Practicata de secole de catre culturile din intreaga lume – inclusiv sistemele de medicina ayurvedica si chineza – detoxifierea inseamna odihnirea, curatarea si hranirea corpului din interior spre exterior. Eliminand si eliminand toxinele, apoi hranindu-va corpul cu substante nutritive sanatoase, procesul de detoxifiere va poate ajuta sa va protejati de boli si sa va reinnoiti capacitatea de a mentine o sanatate optima printr-o serie de metode, inclusiv yoga , meditatie si multe altele. 

De obicei, implica urmarea unei diete specifice sau utilizarea unor produse speciale care pretind ca va scapa de toxine, imbunatatind astfel sanatatea si favorizand pierderea in greutate.

Din fericire, corpul dvs. este bine echipat pentru a elimina toxinele si nu necesita diete speciale sau suplimente scumpe pentru a face acest lucru. Acestea fiind spuse, puteti imbunatati sistemul natural de detoxifiere al corpului.

Deci, in ce consta procesul de detoxifiere?

Corpul nostru lucreaza constant pentru a elimina toxinele si materiile nedorite din diferitele sale sisteme. De-a lungul timpului, corpul se prabuseste din alegerile alimentare nesanatoase, alcoolul, cofeina, drogurile, stresul si toxinele de mediu care fac parte din viata moderna. Indiferent cat de sanatosi ar fi dieta sau stilul tau de viata, factorii externi ne impun in continuare sa oferim corpului sansa de a reincarca si de a risipi orice lucru care ne poate impiedica sa experimentam o sanatate superioara si o vitalitate de lunga durata. Cand organele noastre vitale sunt supuse unei presiuni prea mari si incapabile sa functioneze eficient, atunci pot aparea boli si boli. A lua timp pentru a curata corpul si a hrani aceste organe vitale merge mult in prevenire si are, de asemenea, efecte imediate – o energie mai mare, o piele mai clara, o digestie mai buna, claritate mentala si multe altele.

Conceptul de detoxifiere a fost abuzat de industria alimentara si industria farmaceutica, dar este un proces fiziologic autentic, care a fost recunoscut ca fiind vital pentru organism si atent studiat de comunitatea stiintifica. Este un sistem de aparare al corpului uman care poate fi optimizat prin furnizarea de micronutrienti adecvati si care consta in eliminarea substantelor toxice de origine exogena si endogena (radicali liberi si acizi organici) prin enzime, antioxidanti si diverse proteine ​​imune.

Numeroase substante, printre care se numara mineralele, vitaminele, antioxidantii sau fitonutrientii specifici, permit asistenta capacitatilor de detoxifiere ale organismului, moduland pozitiv concentratiile de molecule implicate in acest proces. Veti gasi aceste substante in suplimentele puse la dispozitie pe aceasta pagina, pentru a restabili puterile depline corpului dumneavoastra. Daca sunteti in cautare de produse naturale de detoxifiere a organismului, click aici.

Este soarta tuturor succeselor: dupa ceva timp, conceptul popular de „detoxifiere” este denigrat periodic in anumite domenii stiintifice. Daca este adevarat ca conceptul ar fi putut deveni un instrument de marketing (cure de monodie si „sucuri” – fabricarea sucurilor – de exemplu), ramane adevarat ca detoxifierea este o sarcina celulara recunoscuta ca fiind vitala pentru organism. La fel ca celelalte sisteme de aparare ale corpului uman , acesta poate fi optimizat. O mare varietate de micronutrienti si macronutrienti sunt necesare pentru a asigura transformarea si eliminarea toxinelor de origine exogena si endogena.

Proteinele, fitonutrientii, antioxidantii (carotenii, licopenul, luteina, tocoferolul, polifenolii, turmericul) si mineralele (seleniu, cupru, zinc, mangan) sunt esentiale pentru cele doua faze clar identificate ale detoxifierii. Este usor de inteles ca lipsa acestor elemente esentiale poate incetini semnificativ procesul . Cu toate acestea, aceste alegeri nutritionale trebuie sa fie insotite de o strategie de evitare a alimentelor care pot contine toxine. De exemplu, ne gandim la produse care contin reziduuri petrochimice din anumite practici agricole sau hidrocarburi aromatice policiclice din carne fripta.

Un ajutor suplimentar pentru organele noastre

Pentru a supravietui si a prospera in acest mediu din ce in ce mai contaminat, corpurile noastre au nevoie de ajutor suplimentar, iar detoxifierea, curatarea si echilibrarea corpului pentru a restabili sanatatea este o modalitate foarte buna de a-i oferi aceasta asistenta. Cand accepti provocarea de a urmari cea mai buna sanatate posibila si, prin urmare, cea mai inalta calitate a vietii pentru tine si familia ta, intri intr-o lume noua plina de experiente distractive de invatare si chiar de aventura. Ai sansa sa te reinventezi!

Acceptarea acestei responsabilitati si luarea acestui prim pas este o parte integranta a oricarui program pentru a va restabili corpul la o sanatate si vitalitate optime, iar acest site web are o multime de modalitati de a va ajuta in aceasta calatorie fabuloasa. In timp, ar putea deveni unul dintre cele mai bune instrumente pe care le veti avea in ceea ce priveste sanatatea dvs. fizica, mentala, emotionala si spirituala.