Mai este timp sa cumperi bilete de avion la un pret bun pentru a calatori de Craciun. Sapte saptamani este timpul in avans cu care ar trebui sa cumparati biletele pentru ca acestea sa fie mai ieftine, pentru ca de atunci pretul creste progresiv. Desi pretul depinde si de destinatie si chiar de ziua in care sunt achizitionate. Acestia sunt factorii de care trebuie sa tineti cont pentru a cumpara cel mai ieftin bilet de avion.

Desi nu exista un adevar absolut, exista diferite studii care recomanda cumpararea biletelor in avans pentru a calatori cu 7 saptamani inainte de data calatoriei , in timp ce alte cercetari indica faptul ca cu 2 sau 3 saptamani inainte ca preturile zborurilor sa inceapa sa creasca , pentru ca atunci incep calatorii de afaceri. facandu-si rezervele.

Intre ambele perioade, preturile se modifica in functie de vanzari , asa ca expertii recomanda ca atunci cand vedeti o oferta sa o cumparati fara sa va asteptati sa fie mai scazuta in zilele urmatoare. Modul in care sunt configurate preturile biletelor, este posibil ca acest tarif sa se epuizeze rapid.

Evitati datele cheie

Cand vine vorba de planificarea calatoriei de Craciun , evitati cele mai semnificative date . 24, 25 si 31 decembrie  si 1 si 6 ianuarie sunt datele in care preturile ating varful din cauza cererii in exces. Este mai bine sa anticipati data plecarii pana pe 15 si sa amanati intoarcerea pana dupa vacanta celor trei Regi pentru a evita cele mai scumpe preturi.

Daca ai flexibilitate in a alege data, poti folosi motoarele de cautare care arata pretul biletelor in fiecare zi a lunii pentru a-l alege pe cel mai ieftin. Cand nu ai de ales decat sa zbori in zilele cheie, o modalitate de a cumpara cele mai ieftine bilete este sa programezi alerte de pret in aceleasi motoare de cautare care sa te informeze despre modificarile care pot aparea in preturi daca biletele nu se vand.  

Calatoriti direct sau cu opriri

La zborurile pe distante lungi este posibil sa gasiti avantaje de pret daca faceti o escala . In acest caz, trebuie sa va asigurati ca cantarul este cat mai scurt posibil, astfel incat calatoria sa nu fie excesiv de lunga. Gasirea unui pret bun necesita cautarea multor zboruri in motoarele de cautare pentru a gasi cea mai potrivita combinatie in ceea ce priveste durata si pretul.

Presupusul avantaj de a calatori mai ieftin cu escale , insa, nu mai este la fel de eficient din cauza aparitiei companiilor low cost care fac calatorii directe la preturi mai competitive. Cea mai buna recomandare este sa faci o cautare comparativa intre oferta de zboruri directe si zboruri cu escala inainte de a lua decizia, deoarece exista destinatii care sunt tot mai ieftine cu escale.

Duminica, cea mai buna zi pentru a cumpara biletul

Duminica a devenit cea mai buna zi pentru a cumpara bilete de avion la cel mai mic pret. Acest lucru a fost evidentiat de o analiza efectuata de Expedia dupa analizarea zborurilor efectuate anul trecut. In calatoriile in Europa, economiile pentru cumpararea biletului intr-o duminica pot ajunge pana la 30% , in timp ce cea mai proasta zi este vineri, deoarece atunci oamenii de afaceri cumpara bilete.

In ultima instanta, puteti astepta pana in ultimul moment pentru a cumpara biletul , deoarece este posibil sa existe o reducere a pretului daca compania nu a reusit sa vanda toate locurile din avion. Dar acesta este un pariu riscant pentru ca cel mai comun lucru este ca pretul biletelor a crescut , avand in vedere cererea mare pentru sarbatorile de Craciun.