Valizele sunt, in genere, folosite pentru a transporta diferite lucruri atunci cand mergeți in calatorii. Unii le folosesc drept loc de depozitare al hainelor, al carților sau al altor lucruri. Alții au creat diferite obiecte care au ajuns intr-un top al celor mai ciudate valize. Obiectele de mai jos fac parte din proiectele diferiților designeri de interior de renovare și imbunatațire a valizelor vechi. Pe care dintre cele de mai jos o preferați?

10. Valiza pat animale

Atomic Attic este format din Miles si Aimee. Ei au creat acest pat pentru animalele de companie folosind valize vechi recondiționate. Pisicuța nu este inclusa in preț. 

9.  Valize sertare

Lucrurile vechi pot deveni moderne in mainile unui artist priceput. Aceste sertare interesante au fost create de designer-ul englez James Plumb. El aduce la viața lucruri care ar face probabil parte doar dintr-un morman de gunoi. Aceste sertare cu cadru din metal au incorporate valize vechi care transmit farmec și eleganța. 

8.  Valiza masa

Mese facute din valize vechi recondiționate. 

7.  Valiza scaun

Acest scaun este creația designer-ului sud-african Katie Thompson, care a transformat obiecte obișnuite in minunații recondiționate. Ea spunea ca ii place sa creeze arta funcționala din gunoaie inutile aruncate. 

6.  Valiza sculptura

Lina Puerta este o artista columbiana care locuiește in New York și care creeaza  sculpturi prin mijloace de asamblare mixte, folosind lut, rașina, lemn, obiecte gasite, plante vii sau artificiale puse in valize vechi de dimensiuni diferite. Pe site-ul ei spune ca s-a inspirat din aspectele comune ale naturii și ale corpului uman pentru a crea imagini anatomice și botanice hibride care evoca lumi suprarealiste, magice. In imaginea de mai sus este o fantana, numita “Kidneyland”, intr-o valiza veche, creata in anul 2010.   

5.  Valize rafturi

Rafturile minunate facute din valize vechi, sunt un proiect de design de interior de Red Hen House. foto: redhenhome.

4.  Valiza dulapior baie

Sherri Bachmann, din Canada, a venit cu ideea de a-și agața valiza pe perete. Așa a rezultat acest dulapior care poate fi integrat cu ușurința intr-o baie. Are și o caseta multifuncționala  in interior, in care, de exemplu,  pot fi puse bijuteriile.

3.  Valiza picnic

Mergi des la picnic? Ți se varsa mereu paharul din cauza denivelarilor terenului?  Furnicile te necajesc? Inseamna ca ai nevoie de o astfel de valiza. Pentru aceasta valiza s-au folosit materiale precum: o valiza veche, placaj și metal. 

2.  Valiza sistem audio

Nu, nu este o valiza in care sunt transportate difuzoarele, ci este ea insași un sistem audio.  Acest sistem stereo portabil, inteligent, este cea mai recenta obsesie a acestui secol. Funcționeaza cu orice dispozitiv de muzica cu cablu pentru caști. Pe langa faptul ca difuzoarele sunt inserate perfect in valize de epoca, bateria dureaza mai mult de 10 ore de la incarcare.

1.  Valiza birou

Acesta este un produs al designerului londonez Timothy Oulton. Pe langa spațiul pentru computer, exista spațiu suficient pentru dosare și alte materiale de birou. La sfarșitul fiecarei zi de munca, biroul-valiza poate fi pliat ușor și impins intr-un colț.