Acest brand de lux, fondat in 1921 la Florenta, a intrat in lumea parfumeriei in 1974 cu parfumul sau pentru femei Gucci No. 1 , urmat doi ani mai tarziu cu primul sau parfum pentru barbati Gucci Pour Homme.

Gucci este sinonim cu eleganta, clasa si bunul gust , iar clientela sa s-a caracterizat intotdeauna prin a fi un public exigent si orientat spre satisfacerea nevoilor acestora cu articole de bun gust si de inalta calitate.

De atunci si pana astazi, succesul sau este incontestabil , bucurandu-se de o mare acceptare si soliditate pe piata, datorita formulelor sale magistrale indraznete si utilizarii ingredientelor de cea mai buna calitate, care ofera o fixare excelenta pe piele si arome imbatabile.

Deoarece stim ca si tu esti un domn care indeplineste aceste atribute, ti-am adus o selectie cu Cele 17 cele mai bune parfumuri Gucci pentru barbati , poate aici vei gasi acel parfum care va deveni inseparabil pentru tine.

1. Gucci Guilty Eau Pour Homme de la Gucci

Acest parfum delicios a fost lansat pe piata in 2015 si apartine familiei olfactive Lemnos-Aromatice , te va invalui in senzatia de revigorare oferita de elementele citrice, in compania altor elemente pudrate, lemnoase, moscate si florale.

Notele sale de varf se deschid cu deliciul de lamaie si bergamota, lasand astfel loc unei inimi mai subtile de radacina de stanjenel, fructe de zapada si floare de portocal; In cele din urma, fundalul sau clasic de patchouli capata mai mult corp in prezenta moscului seducator, rezultand o rotunjime si o netezime care devin dependenta.

Silajul sau trece de la moale la moderat, in timp ce longevitatea sa pe piele este prelungita , fiind astfel o alternativa extrem de versatila pe care o poti purta in fiecare zi pe tot parcursul anului. Cel mai potrivit moment pentru a-l purta este ziua, dezvoltandu-se foarte bine la primele ore ale diminetii si in spatii inchise precum birouri; totusi, poti lua in calcul sa o porti si pe timpul noptii, in acele intalniri romantice in care te expui unui contact mai apropiat.

Are un caracter atemporal, care faciliteaza folosirea lui de catre domnii de o gama larga de varsta, desi tinta sa cea mai de succes sunt barbatii cu varsta cuprinsa intre 30 de ani, activi si cu un stil de viata urban trend.


2. Gucci by Gucci Pour Homme de Gucci

Atragator, seducator si misterios , acesta este barbatul care poarta acest parfum indraznet care a fost lansat in 2008 in cadrul familiei olfactive Woody-Cyprus. Imaginea sa de sticla de sticla afumata si capac circular argintiu reflecta in mare masura elixirul sau delicios, care reuseste sa transmita senzatii intense printr-un acord afumat, lemnos, aromat, pudrat si balsamic.

Notele sale de bergamota, chiparos si violeta se deschid cu prospetime si personalitate deosebita. La fel, la atingerea inimii sale, se percepe o mare armonie, care se realizeaza prin ingrediente opuse precum tutunul si iasomia; apoi, trecem la un fundal destul de intens, dar nu neaparat robust, de paciuli, tamaie, chihlimbar, rasina de elemi si piele care ii confera un temperament extrem de senzual.

Pentru a imbunatati pariul, trezirea sa tinde spre intim, asa ca nu te vei simti inecat inaintea compozitiei sale intense ; de asemenea, longevitatea sa va fi fixata pe piele pentru ore lungi , meritand astfel investitia fiecarui ban din pretul sau. Utilizarea lui este recomandata atat ziua, cat si noaptea, in orice anotimp al anului, desi trebuie avut in vedere ca la primele ore ale diminetii si vara ar putea fi putin coplesitor. Se adreseaza domnilor clasici si eleganti cu varsta peste 25 de ani.


3. Gucci Guilty Absolute de Gucci

Acest parfum a fost lansat pe piata in primele luni ale anului 2017 si apartine familiei olfactive Oriental – Lemnoase , te va pune in centrul atentiei datorita combinatiei indraznete a acordului sau intre proprietatile lemnului si elementele, aromatice, pamantene. si animale.

Productia sa este intensa si captivanta, constand intr-o nota prelungita de piele care te captiveaza de la inceput. Urmatoarea sa faza este putin mai nobila, dar mentine acea atingere clasica datorita ingredientelor precum paciuli si chiparos. In sfarsit, toata soliditatea vetiverului si a altor note lemnoase inchid cercul olfactiv cu o mare rotunjime.

Silajul sau este voluptuos si durabilitatea pe piele este imbatabila . Este o alternativa excelenta de purtat atat ziua cat si noaptea, in climatele racoroase de toamna si iarna. Se adreseaza barbatilor de varsta mijlocie cu gust sofisticat, domnilor cu C mare.


4. Gucci Oud de la Gucci

Lansat pe piata in 2014 , acest parfum luxos te va invalui in lux si confort. Apartine familiei olfactive Oriental-Lemnoase si are o coarda care scoate in evidenta lemnul scump de Oud in compania altor componente dulci, calde, condimentate, fructate si florale.

Sticla sa intunecata si patrata ne trimite la un trunchi impunator in care este ascuns pretuitul sau elixir, care consta din note de varf de para, sofran si zmeura; note de inima de trandafir de Damaschin din Bulgaria si floare de portocal, si un fundal imbatabil de paciuli, mosc, chihlimbar si lemnul stelar de Oud.

Silajul sau este greu si longevitatea nu va va lasa ore lungi . Este o alternativa excelenta pentru noptile reci ale anului, cum ar fi toamna si iarna, desi se poate inmuia si in timpul zilei, in functie de pH-ul tau. Functioneaza bine mai ales la ocazii speciale si pranzuri de afaceri in care trebuie sa iti impuni prezenta. Se adreseaza domnilor adulti si maturi, sofisticati si eleganti.


5. Realizat pe masura de Gucci

A fost lansat pe piata in 2013 , in familia olfactiva orientala condimentata. Acest parfum barbatesc te va face sa vibrezi cu coarda sa splendida de condimente proaspete si cu tusele aromatice, florale, dulci, ambra si citrice.

Notele sale de varf sunt usoare datorita unei lavande delicioase care predomina impreuna cu bergamota de Calabria si floarea de portocal tunisiana, capata si acea atingere usor picanta pe care o ofera anasonul. Ajunsi in inima sa, percepem aceeasi structura impartita intre elemente proaspete precum nufarul, prunele si boabele de ienupar si condimente precum scortisoara si nucsoara. In cele din urma, notele de baza de labdanum si paciuli capata o dimensiune mai grea prin intensitatea pielii si a chihlimbarului.

Atat traseul, cat si longevitatea sunt moderate , ceea ce se dovedeste a fi un mare avantaj pentru acei domni care isi doresc arome indraznete, dar nu vor sa se simta inecati in parfum. Este foarte versatil, fiind ideal pentru utilizare de zi si de noapte pe tot parcursul anului, desi in climate extreme poate fi afectat.


6. Gucci by Gucci Sport by Gucci

Tropical si lipsit de griji , Gucci by Gucci Sport este un parfum care a fost lansat pe piata in 2010 si apartine familiei olfactive Lemnoase-Aromatice pentru barbati. Are acorduri fermecatoare in care se imbina mirosurile delicioase de lemnoase, aromatice, citrice, elemente fructate si condimente proaspete.

Vine in aceeasi sticla cu capac rotund argintiu ca predecesorul sau, doar in acest caz sticla sa transparenta iti permite sa vezi continutul ei verde. Este alcatuit din note de varf de chiparos, mandarina si grapefruit, care se amesteca cu inima sa exotica de smochine, boabe de ienupar si cardamom. In cele din urma, cu un fundal de mosc ambreta, paciuli si vetiver, cercul olfactiv este inchis cu un anumit grad de personalitate care nu ajunge la robustete.

Atat traseul, cat si longevitatea sunt moderate , fiind un parfum ideal pentru climatele calde ale anului precum vara si primavara. Se va comporta foarte bine ziua, in iesiri informale si spatii deschise, desi nu este complet de unica folosinta pentru noapte, iesiri romantice si birou. Se adreseaza domnilor cu un temperament lejer si proaspat, si de o gama larga de varsta, patrunzand foarte bine intre cei mai tineri si cei maturi.  


7. Gucci Guilty Black de la Gucci

Lejer, revigorant si in acelasi timp indraznet si seducator . Aceasta creatie a familiei olfactive Aromatic Fougere, care a fost lansata in 2013, va va invalui intr-un minunat acord aromat, verde, floral, proaspat condimentat si lemnos si va va garanta ca veti fi irezistibil la primul miros.

Notele sale de varf sunt proaspete si relaxate, senzatii obtinute prin folosirea coriandrului verde si a minunatelor proprietati ale lavandei. Apoi, intrand in inima sa, beneficiile nobile ale notelor verzi si florilor albe precum neroli si floare de portocal scalda parfumul cu atingeri subtile, dar puternice. Toate acestea, combinate cu un fundal de paciuli si cedru, rezulta intr-un parfum care, desi nu are elemente intense, reuseste sa umple intregul spectru olfactiv cu o senzualitate foarte naturala.

Atat silajul, cat si longevitatea sunt moderate , fiind o alternativa excelenta de luat in orice ocazie, moment al zilei si moment al anului. La fel, se comporta foarte bine in diverse medii, fiind usor suportabil de la primele ore ale zilei la birou, pana la o intalnire romantica noaptea. Se adreseaza domnilor cu o gama larga de varsta si spirit aventuros, care se potrivesc foarte bine cu cei mai tineri.


8. Gucci Pour Homme II de la Gucci

Exista momente in care partile secundare sunt valabile , asa cum demonstreaza acest parfum delicios care a fost lansat in 2007 si apartine familiei olfactive Lemnoase-Picante. Acordurile sale delicioase verzi, ozonice, cu note picante si intense, surprind splendid toata esenta a ceea ce este un barbat Gucci.

Notele sale de varf de frunze de violeta si bergamota dau la o inima calda si picanta de scortisoara, ceai si ardei gras. In cele din urma, ne poarta intr-un fundal in care frunzele impunatoare de tutun se amesteca cu moscul animal, maslinul si smirna mistica.

Cu un silaj moderat si longevitate , este o alternativa excelenta de purtat pe tot parcursul anului, atat ziua, cat si noaptea (desi cu siguranta ar putea fi inghetata iarna). Se adapteaza la o mare varietate de medii, fiind destul de portabil in medii de lucru, informale si romantice. Se adreseaza unui public barbatesc, natural si cu siguranta fermecator.


9. Gucci Envy for Men

Un parfum captivant care te va face invidia tuturor . A fost lansat pe piata in 1998, in familia olfactiva Oriental-Woody. Se caracterizeaza prin faptul ca are niste acorduri principale lemnoase, balsamice, aromatice si condimentate care te cufunda intr-o senzatie pe care, fara indoiala, vei dori sa revina la recurenta.

Compozitia sa este complexa, constand din note de varf de mahon, lavanda, mandarina si condimente precum piper, ghimbir si cardamom. Astfel, se da loc unei inimi in care florile clasice ale parfumeriei, precum garoafa, trandafirul si iasomia, se unesc cu proprietatile naturale si solide ale lemnului de santal si cedru. Pentru a culmina cu o inflorire, este prezentat un fundal intens care ii confera fermitate si profunzime prin piele, tutun, chihlimbar si mosc, dar care capata un nou sens alaturi de tamaie, paciuli si vanilie delicioasa.

Cu un silaj moderat si longevitate destul de prelungita pe piele , este o alternativa imbatabila de purtat in climate reci si temperate, atat ziua, cat si noaptea. Se adreseaza domnilor adulti (de preferinta peste 35 de ani) si este potrivit pentru diverse circumstante precum iesiri de afaceri si ocazii speciale, desi se recomanda utilizarea cu prudenta in spatii inchise precum biroul.


10. Oud intens de la Gucci

Pentru iubitorii de elita si mirosul rafinat al lemnului de Oud , acest parfum este prezentat in 2016, care apartine familiei olfactive orientale unisex. Acordul sau combina deliciile lemnoase cu atingerile balsamice si fumurii care il fac complet irezistibil.

Compozitia sa este monolitica, motiv pentru care mirosul sau nu va varia pe toata durata sa . Se compune din note lemnoase delicioase, printre care se remarca lemnul stelar de Oud, in compania acelei atingeri mistice pe care doar tamaia conventionala si tamaia o pot oferi, si atingeri animalice de chihlimbar si piele.

Silajul sau este greu si longevitatea sa pe piele este foarte durabila , fiind astfel o alternativa excelenta pentru noapte si zilele reci din anotimpuri precum toamna si iarna. Se adreseaza persoanelor cu gust clasic si elegant, dar care se bucura si de mirosuri nu foarte complicate. Se potriveste bine cu o gama larga de audiente de varsta, desi ar putea fi putin formal pentru publicul mai tanar.


11. Gucci Guilty Pour Homme Platinum de la Gucci

Lansat pe piata in 2016, acest parfum spectaculos ce apartine familiei olfactive aromate Woody iti va oferi o senzatie senina care te va face sa te simti relaxat si in acelasi timp clasic si elegant, cu siguranta cel mai bun din ambele lumi.

Acordul sau imbina foarte bine elementele aromatice cu citrice si flori albe, condimentandu-le in acelasi timp cu note dulci si calde condimentate. Este alcatuit din note de varf de lamaie si lavanda care se deschid cu prospetime si echilibru. Apoi, o inima alba de floare de portocal mentine acel sentiment natural si necomplicat. In cele din urma, un fundal de cedru si paciuli adauga un anumit caracter care nu este puternic, dar face prezenta.

Silajul sau are o proiectie buna, in timp ce longevitatea sa nu va va lasa mult timp. Este o optiune excelenta ca parfum pentru uz zilnic, deoarece este foarte versatil, incadrandu-se in mediile de zi si noapte, informale si formale si in cele patru anotimpuri ale anului, desi poate in timpul iernii poate fi putin usor. Tinta sa este larga, fiind purtata cu usurinta de cei mai tineri domni cat si de cei maturi.


12. Gucci Pour Homme (2003) de Gucci

Acest parfum este reformularea predecesorului sau din 1976 , a fost lansat pe piata in 2003 si apartine familiei olfactive Woody-Spicy. In acordul sau, lemnele si condimentele delicioase sunt combinate cu ingrediente balsamice, afumate si aromate, fiind o combinatie ingrijita in tendinte, dar deloc plata.

Notele sale de varf deschid parfumul cu acea senzatie proaspata si revigoranta care se obtine din ingrediente precum ghimbir, lavanda, petitgrain, busuioc, papirus egiptean, artemisia si citrice precum bergamota si lamaia. Intre timp, inima sa este o conjunctie intre deliciosul piper roz, flori (garoafa, iasomie, muscate si radacina de iris) si lemn si muschi (paciuli, lemn de santal si cedru). Se incheie cu un fundal care marcheaza o mare prezenta prin piele, chihlimbar, mosc, tamaie, vetiver, salvie si vanilie.

Cu o longevitate mare pe piele si un silaj moderat , este o alternativa excelenta pentru a fi folosita in anotimpurile reci ale anului precum toamna si iarna, atat ziua cat si noaptea. Are versatilitate si durabilitate, asa ca il poti lua direct de la birou la o iesire de noapte, fara a-si pierde potrivirea. Se adreseaza barbatilor adulti-contemporan si maturi.  


13. Gucci Guilty Studs Pour Homme de la Gucci

Tineret, usor si in acelasi timp seducator si tentant , acesta este acest parfum delicios din familia olfactiva Lemnoasa-Aromatica care a iesit la lumina pentru prima data in 2013. In acordul sau, elementele aromatice se imbina cu citrice, condimente si flori. , realizand din putine ingrediente sa umple intregul spectru olfactiv solid.

Compozitia sa este simpla, incepand cu cateva note de varf care amesteca proprietatile astringente ale lamaii cu beneficiile relaxante ale lavandei. In inima sa alba este sustinuta o singura nota, floarea de portocal a arborelui de portocal, care ii confera acea senzatie de sapun si naturala. In cele din urma, un fundal de cedru si paciuli adauga soliditate si un grad mic de robustete care nu il ingreuneaza, dar da corp.

Atat traseul, cat si longevitatea sunt moderate , fiind o alternativa buna pentru utilizarea de zi cu zi, desi iarna sau noptile foarte reci poate fi foarte usor. Se adapteaza la diferite medii si functioneaza splendid in spatii inchise precum biroul. Este foarte potrivit pentru barbatii tineri, desi poate patrunde si pe cei mai in varsta.


14. Gucci Nobile by Gucci

A fost lansat in 1988 , cu toate acestea, inca se potriveste standardelor de parfumerie de astazi. Apartine familiei olfactive Aromatic-Fougere si se remarca printr-un acord in care lemnele si condimentele proaspete se impletesc cu note aromatice, pamantesti, citrice si florale.

Notele sale de varf de rozmarin si lavanda sunt combinate cu tarhon, floare de musca, bergamota si lamaie. Ulterior, o inima de note verzi, brad balsam si flori (ciclamen, garoafa, iasomie, trandafir si muscata), lasa loc unui fundal sobru in care muschi de stejar se ridica in compania lemnului de santal, boabe de tonka, ambra, paciuli, mosc, vetiver. si cedru.

Traseul sau se proiecteaza intr-un mod incredibil, iar durabilitatea sa pe piele este superioara . Este foarte potrivit de purtat pe tot parcursul anului si pe tot parcursul zilei, desi trebuie avut grija in zilele foarte calduroase si la primele ore. Se adreseaza barbatilor eleganti, dar care stiu sa se bucure bine de viata. Chiar daca este un parfum „veche scoala”, utilizarea sa este adaptabila domnilor de o gama larga de varsta, ceea ce adauga acel temperament atemporal.


15. Gucci Rush de la Gucci

Spontan, subtil si in acelasi timp conservator si minimalist , acest parfum care a fost lansat in anul 2000 este cu siguranta o optiune grozava pentru acei barbati care iubesc aromele interesante si necovarsitoare. Aceste caracteristici sunt foarte bine realizate printr-un acord principal care consta din delicioase note lemnoase, aromatice, pudrate, balsamice si usor picante. Prezentarea sa este o sticla patrata cu linii simple alb murdar care seamana cu un dispozitiv tehnologic (foarte tipic inceputului epocii).

Deschiderile sale sunt construite cu chiparos si o baza de lavanda usoara, apoi o inima solida de lemn, cum ar fi lemnul de santal si cedru, se combina cu ienuparul Virginia, provocand o impresie mai calda si mai rotunda. In fine, nota de lemn de santal ramane pe fundal, doar in acest caz este insotita de patchouli si un mosc alb senzual care adauga acea atingere senzuala care ridica intregul set la o noua categorie.

Silajul sau este enorm si longevitatea sa va va parfuma ore lungi si nesfarsite . Este un parfum pe care il poti purta pe tot parcursul anului atat ziua, cat si noaptea, desi cu siguranta va straluci cu toata splendoarea sa in climatele intermediare. Se adapteaza la diverse medii, chiar iti va fi de folos la birou daca il aplici cu moderatie, intrucat desi proiectia sa este profunda, aroma sa nu este prea patrunzatoare. Se adreseaza barbatilor de o gama larga de varsta, patrunzand foarte bine in randul publicului mai tanar, dar si domnilor maturi.


16. Gucci Forever Now

Lansat pe piata in 2013 ca un omagiu adus muzeului Gucci situat in Piazza della Signoria din orasul Florenta, Italia. Apartine familiei olfactive unisex Mosc-Floral-Lemnoase si se caracterizeaza printr-o aroma in care condimentele proaspete se impletesc fin cu lemn, piele si note florale, aromatice si pudrate.

Notele sale de varf de bergamota, mandarina, lavanda si floare de portocal sunt asezonate cu arome penetrante de piper negru. Ajuns in faza urmatoare, se percepe o inima de iris din Toscana, trandafir din Maroc, Rosa Damascena din Bulgaria, iasomie si ylang-ylang, care devine mai indrazneata cu prezenta nucsoara, pielea si piele intoarsa. In notele sale de baza, cercul aromatic este inchis cu mare aplomb, prin paciuli, vetiver, ambra, mosc si note lemnoase.

Silajul sau este impresionant si durabilitatea pe piele este foarte de lunga durata , motiv pentru care devine o alternativa excelenta pentru a fi purtat noaptea si in zilele calduroase iarna si toamna. Este ideala pentru ocazii speciale in care vrei sa atragi atentia si se adreseaza persoanelor elegante si sofisticate.


17. Gucci Guilty Pour Homme Diamond de la Gucci

Racoritor si revigorant , asa este prezentat acest parfum din familia olfactiva Lemnoasa-Aromatica, care a fost lansat pe piata in anul 2014. Are o frumoasa sticla aurie impodobita cu logo-ul casei si mici pietre stralucitoare pe laterale care seamana cu diamantele. face cinste numelui lui.

Elementele citrice ies in evidenta in acordul sau, urmate de mirodenii verzi, aromate, moi si flori albe. Notele sale de varf constau din lamaie italiana, mandarina, frunze verzi si nota calda de piper roz. Inima sa de coriandru si flori (neroli, lavanda si floare de portocal), lasa loc unui fundal nu foarte robust, dar care isi face simtita prezenta prin paciuli si cedru.

Urma sa acopera un spatiu mare , totusi, el este de un temperament nobil; de asemenea, longevitatea sa variaza de la moderata la de lunga durata , dar tinde sa ramana mai aproape de piele. Este un parfum pe care il poti purta aproape pe tot parcursul anului si in timpul zilei si, desi nu este de unica folosinta noaptea, cu siguranta este inghetat in frigul iernii. Acest parfum se preteaza foarte bine domnilor activi si tineri si, de asemenea, celor mai in varsta cu un temperament spontan.


 Consideratii finale

Acest brand a ramas o afacere de familie de la infiintare si pana in 1989, perioada in care, dupa o mare disputa si o scadere a vanzarilor, a fost absorbita de multinationala Pinault Printemps Redoute (PPR), care a revenit sa ridice sigiliul cu mare succes. 

Cu siguranta, aceasta casa stie foarte bine ce face in privinta parfumeriei, combinatiile ei sunt indraznete, iar materia prima este de o calitate excelenta. De parca nu ar fi de ajuns, au de obicei un silaj excelent si o fixare imbatabila , dar fara a folosi elemente excesiv de robuste, motiv pentru care astazi recomandam cu caldura acest brand.