Uneori se intampla lucruri intre prieteni care depasesc limitele simplei prietenii. Un lucru neobisnuit care se intampla intre prieteni este sarutul. Saruturile sunt normale atunci cand oamenii au sentimente intime unul pentru celalalt sau sunt pur si simplu entuziasmati si au chef de contact fizic. Uneori s-ar putea intampla sarutari pentru ca suntem emotionali dintr-un anumit motiv si doar actionam dupa sentimentele noastre fara sa ne gandim. Indiferent de motiv, multi oameni vor sa ramana prieteni doar dupa un sarut. Din fericire, cu o comunicare clara si ceva efort, tu si prietenul tau veti ramane prieteni dupa ce va-ti sarutat.

Daca nu stii cum sa pastrezi o prietenie dupa un sarut, citeste mai jos

Fa o pauza daca simti ca ai nevoie de una

Pentru multi oameni, ar putea fi util sa puna o mica distanta intre ei si prietenul pe care l-au sarutat, mai ales ca acest lucru poate reduce o parte din tensiune sau stangacie.  Luarea unei pauze iti poate oferi forta si perspectiva necesare pentru a continua prietenia. Asigura-te ca ii spui prietenului tau ca o pauza ar fi buna. Daca incetezi doar sa-i vorbesti sau sa nu-l vezi cu totul, s-ar putea sa creada ca nu mai vrei sa fiti prieteni.

Vorbeste despre asta

Primul lucru pe care ar trebui sa-l faci dupa sarut este sa vorbesti despre asta. A vorbi despre ceea ce s-a intamplat este primul pas in a te asigura ca poti mentine prietenia. In cele din urma, discutia va va permite la amandoi sa va intelegeti cum doriti sa actionati si cum doriti sa procedati. Impartaseste sentimentele despre ceea ce s-a intamplat. Spune ceva de genul: ,,Simt ca trebuie sa vorbim cu adevarat despre ce s-a intamplat”.

Ajunge la o intelegere

Dupa ce ati vorbit despre sarut, ar trebui sa ajungeti amandoi la un acord cu privire la modul in care doriti sa gestionati situatia si sa mergeti mai departe. Venirea la un acord va va permite sa stiti cum trebuie sa actionati amandoi. Cu acordul tau ar trebui sa incercati amandoi sa intelegeti cum doriti sa mergeti mai departe ca prieteni. Incearca sa fii de acord asupra modului in care vei face fata sarutului in ceea ce priveste povestirea altor prieteni. Incearca sa fii de acord asupra modului in care va dori sa mentineti relatia in viitor. Daca prietenul spune ca doreste sa iasa cu escorte Sibiu, accepta-i dorinta, fara a fi geloasa sau suparata.

Continua sa comunicati

In timp ce conversatia ta initiala ar fi putut rezolva o multime de probleme si a dat tonul unei prietenii continue, unul sau amandoi s-ar putea sa fiti inca confuzi in legatura cu relatia voastra. In acelasi timp, unul sau ambii ar putea avea inca unele sentimente pentru celalalt. Acesta este motivul pentru care este esential sa continuati comunicarea pentru a evita confuzia.

Continua sa fii deschisa si sincera cu privire la sentimentele tale

Spune ceva de genul: ,,Cred ca ar trebui sa fim complet deschisi cu privire la modul in care ne simtim despre sarut”. Daca prietenul tau vrea sa vorbeasca cu tine, incurajeaza-l sa faca acest lucru. Daca functioneaza pentru relatia ta, vorbeste despre sentimentele tale in mod regulat. Acest lucru ar putea fi saptamanal sau ar putea fi mai frecvent.

Respecta intelegerea voastra

Dupa ce ati comunicat, ati ajuns la un acord si ati rezolvat orice confuzie, trebuie sa respectati intelegerea la care ati ajuns amandoi. Acest lucru va preveni orice situatie incomoda. Incearca sa interiorizezi ceea ce a spus prietenul tau in conversatiile anterioare. Daca amandoi ati fost de acord sa ,,fiti prieteni”, atunci ar trebui sa actionati la fel ca prietenii. Daca inca mai pastrezi sentimente pentru prietenul tau, rezista tentatiei de a actiona dupa ele. Aminteste-ti, amandoi a-ti ajuns la un acord pentru a fi prieteni. Daca amandoi a-ti dori sa intrati intr-o relatie, a-ti fi fost de acord sa faceti acest lucru.