Se gasește chiar la intrarea in Targul Ocna, pe drumul dinspre Bacau și nu reprezinta o simpla unitate de cazare, ci un loc de relaxare și rasfaț total. In jur, se afla suficiente obiective turistice – salina Targu Ocna și mai multe biserici cu valoare istorica. Pensiunea Casa Creanga are aspectul unui complex de vacanța, prin prisma numeroaselor facilitați pe care le ofera clienților.

Per total exista 19 camere, majoritatea fiind duble, cu doua paturi separate sau cu pat dublu matrimonial. Sunt dispuse la cele doua etaje ale pensiunii, in timp ce mansarda este ocupata numai cu camere duble cu pat matrimonial. Balcoanele au forme neobișnuite, in funcție de spațiul de care dispun și pe care il speculeaza la maxim, fiind insa pe cat de mici, pe atat de placute și tihnite.

Clienții pot opta, in limita disponibilitații, pentru un apartament, un duplex și o camera dubla cu jacuzzi. Camerele sunt spațioase și luminoase, iar cele de la mansarda sunt prevazute cu pat dublu matrimonial și o zona living, cu masa și canapea. Baile sunt mari, foarte luminoase, dispun de aerisire proprie și de dotari moderne – uscator de par, produse cosmetice din partea casei, prosoape, halate de baie și papuci de unica folosința.

Decorul iese din tipare. Atat camerele, cat și baile sunt personalizate, cu mobilier modern, tihnit și foarte bine intreținut. Atmosfera este intima, foarte prietenoasa, placuta și indeamna la totala relaxare. Sistemul de incalzire este performant și utilizat la capacitate maxima, fara nicio rezerva din partea personalului.

Clienții sunt intampinați cu surprize dulci, dispuse pe pat, sub forma bomboanelor de ciocolata. Fiecare camera are televizor, cablu tv și minifrigider. Accesul la rețeaua de internet wi-fi este gratuit pe toata suprafața pensiunii Casa Creanga și in restaurant.

Exista mai multe spații pentru luat masa. In aer liber, este prevazuta o terasa de vara spațioasa (poate acomoda pana la 60 de persoane) și frumos amenajata, cu mobilier din lemn și fier forjat. Restaurantul se gasește la parterul pensiunii și este foarte mare, cu mobilier, de asemenea, din lemn și o atmosfera rustica. Restaurantul are trei saloane, doua pentru fumatori și unul pentru nefumatori, fiecare cu o capacitate de 40 de locuri. Mai exista și un bar unde se pot consuma specialitați de cafea și alcool și o crama care se bucura de mare apreciere printre clienți. Crama poate gazdui grupuri de pana la 16 persoane, iar atmosfera are un iz medieval.

Micul dejun nu este inclus in prețul camerei, se platește separat și se poate consuma foarte devreme, la orele 7.00 ale dimineții, in cadrul restaurantului. Se comanda personalizat, in funcție de preferințele clientului, este sațios, proaspat și in cantitați generoase.

Restul meselor se servesc pe terasa și in restaurant, pe baza unui meniu local foarte bogat. Mancarea este intotdeauna proaspata, porțiile sunt mari și gustoase. Nu se accepta, in cadrul pensiunii Casa Creanga, introducerea și consumul de alimente și bauturi din afara complexului.

Parcarea se afla in curtea interioara a pensiunii, chiar in fața terasei. Dispune de mai multe locuri, dar se poate și aglomera, mai ales pe timpul dupa-amiezii cand restaurantul se umple de clienți din afara unitații de cazare.

Pensiunea Casa Creanga este dotata și cu un centru spa și sali de conferința. Centrul spa se afla in incinta pensiunii și ofera, in cadrul unui spațiu inchis, piscina, sauna, jacuzzi și masaj. In spatele pensiunii, a fost deschis și un teren de sport cu nocturna, pe suprafața caruia clienții pot juca tenis de camp sau tenis de masa.

Pensiunea dispune, la parter, de o sala de conferințe, putand acomoda in jur de 40 de persoane. Se pot deci organiza evenimente gen teambuilding și cursuri de training sau diverse conferințe de afaceri. Sala este dotata cu toate utilitațile specifice profilului.

Exista și posibilitatea organizarii de evenimente private in cadrul pensiunii Casa Creanga – focuri de tabara, petreceri aniversare. In acest caz, restaurantul ofera clienților meniuri speciale și o atmosfera foarte vesela.

Personalul pensiunii Casa Creanga este politicos și aflat tot timpul la dispoziția clienților, gata oricand sa satisfaca orice dorința. Se vorbește fluent limba engleza. Clienții apreciaza in mod deosebit ospitalitatea, frumusețea peisajelor, intimitatea camerelor și curațenia exemplara.

Pensiunea dispune și de un sat de vacanța cu mai multe vile, lac artificial, zona de calarie și spații de joaca, dar care trebuie inchiriat integral, de grupuri numeroase, eventual pentru evenimente importante precum nunți și botezuri sau tabere de copii.