Este amplasata in satul Pianu de Sus, intr-o zona pitoreasca, marcata de spiritul ospitalier tipic ardelenesc. Casa Dives a fost construita in anul 2011, iar decorul a fost inspirat de atmosfera pur romaneasca a satelor de munte. Incaperile seamana puțin intre ele, dispun de mobilier cu unele accente rustice, dar per total este vorba despre o unitate de cazare moderna.

Casa Dives este incadrata categoriei 3 stele și dispune de 6 camere, dintre care 1 camera single, 4 camere duble twin și matrimoniale și un apartament de lux.

Camera single are o suprafața de 10 metri și un decor sobru, masculin, ce se invarte in jurul contrastului puternic dintre albul stralucitor al pereților și nuanța de maro foarte inchis a mobilierului. Camera este practica și simpla, oferind clienților strictul necesar sub forma unui pat de o singura persoana, dar spațios astfel ca ar putea acomoda și doua persoane in caz de urgența, o noptiera și un dulap inalt. Comoda tv joaca și rol de spațiu de lucru, fiind prevazuta cu frigider. Baia este realizata in același stil practic și modern, fiind utilata cu mobilier de buna calitate. Exista cabina de duș.

Camerele duble se intind pe o suprafața de 14 metri și sunt prevazute cu un pat dublu matrimonial. Culorile sunt ceva mai vesele, iar camera are un aer tihnit. Chiar daca predomina lemnul de culoare inchisa, au fost aduse accesorii vesele, in culori de galben și portocaliu, sub forma covorului, a cuverturii de pat și draperiei. Mobilierul este puțin, dar practic, constituindu-se in comoda tv, dulap de doua persoane și noptiere. Baia este luminoasa și are in dotare o cabina de duș. Unele dintre camerele duble matrimoniale sunt prevazute și cu balcon ce da spre spațiul verde din jurul pensiunii Casa Dives, spre munte.

Camerele duble twin au suprafața tot de 14 metri, dar este vorba de doua paturi single, destul de lungi și comode. Combinațiile de culori includ și o nuanța de mov sobru, ceea ce face ca incaperile sa capete un aspect elegant. Unele dintre aceste camere au balcon cu vedere la munte. Mobilierul este cel clasic – comoda tv, dulap de doua persoane și noptiere. Baia nu difera cu nimic de baia camerelor matrimoniale.

Suita cu 1 dormitor are o suprafața de 40 de metri și un decor cu totul deosebit de restul camerelor din Casa Dives. In dormitor predomina culorile calde, in tonuri de crem, galben și portocaliu, iar combinațiile devin un strop mai sobre in living. Dormitorul este prevazut cu pat matrimonial, foarte incapator, noptiere și un dulap din lemn masiv. Dormitorul este foarte mare și are un aspect ce imbie la relaxare totala. In livingul suitei a fost amenajata o adevarata sufragerie romaneasca, cu masa mare in mijloc, strajuita de scaune inalte, doua scrinuri din lemn lacuit, o vitrina cu porțelanuri și o canapea cu tapițerie groasa. Canapeaua este extensibila, astfel ca suita ar putea acomoda pana la 4 persoane. Baia privata este realizata in stil luminos, cu piese de mobila de culoare alba. Dispune de cabina de duș.

Toate camerele au acces gratuit la internet, aer condiționat, televizor cu ecran plat și canale tv prin cablu, frigider și minibar. Baile asigura cele necesare, conform celor 3 stele alocate: articole de toaleta gratuite, casca de duș, uscator de par.

Micul dejun este inclus in prețul camerei. Sucurile naturale, apa și cafeaua sunt oferite gratuit pe parcursul șederii. Casa Dives nu dispune de restaurant, ci de o crama unde se servesc preparate culinare inspirate de bucataria tradiționala a locului. Cele mai apreciate sunt checul de casa, siropul de brad și gemurile specifice regiunii. Meniul servit in crama casei Dives se schimba in funcție de anotimp, punand la dispoziția turiștilor o varietate de preparate mai grele sau mai ușoare, in ton cu vremea de afara.

Surpriza oferita clienților in cadrul casei Dives este piscina cu terasa, amenajata intr-un spațiu verde. La piscina, accesul pentru cei cazați la casa Dives este gratuit. Se asigura șezlonguri și umbrele. Terasa piscinei este amenajata in același stil tradițional romanesc ca și crama. Mobilierul este din lemn, foarte practic și simplu, iar accesoriile de masa duc cu gandul la ștergarele pe care boieroaicele le ofereau in semn de prețuire tuturor celor care le calcau pragul casei.

Clienții au posibilitatea de a se relaxa in cadrul unui lounge, amplasat in spatele casei Dives și dotat cu bucatarie și televizor. Acest spațiu se folosește la comun de catre toți clienții casei Dives.

Parcarea se afla in spatele porților de la intrarea in casa Dives. La recepție se platește numai cu numerar.

Turiștii au acordat nota 10 pentru curațenie și ospitalitate. Calitatea și varietatea micului dejun a fost și ea apreciata. Nu au existat critici de niciun fel.