Paltonul este un element important al garderobei, indiferent de varsta. Dar pentru copii, este important sa se gaseasca un echilibru intre produsul de calitate si raportul calitate-pret.

Alege un model in functie de varsta

Desi majoritatea modelelor de paltoane si jachete de puf de pe Exa Kids sunt potrivite varstei copiilor, este important sa anticipezi bine pentru ca produsul sa se potriveasca cat mai mult timp copilului tau. Sub o anumita varsta, va trebui sa schimbi modelul in fiecare an, dar anumite sfaturi pot ajuta copilul sa pastreze aceeasi haina un sezon intreg.

Daca esti in cautarea unui  palton  pentru un baietel  sau pentru o fetita, trebuie sa tii cont de varsta lui cand incepe sa o poarte deoarece bebelusul creste mai mult in primii doi ani de viata decat in restul adolescentei. Pentru un bebelus, de preferinta ia marimea de mai sus pentru a o pastra cat mai mult timp. Pentru un copil mai mare, poti alege marimea corespunzatoare.

Ce material pentru haina unui copil?

Haina pentru copil este realizata din aceleasi materiale ca modelele pentru adulti, care sunt suficient de eficiente. Majoritatea produselor sunt adesea realizate din poliester, un material sintetic care izoleaza corpul si pastreaza caldura in interiorul hainei. Este, de asemenea, un material mai accesibil decat alte produse destinate copiilor.

Daca esti in cautarea unui  palton pentru baieti  sau fetite care sa iti tina de cald, poti apela la produse din puf de rata sau de gasca. Puful este un material care te tine deosebit de cald si aceste modele sunt potrivite pentru temperaturi foarte scazute. 

Pielea poate fi, de asemenea, o alternativa buna, dar de preferinta alege pielea nubuc, care este mai moale decat pielea. Cu toate acestea, va trebui sa cauti putin mai mult pentru a gasi un astfel de model si alte produse mai putin costisitoare sunt uneori mai potrivite pentru viata de zi cu zi.

Detalii de luat in considerare

Nu toate paltoanele si jachetele pentru copii sunt potrivite in functie de anotimpuri, temperaturi si conditiile meteo. Poi gasi cea mai buna haina de iarna pentru copii, de exemplu, o parka pentru copii cu gluga bine captusita pentru a face fata frigului sau o jacheta de puf.

Anumite detalii trebuie luate in considerare pentru a gasi modelul perfect pentru copilul tau. Ori de cate ori este posibil, alege un model usor de spalat precum cele din poliester. Chiar si produsele care au captuseala din puf sunt din poliester la exterior, chiar daca o trecere la curatatorie va fi mai recomandata pentru a pastra calitatea jachetei sau platonului.

Pentru cei mici, alege mai degraba inchideri cu fermoare decat capse pentru a economisi timp. Alege intotdeauna un model cu gluga. Acest element nu numai ca te protejeaza de ploaie, dar iti tine urechile calde in cazul in care copilul nu are caciula. Tot ce trebuie sa faci este sa gasesti modelul care ti se potriveste cel mai bine in functie de nevoile copilului tau.