Portalul de statistici a realizat un clasament al francizelor media care genereaza cei mai multi bani. Locul de cinste ii revine Pokemon, care anul acesta si-a sarbatorit cea de-a 25-a aniversare . De cand a aparut pe Gameboy in 1996, succesul sau continua de neoprit.

Nu doar ca are prezenta la televiziune, dar pe micul ecran au fost difuzate peste 1.000 de episoade. Compania-mama Nintendo vinde carti, carti de schimb, imbracaminte, papusi si nenumarate alte produse care continua sa hraneasca gasca care depune ouale de aur. Venitul total estimat este de aproximativ 100 de miliarde de dolari (4 miliarde de euro).

Printre francizele media cu cele mai mari incasari se numara seria de carti pentru copii japoneze Anpanman (44,9 miliarde de dolari, 37,75 miliarde de euro) si Universul cinematografic Marvel (35,3 miliarde de dolari, 29,68 miliarde de euro). Super Mario (34,6 miliarde dolari – 29,09 miliarde euro) si Harry Potter (32,2 miliarde dolari – 27,715 milioane euro) urmaresc aceste pozitii indeaproape.

Pentru estimarea acestor calcule au fost luate in considerare multe aspecte, precum transferurile de drepturi pentru televiziune, vanzarea de jocuri video , produsele care sunt comercializate si biletele de cinema, printre alte aspecte.

In continuare, va aratam francizele cu cele mai mari venituri din lume.

1. Pokemon este pe primul loc in aceasta clasificare, inaintea lui Hello Kitty si Winnie the Pooh.

Filmele sale, serialele sale de televiziune, jocurile sale video, cartile si produsele sale de marketing, printre multe alte activitati, ii fac pe copii si pe adulti fericiti si distrati. Practic toate aceste francize sunt cunoscute in toate partile lumii , cu o piata globala care nu se opreste in crestere. Cu siguranta v-ati bucurat de ele in unele dintre soiurile lor si aveti un obiect inrudit acasa.

2. Hello Kitty , un alt grup japonez, ocupa locul doi in clasament, in fata a patru francize acoperite de gigantul Walt Disney : Winnie the Pooh, Mickey Mouse & Friends, Star Wars si Disney Princess. Toti beneficiaza de lumea Disney, de parcurile sale de distractie si de merchandising cu tot felul de produse.

3.Winnie the Pooh.

Winnie the Pooh, o franciza care apartine lui Walt Disney, se afla pe locul trei printre cele mai valoroase din lume, cu venituri de 80,3 miliarde de dolari (67,5 miliarde de euro).

4.Mickey Mouse si prieteni.

Legat cu ursuletul de plus gasim o alta franciza Walt Disney. Mickey Mouse si prietenii sai au atins si ei o cifra de afaceri de 80,3 miliarde de dolari (67,51 miliarde de euro).

5. Star Wars.

Franciza Razboiul Stelelor, creata in 1977, s-a nascut ca urmare a filmelor lui George Lucas si formeaza un univers complet care include o multitudine de sectoare precum jocuri video, seriale de televiziune, produse de merchandising si parcuri tematice, printre altele. Venitul sau total depaseste 68,7 miliarde de dolari (57,76 miliarde de euro).

6.Printesa Disney.

Printesele Disney, a saptea franciza cu cele mai mari venituri din lume, a generat 46,4 miliarde de dolari (39 miliarde de euro). Cea mai mare parte din aceasta facturare provine din afacerea cu produse de promovare comerciala.

7. Anpanman.

Anpanman este unul dintre cele mai populare anime pentru copiii mici din Japonia. Nippon Television si TMS Entertainment au realizat adaptarea serialului de televiziune . Veniturile sale ajung la 44,9 miliarde de dolari (37,75 miliarde de euro).

8. Marvel Cinematic Universe.

Cel mai tanar din top 8 incepand cu 2008, universul cinematografic al supereroilor Marvel a incasat 35,3 miliarde de dolari.