Reteta de ciorba de miel cu tarhon si smantana pentru Paste poate fi preparata atat din carne de miel, cat si din capul de miel. Ea se prepara relativ usor, iar gustul sau este inegalabil. Va prezentam mai jos modul de preparare pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru ciorba de miel cu tarhon si smantana pentru Paste:

200 grame de gat si piept de miel sau capul de miel; o ceapa mica; un morcov mic; jumatate dintr-o telina mica; o radacina mica de patrunjel; o legatura de ceapa verde; o legatura de patrunjel; tarhon tocat (o lingurita); o lingurita orez (de preferat cu bob rotund); o lingura de otet de vin alb; un galbenus de ou; 200 ml de smantana; sare; trei boabe de piper negru.

Iata cum se prepara reteta de ciorba de miel cu tarhon si smantana pentru Paste:

In cazul in care preparati ciorba din capul de miel, va trebui sa puneti la fiert un vas cu o cantitate suficienta de apa si un praf de sare. Cand aceasta a dat in clocot, introduceti capul de miel si lasati-l la oparit timp de zece minute. Scoateti capul, lasati-l la racit si spalati-l bine cu ajutorul unei perii de sarma; Daca preparati ciorba din gat si piept, spalati bine carnea de miel, apoi lasati-o la scurs; Fie ca preparati ciorba din carne sau din cap, cand acestea s-au scurs va trebui sa le puneti la fiert intr-o cantitate suficienta de apa pe care o apreciati cu ochiul liber cu un praf de sare si boabele de piper. Lasati carnea sa fiarba la foc potrivit, spumand de fiecare data cand este nevoie cu ajutorul unei supiere. Spalati supiera de fiecare data cand trebuie sa spumati o noua cantitate de spuma; Curatati ceapa, spalati-o, dati-o pe razatoarea mare sau tocati-o cat mai marunt; Curatati morcovul, spalati-l, taiati-l in rondele; Curatati telina, spalati-o, dati-o pe razatoarea mare; Curatati radacina de patrunjel, spalati-o, taiati-o in rondele de dimensiuni cat mai mici; Curatati ceapa verde, spalati-o, lasati-o la scurs, apoi taiati-o in rondele neocolind partea verde, care va da un gust placut si o culoare frumoasa preparatului; Spalati patrunjelul, lasati-l la scurs, tocati-l marunt pana la codite, pe care le veti arunca; Spalati orezul pentru a indeparta faina si diferitele impuritati care se pot gasi printre boabele de orez. Puneti orezul sa se inmoaie timp de o jumatate de ora cu un praf de sare.

Dupa o jumatate de ora lasati orezul sa se scurga intr-o sita; Bateti bine galbenusul cu un praf de sare pana cand se omogenizeaza, adaugati apoi treptat smantana, amestecand in continuare pana cand obtineti o compozitie omogena, apoi adaugati otetul de vin alb; Puneti pe foc o tigaie cu o cantitate suficienta de ulei, lasati uleiul sa se incinga apoi adaugati ceapa verde tocata marunt, impreuna cu ceapa uscata si morcovul. Caliti legumele la foc potrivit, reducand focul la minim daca observati tendinta legumelor de a se arde. Cand ceapa si morcovul si-au schimbat textura inmuindu-se, adaugati radacina de patrunjel si telina. Condimentati cu sare si piper, caliti legumele la foc potrivit pana cand s-au inmuiat bine; Cand carnea nu mai are nevoie de spumare, puteti adauga legumele calite anterior, amestecand bine pana la omogenizare. Lasati sa fiarba impreuna timp de zece minute, apoi adaugati tarhonul impreuna cu orezul spalat si scurs. Acoperiti vasul si lasati ciorba sa fiarba timp de o jumatate de ora. Gustati de sare si piper, apoi condimentati dupa gust. Cand orezul este fiert, opriti ciorba si cu ajutorul unui polonic luati cantitati mici din ciorba si adaugati-le peste amestecul de ou, smantana si otet pana cand aduceti compozitia la aceeasi temperatura cu ciorba, apoi varsati intregul amestec in ciorba, amestecand pentru omogenizare. Presarati patrunjelul tocat marunt la suprafata, acoperiti ciorba complet cu un capac si lasati-o sa se odihneasca timp de un sfert de ora inainte de a o servi.

Ciorba de miel cu tarhon si smantana pentru Paste se serveste calda cu ardei iute sau pur si simplu, in functie de preferintele dumneavoastra. Ciorba are un rol important in cadrul mesei, ea pregatind tubul digestiv pentru preparatele putin mai greu de digerat ce vor urma. Invitatii vor aprecia intr-un mod deosebit acest preparat si vor fi extrem de incantati.

Va dorim pofta buna!