Aceasta lista cu cele mai frumoase orase din Turcia va va ajuta sa va pregatiti calatoria catre una dintre cele mai incredibile destinatii din lume, nu numai cunoscand cele mai frumoase locuri naturale ale sale, ci si cele mai importante orase ale sale.

Atat de frumos incat cei care ii viziteaza se indragostesc de moscheile lor, de arhitectura lor variata datorita numeroaselor civilizatii care le-au locuit, asa ca suntem siguri ca atunci cand o vei cunoaste pe prima vei dori sa le cunosti in continuare pe toate celelalte.

Pe langa orasele sale, Turcia este cunoscuta pentru gastronomia sa bogata, Kebab si Baklava sunt o necesitate, apele cristaline, ruinele imperiilor antice, zborurile cu baloanele, numeroasele fatete ale Turciei sunt ceea ce o fac atat de unica.

1.Ankara

Ankara este capitala Turciei, chiar daca multi cred ca este Istanbul. Aici se afla Parlamentul Turciei, alte institutii guvernamentale si organisme diplomatice straine. Este adevarat ca nu are multe atractii turistice ca si alte orase turcesti si multi vin aici trecand prin ea fiindca este in mijlocul tarii. Citeste mai multe despre capitala Turciei.

Nu noi suntem cei care spunem daca ar trebui sa vizitezi un oras sau nu, deoarece credem ca ar trebui sa-l vezi si sa tragi propriile concluzii. Daca va putem oferi punctul nostru de vedere si va spunem ca este un oras mai dedicat problemelor administrative si guvernamentale.

La fel, daca dintr-un motiv oarecare vizitati orasul, nu trebuie sa ratati mausoleul Ataturk.

2. Istanbul

Istanbul este singurul oras din lume situat intre doua continente, unde modernul coexista cu anticul intr-un mod perfect si unul dintre cele mai importante orase din Turcia .

Multe au fost civilizatiile care au disputat acest teritoriu, care a lasat o mostenire arhitecturala incredibila. Printre locurile pe care nu trebuie sa le ratezi sa le vizitezi se numara Moscheea Albastra, Hagia Sofia, din nou transformata in Moschee, Marele Bazar, Bazarul Mirodeniilor si marea bulevarda Istiklal.

In timpul apusului va recomandam sa urcati la Turnul Galata  pentru a obtine una dintre cele mai bune privelisti ale Istanbulului. Turnul se afla pe lista noastra de lucruri esentiale de vazut in Istanbul in 3 zile. 

3. Pamukkale, unul dintre orasele esentiale din Turkiye

Pamukkale este unul dintre orasele din Turcia de vizitat, care este esential, si nu din cauza orasului in sine, ci din cauza travertinurilor sale. Aici se afla binecunoscutul „Castel de bumbac” marea atractie care atrage mii de turisti in fiecare an.

Desi merita vizitat intr-una sau doua zile, este o atractie turistica care nu poate fi ratata in calatoria dumneavoastra in Turcia. La prima vedere arata ca un munte mare de zapada sau ca un mare plat de sare. Pe masura ce intri in contact, vei observa ca suprafata este destul de rece si poroasa. Nu trebuie sa va faceti griji deoarece exista canale si terase cu izvoare termale la o temperatura super placuta.

4. Smirna

Un alt oras important al Turciei este Izmir, fiind al treilea ca marime din tara. Izmir, asa cum este cunoscut in turca, este un oras modern fondat de insusi Alexandru cel Mare. Multi oameni vin in oras pentru a vedea Efesul sau ca baza pentru a continua spre Pamukkale.

Printre locurile de vazut in Izmir, nu puteti rata Turnul cu Ceas, Agora si Efesul din imprejurimi, precum si casa Fecioarei Maria.

Deoarece este scaldat de apele Marii Egee, are un litoral frumos si va puteti bucura de niste plaje foarte frumoase in imprejurimi.

5. Goreme, unul dintre cele mai frumoase orase din Turcia

Cu totii, la un moment dat in viata noastra, am vazut carti postale cu baloane cu aer cald zburand in Cappadocia. Este o regiune formata din mai multe orase turcesti, printre care se remarca Goreme, ideala pentru a vedea baloanele sau a zbura in ele.

Dar nu doar zborul cu balonul este atractia sa, aici vei gasi Muzeul in aer liber, care este un complex format din zeci de manastiri sapate in stanci.

6. Insulele Printilor

Insulele Printilor au fost o adevarata descoperire in calatoria noastra in Turkiye. Pe Marea Marmara se afla acest arhipelag format din 9 insule. Aici, in perioada bizantina, printii si aristocratii au plecat in exil si de aici si-a luat numele.

De-a lungul timpului insulele au devenit la moda, asa ca aristocratia a construit palate si vile din lemn care pot fi vazute astazi.

Exista doar 4 insule locuite printre care gasim Buyukada, Heybeliada, Burgazada si Kinaliada, fiind unul dintre cele mai frumoase orase de vizitat din Turcia , scapand de agitatia Istanbulului.

7. Antalya

Continuand cu aceasta lista de orase din Turkiye ajungem la Antalya. Situat in sud-vestul tarii pe malul Marii Mediterane.

Insusi Ataturk a sustinut ca Antalya este cel mai frumos loc din lume. Poate ca a exagerat putin sau nu, dar adevarul este ca are multe atractii si merita vizitat.

Cu o clima calda, numara printre punctele sale turistice ca trebuie sa vizitam Poarta lui Hadrian, Turnul cu Ceas, Marina si Caco-ul sau istoric. Plimbarea pe strazile sale colorate este unul dintre cele mai bune lucruri de facut in oras.

8. Kayseri

Kayseri este situat in regiunea Cappadocia, la doar 70 km de Goreme. Marele simbol al orasului este Muntele Erciyes, motiv pentru care multi turisti vin in oras pentru a schia pe el.

Este printre cele mai vechi orase din Turcia si din lume, in care au locuit multe civilizatii. Are situri istorice si culturale remarcabile si printre locurile de vazut in Kayseri gasim Castelul, situat in inima orasului, Domul Doner, Moscheea Kursunlu si Complexul Hunat Hatun printre multe alte situri.

Kayseri a fost casa multor triburi turcice diferite si rezultatul a fost propria sa cultura culinara, asa ca nu uitati sa incercati manti.

9. Bursa

Bursa se afla la doar 150 km de Istanbul, asa ca daca aveti cateva zile pentru a cunoaste Turcia, va recomand sa mergeti in acest oras.

Este un oras cu multa istorie, unde ponderea religiei si a traditiei este foarte remarcabila. Veti observa diferenta imediat ce veti ajunge, ca nu mai este un oras la fel de europenizat precum Istanbulul.

A fost prima capitala a Imperiului Roman pentru care prezinta distinctia de Patrimoniu Mondial. Prin urmare, daca esti iubitor de istorie, acest oras turcesc nu te va dezamagi.

Bursa este plina de moschei, iar religia are o pondere foarte importanta in viata de zi cu zi a locuitorilor sai. Printre cele mai importante pe care ar trebui sa le vizitati se numara Marea Moschee din Bursa si Moscheea Verde.