Este una dintre cele mai frumoase, dar si cele mai agitate perioade a anului, aceasta dualitate a caracteristicilor lui decembre (asa cum ar spune poetul) se datoreaza atat faptului ca aceasta luna este sinonima cu magia sarbatorilor de iarna, cat si pentru ca doamnele si domnisoarele (mai mult sau mai putin pasionate de shopping) sunt in cautarea tinutei perfecte, cu ajutorul careia sa impresioneze, bineinteles, in cel mai placut mod cu putinta.

Si pentru ca, dragele mele cititoare, zilele trecute va recomandam niste rochii absolut splendide din cele mai recente colectii semnate de renumiti designeri de pe scena internationala a fashion-ului, de data aceasta, va invit sa o descoperiti pe Alberta Ferretti. 

Cateva detalii din biografia Albertei Ferretti – in 1968 isi deschidea primul magazin (Jolly) in Cattolica, Provincia Rimini, iar cinci ani mai tarziu a avut prima colectie. Si-a inceput prezentarile pe runway la Milano in 1981, iar in 1989 a lansat colectia Ferretti Jeans Philosophy, rebrand-uita Philosophy di Alberta Ferretti (1994).

De la inceputul carierei sale, business-ul Ferretti s-a tot extins, astazi fiind prezenta la cele mai importante evenimente si festivaluri de specialitate, Alberta Ferretti fiind una dintre cele mai apreciate creatoare de catre vedetele de la Hollywood, precum: Sandra Bullock, Jennifer Garner, Marisa Tomei, Vanessa Hudgens, Kristen Bell etc.

Impreuna cu lansarea unei etichete de imbracaminte pentru femei extrem de ravnite si de succes, designerul italian Alberta Ferretti a supravegheat cresterea uneia dintre cele mai proeminente companii de productie si productie de moda din Italia. Fondata in 1981 in colaborare cu fratele ei Massimo, Aeffe produce si distribuie articole de imbracaminte pentru marci precum Moschino si Pollini, precum si pentru gama Alberta Ferretti. In 1999, Aeffe a cumparat Moschino, iar in 2012, a obtinut si licenta pentru Emanuel Ungaro. In calitate de design, Ferretti se mandreste cu un spectacol international dedicat pentru rochiile sale ultra-feminine si eterice de cocktail si este sustinuta in mod regulat de personalitati influente si de inalta calitate in editorialele de moda.

Daca nu v-ati decis inca asupra tinutei pe care o veti purta la un eveniment special de Craciun sau in noaptea dintre ani, aveti o lista interesanta de recomandari care poarta semnatura Alberta Ferretti

10. “Smart office”

Reinventarea dualitatii piele-matase, rezultatul nu poate fi decat un outfit aparent extravagant, dar si foarte stylish, ideal pentru o aparitie care nu va trece neobservata!

9. Prea mult… mov?

Cureaua este tusa de final a acestei tinute elegante… si nu cred ca este prea mult… mov (mai ales, avand in vedere ca aceasta culoare se potriveste perfect cu luminitele de Craciun).

 8. Sobrietate? Nicidecum! Cuvantul potrivit este – eleganta!

Un palton splendid pentru noaptea dintre ani care complimenteaza orice tipologie de silueta, iar manusile si cureaua din piele sunt accesoriile care intregesc tinuta!

7. Materiale care iti “picteaza” silueta

Ceea ce diferentiaza aceasta rochie de alte tinute asematoare este, bineinteles, atentia designer-ului la detalii pentru ca acestea scot orice tinuta din desuetudine!

6. Back… to black dress

Pe principiul ca o rochie neagra se potriveste perfect la orice eveniment (mai mult sau mai putin sofisticat).

5. Miciile detalii transcend anonimatul tinutei

Alberta Ferretti reinventeaza rochia neagra, aplicatiile de volane si, sa nu uitam, acceasi matase fina, sunt coordonatele perfecte pentru un look desavarsit!

1. Puritatea unei non-culori…

Nu stiu daca este cea mai frumoasa tinuta din acest top, dar, cu siguranta, daca o accesorizati cu o capa de blana, veti fi o superba Craiasa a Zapezilor!