticidelor și a îngrășămintelor sintetice, așa că știi că suplimentele tale nu conțin toxine potențial dăunătoare.

3. Antioxidanți suplimentari

Suplimentele organice nu numai că oferă nutrienți mai curați, dar oferă si o cantitate mai mare. Fructele și legumele organice au un conținut de antioxidanți mai mare decât omologii lor convenționali. Acest lucru se datorează în parte, deoarece plantele care trebuie să lupte împotriva insectelor și bolilor (fără ajutorul pesticidelor chimice) vor dezvolta în mod natural antioxidanți pentru protecție. Charles Benbrook, un cercetător de la Universitatea de Stat din Washington explică un alt motiv posibil pentru nutrienții adăugați.

Culturile convenționale puternic fertilizate cresc mai mari și mai repede, ceea ce poate duce la o cultură mai diluată. „De aceea, atunci când cumpărați aceste mere grozave și suculente, care sunt doar dulci, este acel plus de umiditate și carbohidrați care diluează vitamina C și antocianinele”, spun specialistii.