Nu poti obtine intotdeauna ceea ce iti doresti – si cand tot ce vrei este acel tip care nu va fi niciodata al tau, este o lectie deosebit de greu de invatat. Stii ca afectiunea ta pentru el s-a transformat intr-o obsesie si vrei sa o opresti, dar este mai usor de spus decat de facut.

Iata cum sa incepeti sa renuntati si sa mergeti mai departe:

  1. Concentreaza-te pe defectele lui. Da, are bicepsi extraordinari, dar are si un selfie la sala ca fundal pe propriul telefon. S-ar putea sa-ti trimita mesaje dragute, dar nu stie diferenta dintre „al tau” si „tu esti”. Indragostirea ta pentru acest tip a aparut pentru ca te concentrezi pe toate partile uimitoare despre el si, daca vrei sa o strangi din rasputeri, va trebui sa te concentrezi pe toate lucrurile negative despre el. Odata ce incepi sa realizezi toate dealbreakers pe care le are pe care le ignorai, va fi mult mai usor sa-i spui la revedere.
  2. Du-te fara contact. Stiu, stiu – iti place sa vorbesti cu el, asa ca cum naiba te vei opri? Din pacate, intreruperea contactului cu obiectul afectiunii tale este adesea singura modalitate de a-ti starui obsesia pentru el. Absenta uneori face ca inima sa devina mai indragostita, dar de cele mai multe ori, te face sa realizezi ca aceasta persoana nu a contribuit atat de mult la viata ta, pana la urma.
  3. Elimina toate dovezile despre el din viata ta. Da, chiar si hanoracul acela pe care ti-a imprumutat-o ​​pe care tot „uiti” sa i-o dai inapoi. Nu trebuie sa-l arzi, dar macar sa-l ingropati in dulap pentru o vreme in loc sa il porti prin casa sau sa dormi in el. Daca aveti poze impreuna pe retelele sociale, luati-le jos. Fa tot posibilul sa scapi de tot ce-ti aminteste de el. O sa te doara la inceput, dar iti vei multumi atunci cand nu vei mai petrece ore intregi recitind toate textele pe care ti le-a trimis vreodata.
  4. Gasiti o noua pasiune. Mai usor de spus decat de facut, nu? Dar doar efortul de a cauta pe altcineva care sa-ti ocupe mintea poate fi distractia de care ai nevoie. Uneori, tot ce avem nevoie este sa ne raspandim un pic pasiunea, astfel incat sa nu fie totul concentrat pe o singura persoana. Cu ceva noroc, noua ta indragostita va functiona mult mai bine decat cea de dinainte si, in curand, te vei intreba cum te-ai gandit vreodata ca Tipul ala ar putea fi cel potrivit pentru tine.
  5. Masturbati-va. Se spune ca cel mai bun mod de a trece peste cineva este sa treci sub altcineva, dar cautam aici o solutie sigura si rapida. Eliberarea poate ajuta la eliberarea din acea energie sexuala retinuta care poate contribui la obsesia ta pentru acest tip. Cheia, totusi, este sa nu te gandesti la barbatul in cauza atunci cand te distrezi cu „tu”. In schimb, incearca sa te gandesti la cineva care arata complet diferit. E ca si cum sa-ti antrenezi creierul pentru a fi atras sexual de altcineva.
  6. Iesi si distreaza-te. Cand suntem dezamagiti ca suntem respinsi sau ca ne lipseste pe cineva la care ne pasa, iesirea in public poate fi unul dintre ultimele lucruri pe care vrem sa le facem. Dar este adesea lucrul perfect pentru a-ti indeparta mintea de la obiectul obsesiei tale. A te tavali in propria ta tristete acasa in timp ce iti verifici in mod constant telefonul pentru a vedea daca ti-a trimis un mesaj nu iti face nicio favoare, iar iesirea din casa si petrecerea timpului cu prietenii te poate ajuta sa scapi din acea faza autodistructiva.
  7. Stai departe de lucrurile care iti amintesc de el. Asta inseamna sa NU ascult piesa aceea la radio si sa NU intri in acel restaurant la care lucra. Nu trebuie sa fie un lucru pentru totdeauna – doar suficient de lung pentru a-ti permite mintii sa rupa legatura dintre el si locurile si lucrurile pe care le asociati cu el. Poate ca nu vei putea evita tot ceea ce iti aminteste de el, dar a face un efort rezonabil pentru a nu-ti inconjura viata cu amintiri despre el te va ajuta sa treci peste el mult mai repede.
  8. Concentreaza-te pe propria ta fericire. Suna atat de cliseu, stiu, dar cand dezvolti o fixare fata de o alta persoana, ai tendinta de a-ti investi toata fericirea in el. Buna dispozitie depinde daca i-a „apreciat” sau nu cel mai recent selfie al tau de pe Instagram si te innebunesti intrebandu-te daca motivul pentru care nu a raspuns la mesajul tau este pentru ca se cupleaza cu o alta fata chiar in acel moment. Este greu sa-ti iesi din acea retea de stres, dar iti vei fi mai usor daca faci un efort pentru a-ti face fericirea independenta de el. Du-te sa faci lucruri care iti plac si concentreaza-te pe a te iubi pe tine insuti. Vei fi uimit de cat de usor va fi sa treci peste el odata ce incepi sa te faci prioritatea in locul lui.
  9. Fi onest cu tine insuti. Motivul pentru care nu ti-a cerut sa iesi nu este pentru ca este ocupat; este pentru ca nu vrea sa stea cu tine. El nu petrece timp cu acea fata noua doar pentru a te face gelos; o face pentru ca de fapt ii place de ea. Cu totii ne mintim pe noi insine si venim cu explicatii ridicole cu privire la motivul pentru care lucrurile pur si simplu nu merg cu tipul visurilor noastre, dar daca vreti vreodata sa treceti mai departe de el, trebuie sa va opriti. Stii in inima ta cand scuzele pe care le inventezi pentru el nu sunt adevarate, asa ca in clipa in care incepi sa te convingi ca sunt, da-ti o palma (metaforica) in fata si incepe sa spui adevarul. Uneori, chiar daca doare, inimilor noastre trebuie sa ni se reaminteasca ca creierul nostru este la conducere.