Una dintre cele mai bune moduri de a ne cere scuze atunci cand gresim este printr-o scrisoare de a ne cere scuze , apoi va vom arata diferite exemple pentru diferite ocazii.

Fara indoiala, toate relatiile umane sunt complicate si, desi nu este intentia noastra, actiunile noastre pot rani pe cineva la care tinem. In aceste cazuri, este indicat sa vorbiti cu acea persoana si sa va ceri scuze. O modalitate buna de a face acest lucru este printr-o scrisoare de a va cere scuze , pentru ca prin scris aveti mai mult timp pentru a exprima ceea ce doriti cu adevarat sa spuneti .

A scrie o scrisoare este mai usor decat pare. Daca aveti nevoie de inspiratie, aruncati o privire la exemplele de scrisori de scuze de mai jos si incepeti sa lucrati pe cont propriu.

Scrisoare pentru a-mi cere scuze iubitului meu pentru gelozie

Va scriu aceasta scrisoare pentru ca stiu ca inca esti suparat pe mine si as vrea sa-mi cer scuze. Cand am inceput relatia noastra ai spus ca cel mai important lucru este increderea dintre noi si ti-am spus ca ai dreptate. Desi nu mi-ai dat niciodata motive sa nu ma incred in cuvantul tau, astazi te-am dezamagit si m-am lasat purtat de gelozie. Cea mai mare greseala a mea a fost sa nu ma simt gelos. Cea mai mare greseala a mea a fost sa te spun de suspiciunile mele si sa-mi elimin frustrarea pe tine.

Iti este greu sa intelegi ca alte femei vor sa flirteze cu tine, dar nu pentru mine. Esti foarte frumos, amuzant, inteligent si atent. Bineinteles ca le vei atrage atentia! Desigur, asta nu este vina ta: ai ales sa fii cu mine si de-a lungul timpului petrecut impreuna, mi-ai aratat multa dragoste. Tot ce ai facut pentru mine si relatia noastra ar fi trebuit sa fie suficient pentru a ma face sa vad cat de prost am fost sa fiu geloasa.

Acum, nu am de ales decat sa-mi cer scuze si sa-ti spun ca acest lucru nu se va mai intampla. Mi-e clar ca esti fericit cu mine si nu am dreptul sa-ti spun cu cine poti sau nu poti vorbi. Sper ca ma poti ierta.

Te iubesc.

Scrisoare pentru a-i cere scuze prietenei mele

Urasc sa ma lupt cu tine si sa las lucrurile nerezolvate. Stiu ca a fost vina mea ca am plecat asa fara sa-ti dau sansa sa exprimi ceea ce ai simtit. Nu vreau ca atitudinea mea proasta sa te faca sa crezi ca nu te iubesc sau ca nu esti important pentru mine, dimpotriva: esti cel mai important lucru din viata mea si imi este groaza sa te pierd pentru ceva la fel de stupid ca o lupta.

Astazi, atitudinea mea nu a fost cea mai buna si imi dau seama ca meriti cea mai buna versiune a mea pe care ti-o pot oferi. Nu stiu sa va spun cat de rau imi pare: oricat incerc sa gasesc cele mai frumoase cuvinte, nu reusesc.

Aceste ultime luni cu tine au fost spectaculoase si ma simt norocoasa ca am putut sa impartasesc atatea experiente alaturi de o femeie ca tine. Iarta-ma ca am lasat caracterul meu sa ma faca sa uit toate astea. Oricat mi-am dorit, nu ma pot schimba peste noapte, dar iti promit ca voi munci zi de zi pentru a deveni persoana pe care o meriti.

Sper ca prin aceasta scrisoare puteti vedea ca scuzele mele sunt sincere si ca nu vreau sa va fac sa traiti din nou o astfel de situatie. Iarta-ma, iubirea mea.

Te iubesc.

Scrisoare pentru a cere scuze unui prieten

Va scriu sa va spun ca mi-e dor de tine. Stiu ca am gresit si ca am spus multe lucruri pe care nu ar fi trebuit sa le spun. Faptul ca ne luptam nu inseamna ca nu mai vreau sa fiu prietenul tau, dimpotriva: am spus mereu ca vom fi impreuna prin greu.

Nu am mai vorbit de ceva vreme, iar pentru mine fiecare zi care trece si ne despartim este o tortura. Nu mi-as dori ca prietenia pe care am dezvoltat-o ​​de-a lungul anilor sa se termine printr-o cearta. Inteleg ca esti suparat si ca, deocamdata, nu vrei sa auzi de la mine, dar aminteste-ti toate momentele pe care le-am impartit impreuna si intreaba-te daca merita sa arunci prietenia noastra peste bord.

Chiar daca nu ti-am spus, esti unul dintre cei mai importanti oameni din viata mea si cu siguranta nu m-am gandit niciodata sa te ranesc. Iarta-ma ca sunt atat de prost si ca nu m-am gandit la consecintele actiunilor mele. Ma simt foarte rau ca am ajuns intr-o astfel de situatie ca sa-mi dau seama cat de mult imi pasa la tine.

In tot timpul in care ne-am cunoscut, mi-ati oferit sprijinul dumneavoastra neconditionat in diferite moduri, acum va cer o ultima favoare: iarta-ma si lasa-ne sa fim prieteni in continuare.

Scrisoare pentru a-i cere scuze unei foste iubite

A trecut ceva timp de cand ne-am despartit si, desi la momentul respectiv nu stiam cum sa fac fata situatiei, astazi vreau sa-mi cer scuze pentru tot prejudiciul pe care ti l-am facut si pentru felul in care am ajuns. Vreau sa stii ca, in ciuda luptelor si diferentelor noastre, te-am iubit mereu si nu am vrut sa te ranesc niciodata. Mi-ar placea sa pot da timpul inapoi si sa schimb multe lucruri despre atitudinea mea fata de tine, din pacate, nu pot.

Daca as putea fi din nou cu tine, as face lucrurile foarte diferit decat am facut si cu siguranta as pretui mai mult relatia pe care am avut-o impreuna. Ma intristeaza sa cred ca nu am apreciat toate lucrurile pe care le-ai facut pentru mine si pentru relatie. Dupa cum ai spus, o relatie este o slujba pentru doi si nu am reusit sa-mi fac partea.

Nu am vrut niciodata sa te ranesc, iar acum ca imi dau seama de greselile mele, stiu ca nu am fost iubitul pe care il meriti sau persoana la care te asteptai. Nu vreau ca aceasta situatie sa te faca sa uiti ca esti o persoana cu totul speciala si ca meriti sa fii fericit. Chiar daca nu mai suntem impreuna, vreau sa stii ca mereu voi renunta la ce e mai bun si iti voi fi mereu recunoscator ca te-am gasit pe drumul meu.

Te iubesc.

20 de sfaturi pentru a-ti cere scuze

  1. Reflecteaza la ceea ce ai facut. Identificati ce a ranit acea persoana.
  2. Pregateste-te sa-ti ceri scuze. Poti scrie cateva idei despre ceea ce vrei sa-i spui acelei persoane.
  3. Accepta-ti greseala si admite ca ai gresit si cere scuze pentru ea.
  4. Nu te justifica. Cere-ti scuze pentru ranirea pe care i-ai cauzat-o celeilalte persoane.
  5. Nu cauta alti vinovati. Recunoasteti ca greseala a fost a voastra si nu incercati sa raspanditi vina.
  6. Ganditi-va la nevoile si sentimentele celeilalte persoane: reflectati asupra modului in care aceasta persoana a fost ranita si cereti scuze.
  7. Cere scuze sincer. Acum ca ai o idee mai buna despre situatie, cere-ti scuze sincer si fara a folosi un limbaj care nu este al tau.
  8. Gasiti momentul potrivit. Utilizati un mediu linistit in care puteti vorbi calm.  
  9. Cereti scuze in persoana pentru a arata ca situatia este importanta pentru dvs. Evitati sa trimiteti mesaje sau sa efectuati apeluri.
  10. Fa-ti timp pentru a avea o conversatie buna.
  11. Fii deschis la opinia celuilalt. Asculta ce au de spus si incearca sa identifice o modalitate de a remedia situatia.
  12. Arata-ti regretul.
  13. Asuma-ti responsabilitatea pentru actiunile tale.
  14. Fii atent la sentimentele lor.
  15. Fii empatic.
  16. Propune cateva solutii pentru a rezolva problema.
  17. Multumeste-i ca te-a ascultat.
  18. Asteptati cu rabdare ca lucrurile sa revina la ritmul obisnuit.
  19. Tine-te de cuvant.
  20. Nu mai face aceeasi greseala.

Cele mai bune fraze despre iertare

  • Iarta pe oricine te raneste nu pentru ca merita, ci pentru ca nu ar trebui sa porti ura in inima
  • O scuze poate repara aproape orice.
  • Iertarea este o caracteristica a unei persoane puternice.
  • Cand nu poti ierta, nu poti sa iubesti.
  • Iertarea nu iti va schimba trecutul, dar iti va schimba viitorul.
  • A cere iertare nu este suficient. Atitudinea trebuie schimbata si trebuie luata decizia ca acest lucru nu se va mai intampla niciodata.
  • A cere iertare nu inseamna a te umili, este a sti sa recunosti ca am gresit si ca vrem sa ne schimbam.
  • Iertarea nu este ceva ce faci pentru altcineva, este ceva ce faci pentru tine.
  • Cu totii trebuie sa invatam sa iertam pentru ca toti facem greseli.
  • A cere iertare la timp te poate scuti de multa durere in viata ta.
  • Cand iti este greu sa ierti, aminteste-ti ca altcineva te-a iertat.