Pentru multi, a deveni blogger a devenit acum o cale de cariera complet identificabila. Dar pentru Amra si Elma Beganovici, surorile si doamna sefa din spatele a doua branduri importante de bloguri — Club Fashionista si Amra si Elma — nu a fost deloc acesta planul . Amra, 32 de ani, lucra ca economist pentru diferite proiecte bancare, iar Elma, 31 de ani, era pe cale sa devina un avocat super de succes. Dar, in timp ce amandoi numesc orasul New York acasa, au trait peste tot in lume: de la Paris, Londra si Madrid, pana la Washington DC, Miami si chiar Heidelberg.

Acest lucru, impreuna cu dragostea lor pentru moda si fotografii, i-a facut sa inceapa ca bloggeri – si totul parea sa fie un bulgare de zapada de acolo. Acum, cei doi isi conduc propria afacere, cu 10 angajati. Am primit informatii despre ascensiunea lor in topul afacerii blogging-ului, cum isi creeaza aspectul si ce face lista lor. 

Cum ai intrat in afacerea blogging-ului?

Amra Beganovich: Schimbam  cateva sfaturi de frumusete cu prietena mea din Suedia si mi-am dat seama ca amandoi aveam niste trucuri grozave pe care le-am invatat de-a lungul anilor. Am convenit ca ar fi valoros daca am putea impartasi acest lucru unui public mai larg. Intr-o seara, m-am asezat si am creat propriul meu blog simplu. Imi amintesc ca nu am dormit in acea seara incercand sa par prezentabil si am ajuns sa scriu prima mea postare.

Elma Beganovici:   Eram in mijlocul finalizarii LLM la Georgetown Law cand sora mea m-a abordat cu ideea de a avea propriul nostru blog. Intotdeauna mi-a placut sa fac fotografii cu cele mai recente moda, peisaje frumoase si arhitectura – si, desigur, sa documentez escapadele mele in jurul lumii. Asa ca site-ul nostru chiar a inceput sa prinda contur. 

 Deci de acolo, ce s-a intamplat? Cum s-a transformat dintr-un accident intr-o cariera in toata regula? 

EB:  Am inceput sa primim o cantitate enorma de trafic, iar apoi marcile au observat si au inceput sa se apropie de noi. Mi-am dat seama atunci ca asta se poate transforma foarte bine intr-o afacere. 

AB:  In 3 luni scurte, am ajuns la 150.000 de vizitatori unici lunari. Pe masura ce am crescut in dimensiune, ne-am dat seama ca era un loc de munca cu norma intreaga. In decurs de un an, ne-am parasit locurile de munca de economist si avocat pentru a lucra cu norma intreaga. 

EB:  A fost o perioada foarte interesanta pentru ca canalele de social media luau contur. Ne-am dat seama ca a existat o miscare uriasa de a apela la influenti digitali care au reusit sa atraga un public regional si chiar global. 

AB:  Avansati rapid aproape 3 ani mai tarziu, suntem bloggeri, dezvoltatori si fondatori cu norma intreaga a unei companii de 10 persoane. 

 Cum este o zi obisnuita?

AB:  Nu exista zile obisnuite! In timpul Saptamanii modei, zilele noastre participa in principal la spectacole si documentam tendintele pentru publicul nostru. In alte zile, calatorim pentru proiecte sau intalniri. 

EB:  Fiecare zi este un fel de roller coaster si nu stiu niciodata ce imi va fi aruncat in cale. Petrec mult timp gandindu-ma la ce urmeaza in spatiul digital, iar apoi exista intotdeauna sarcinile banale cu conducerea unei companii: raspunsul la e-mailuri, elaborarea de strategii cu echipa noastra si conceptualizarea sedintelor foto. 

Sa vorbim despre sedintele tale foto! Au facut atat de frumos si sunt o parte atat  de importanta a blogului  si a prezentei tale pe Instagram. Cat dureaza o fotografie si cum decizi ce sa porti?

AB:  La inceput, ne-a luat mult timp sa finalizam o singura fotografie, dar acum suntem destul de priceputi – deseori filmam mai multe look-uri intr-o singura zi. Tinutele mele se bazeaza pe starea mea de spirit. Acum ca a sosit primavara, starea mea de spirit este mult mai animata. Scopul nostru este sa purtam piese care, in cele din urma, ne fac sa ne simtim grozavi. 

„Am invatat rapid ca mai multe fotografii pot fi realizate intr-o singura zi facand lucruri nebunesti, cum ar fi schimbarea in mijlocul Central Park sau traversand orasul cu Uber pentru a surprinde apusul de soare.”

EB:  Am invatat rapid ca mai multe fotografii pot fi realizate intr-o singura zi facand lucruri nebunesti, cum ar fi schimbarea in mijlocul Central Park sau ubering-ul prin oras pentru a surprinde apusul de sub Podul Brooklyn. Majoritatea oamenilor nu realizeaza ca a pune o privire impreuna si a gasi locatia potrivita pentru a crea o stare de spirit necesita  multa  creativitate si timp. De asemenea, am ajutor din partea echipei mele minunate in crearea look-urilor. 

Cum difera simturile tale personale ale stilului?

AB:  Sunt mai mult o boem; Intotdeauna gravit catre piese usoare si atemporale. Imi place sa ma simt putin ratacit. O camasa de iubit, o jacheta moto uzata, adidasi, aviatori si palarii sunt elementele de baza ale mele. 

EB:  Sunt un mare fan al glamour-ului anilor ’50, precum look-urile din Old Hollywood ale lui Audrey Hepburn si Grace Kelly. Incerc sa incorporez aceasta senzatie cu piese moderne, cum ar fi denim rupt si chiar adidasi albi. Dar feminitatea, gratia si siluetele frumoase ale anilor ’50 sunt o mare inspiratie. 

 Cine te inspira?

AB:  Sunt inspirata de toate doamnele minunate pe care am avut privilegiul sa le cunosc pe Instagram. Sunt femei de zi cu zi care sunt puternice, creative si amabile. Imi trag inspiratia zilnica din citirea postarilor lor si din schimbul de mesaje cu ei. Simt ca fac parte din aceasta comunitate – blogul nostru nu este un instrument de comunicare unidirectionala. De asemenea, sunt atat de inspirata de femeile lideri si de „sefii de fete”. 

„Simt ca fac parte din aceasta comunitate – blogul nostru nu este un instrument de comunicare unidirectionala.”

EB:  Cel mai mult sunt inspirat de oamenii care au indurat greutati si au depasit obstacolele. Acesti eroi ma uimesc – acolo unde toata lumea a vazut soarta, ei au vazut oportunitati. 

 Cum iti folosesti platforma pentru a imputernici femeile?

AB:  Incerc sa ofer sfaturi sau sfaturi care m-au ajutat. Imi ascult cititorii si adeptii si incerc sa acopar subiecte pentru care isi exprima interesul. Partea mea preferata a bloggingului este abilitatea de a-mi da vocea celor care nu o au, de a sprijini alte femei si de a arunca lumina asupra problemelor. care ne afecteaza pe toti. 

EB:  Scopul meu este sa ofer femeilor inspiratie zilnica pentru a fi cele mai bune versiuni ale lor. Imi dau seama ca nu avem o cantitate infinita de resurse, dar sper ca continutul meu le poate inspira pe femei sa calatoreasca in destinatii uimitoare, sa gateasca mancaruri pe care nu s-au gandit ca le-ar putea, sau sa le zguduie din nou chokerele pe care probabil le-au purtat in clasa a VI-a.

Care este cel mai bun sfat pe care l-ai primit vreodata? 

AB:  A munci mai bine nu inseamna neaparat sa muncesti mai mult sau mai mult. Inseamna doar sa-ti faci mai mult timp avand grija de tine, sa fii mai fericit, gandindu-te la modalitati de a te imbunatati, de a stabili strategii si de a executa cu usurinta. 

EB:  Nu stiu daca asta conteaza ca un sfat, dar exista un citat de Robert Frost care spune: „In trei cuvinte pot rezuma tot ce stiu despre viata: continua.” 

Care sunt trei cuvinte pe care le-ai folosi pentru a o descrie pe sora ta?

AB:  Elma este o clasica, o razboinica si o optimista. 

EB:  Amra este un spirit liber, un artist si o fata sefa. 

Care sunt elementele tale de frumusete esentiale?

AB:  Crema pentru ochi, demachiant hidratant si o crema hidratanta de noapte, protectie solara, balsam de buze, corector, pete de buze si un creion pentru sprancene.

EB:  Ulei de argan pentru par si piele si un ruj mat de culoare maro, rosu sau roz moale. 

Si ce este pe lista ta?

AB:  Mergeti cu caiacul sau mergeti cu bicicleta in Marele Canion, vizitati Transilvania si ajutati la construirea unei navete spatiale care ar duce omenirea pe Marte. 

EB:  Calatoriti in Insulele Galapagos, calatoriti dincolo de Pamant si pentru a lasa o mostenire in urma.