Care sunt cele mai bune filme energice care se gasesc in top 10 filme cu si despre dans? Mai jos veti vedea o lista cu cele mai energice, fierbinti, ritmate si line filme din toate timpurile. In aceasta lista se vor gasi pelicule clasice, filme pentru adolescenti, drame, comedii si musicaluri pe care nu le puteti rata, asta daca nu le-ati vazut inca!

Pe locul zece in topul filmelor ce au facut istorie in lumea cinematografica a dansului se afla Step Up. Pelicula din 2006 care ii are in rol principal pe Channing Tatum si Jenna Dewman, care au devenit si sot si sotie intre timp, spune povestea a doi tineri care sunt nevoiti sa formeze o pereche pentru a intra in concursuri de dans. Perechea disociata ajunge sa se descurce destul de bine, facand scoala de dans la care invata mandra.

Locul noua in top 10 filme cu si despre dans ii revine peliculei pentru adolescenti Save the Last Dance din 2001. Filmul care a facut-o cunoscuta pe Julie Stiles in lumea Hollywood-ului prezenta povestea unei tinere dintr-un mic orasel care avea un vis maret de a deveni balerina. Aceasta se muta la Chicago si invata noi miscari de dans de la un tanar american (Sean Patrick Thomas).

Pe locul opt in topul filmelor cu si despre dans se gaseste clasicul White Nights din 1985. Aceasta drama clasica prezinta doi dintre cei mai buni dansatori ai anilor `80, Gregory Hines si Mikhail Barishnikov, care isi combina stilurile diferite de dans – balet si step – intr-o aventura emotionanta.

Un alt clasic se afla pe pozitia a saptea. Top Hat (1935) il prezinta pe inegalabilul Fred Astaire si partenera sa Ginger Rogers intr-una din capodoperele adevarate ale cinematografiei. Stilul inconfundabil al lui Astaire, impreuna cu partenera sa legendara, ofera un deliciu oricarui impatimit al musicalurilor.

Pe locul sase in top 10 filme cu si despre dans se gaseste clasicul Singing in the Rain din 1952. Nimeni nu poate uita dansul in ploaie al lui Gen Kelly, pelicula abundand in scene emotionante de dans si muzica. Secvente de dans acrobatic, artistic, si finalul minunat al lui Cyd Charisse transforma aceasta pelicula intr-o adevarata capodopera clasica pe care nu o puteti rata.

John Travolta si The Bee Gees dau savoare urmatoarei pelicule de pe locul cinci. Saturday Night Fever (1977) prezinta o adevarata aventura disco, un clasic al contemporaneitatii si vietii libere. Dansurile disco si costumele specifice erei disco transforma aceasta pelicula intr-un clasic al genului romance.

Locul 4 din top 10 filme cu si despre dans este ocupat de Flashdance, o pelicula din 1983. Jennifer Beals este Maniaca ce transforma costumele de spandex intr-o adevarata moda in acest film cu dans. Ea joaca rolul unei femei din Pittsburgh care are doua slujbe – sudor si dansatoare exotica – si doreste sa ajunga la scoala de balet.

O piatra de hotar in industria cinematografica, West Side Story, pelicula din 1961 a revolutionat dansul in filme. Jerome Robbins a jucat rolul suprem in reusita acestui clasic intr-ale dansului cinematografic.

Pozitia a doua in randul celor mai bune filme cu si despre dans ii apartine filmului Footlose. Ecranizarea cu Kevin Bacon in rol principal prezinta povestea baiatului de la oras care ajunge intr-un mic orasel unde dansul si muzica rock au fost interzise. Acesta reuseste sa porneasca un intreg curent boogie pe strazile oraselului, marcand muzica anilor `8o.

Marele castigator al top 10 filme cu si despre dans este nimeni altul decat Dirty Dancing! Filmul din 1987 cu Jennifer Grey si Patrick Swayze in rolurile principale starneste amintiri frumoase tuturor celor care l-au vizionat deja, si curiozitatea acelora care inca nu au avut aceasta placere. Petrecand vacanta de vara din anii `60 cu familia, Baby invata un lucru sau doua despre dansul murdar si cade in mrejele instructorului de dans al resedintei in care isi petrece vacanta. Un adevarat clasic al filmelor romantice si energice pe care nu il puteti rata!